Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Bilant pierderi(mortalitate) la mijlocul iernii

Mesajde octav88 » 04 Apr 2013, 22:00

E uite ca nu am regine de vanzare... surpriza. Eu nu vand, scot pentru mine numai. Poate anul acesta o a incerc sa vad ce inseamna sa scot cateva zeci si daca imi va conveni voi continua...
octav88

Mesajde licap » 05 Apr 2013, 18:14

Quod erat demonstrandum..........
licap

Mesajde octav88 » 05 Apr 2013, 21:20

Nu vad legatura... eu nu am posibilitatea de a face selectie si inseminari artificiale deci nu ma incadrez in reginele de enshpe sute de euro. Va e teama de concurentza? eu raspund la forum acuma... poate nici nu o sa scot regine anu asta, dar pe dumneata vad ca te racaie subiectul...
octav88

Mesajde licap » 06 Apr 2013, 19:58

Octave , sezi blind , nu sari asa , nu-i nici o concurentza , si nu ma racaie nici subiectul . Am observat doar o anumita incoerenta in afirmatiile d-tale . Iti doresc sa scoti regine cit mai bune , da sa sti ca asta se face dupa mullta , multa selectie ......
licap

Mesajde proapis13 » 09 Apr 2013, 20:38

Astazi intr-o discutie cu un prieten apicultor din localitatea unde am stupii mi-a zis ca la ultima verificare
a trebuit sa faca 6 unificari'; a pierdut 6 regine de anul trecut :!: si inca greul inca nu a trecut
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde jenica67 » 09 Apr 2013, 20:51

Sa nu fim pesimisti, eu zic ca am intrat in a doua parte a primaverii. De azi, cel putin la mine in zona, ne-am despartit de frig, chiar daca o sa mai fie zile ploioase. :D
jenica67

Mesajde bostina constantin » 09 Apr 2013, 21:29

[quote="proapis13"]Astazi intr-o discutie cu un prieten apicultor din localitatea unde am stupii mi-a zis ca la ultima verificare
a trebuit sa faca 6 unificari'; a pierdut 6 regine de anul trecut :!: si inca greul inca nu a trecut
salve

Marian, eu sunt icepator, asta o sti, ce spui tu , si ai mai spus, despre unu... ca-i apicultor si asa mai departe, fii mai optimist :)
Eu am sa fac niste poze, cand va permite vremea, la toate coloniile unui incepator, adica la mine, si te rog sa ma ,, promovezi'' :lol: si pe mine ;)
Te salut cu dag :)
bostina constantin

Mesajde Cristian Chirculescu » 10 Apr 2013, 10:17

Daca nu se imbunatateste vremea urgent, macar sa mai creasca temperatura, vom avea depopulari incontinuu...
Alias FreeCristian 0764514729

www.freecristian.ro
Cristian Chirculescu

Mesajde yokoz777 » 10 Apr 2013, 10:37

Chiar asa rea e situatia la voi?La mine din6-7 rame4-4,5 sunt pline cu puiet iar la ultimul control am observat ca am si cules.Nu cred ca mai poate fi vorba de pierderi de acum doar prin absurd si prin geselile facute de noi.
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde Trantorul@ » 10 Apr 2013, 11:55

yokoz777 scrie:Chiar asa rea e situatia la voi?La mine din6-7 rame4-4,5 sunt pline cu puiet iar la ultimul control am observat ca am si cules.Nu cred ca mai poate fi vorba de pierderi de acum doar prin absurd si prin geselile facute de noi.

Extraordinar de rea in ultima luna 5 ore de zbor si alea pe vant , in 10 aprilie nu am in familii ce aveam in 6 , 7 martie ca suprafata de puiet , majoritatea nici nu mai ponteaza matcile , albinele stau si hiberneaza. Si probabil sunt zone si mai si cu cateva ore de zbor tot anul asta .
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Mircea_63 » 10 Apr 2013, 17:16

Trantore@, sa nu intelegi gresit ce ti-oi spune, dar sa stii ca ma bucur de ceea ce aud de la tine. :o

Acuma, traducerea: si la mine e tot albastra situatia. Am populatie proaspat eclozata, dar e criza de puiet. Nu ma bucur de necazul tau si nici macar pentru ca nu sunt singurul in aceeasi situatie, ci pentru ca inteleg ca situatia e generala, fiind din zone apropiate climatic.

Cred ca oricine s-ar simti ca :evil: auzind ca in situatii similare altora le merge mult mai bine. Ar insemna ca a gresit sau n-a facut ce trebuie.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde CristiTm » 10 Apr 2013, 23:52

Azi am verificat si eu ce se intampla mai in miezul problemei am profitat de soarele puternic de dupa amiaza, la 6 intervale sunt 2 rame cu puiet capacit si si 1.5 cu puiet larvar mare parte incepe sa capaceasca la roi 1 rama capacit 1 rama larvar stimulam si is dau ei drumul, cara polen ca nebunele e pastura deja bine depozitata in margina cuibului dar se vede clar ca fost intrerupta ponta cel putin 10 zile am descapacit cate o rama din margina cuibului la fiecare in complectarea ultimei turte ce am bagat-o duminica cate 500gr la fiecare, in 3 zile au mancat un sfert din ea sunt turate rau motoarele astept 20 de grade la umbra :) sa schimb vre-o 2 cutii si sa demaram putin igiena de primavara si pregatirea pt largirea cuibului in sfarsit.
CristiTm

Mesajde alt stupar » 11 Apr 2013, 09:37

ASA STUPI SLABI NU AM AVUT NICIODATA LA 10 APRILIE !

si... credeti-ma, multi dintre apicultorii din zona (ma refer la cei care conteaza... cu niste primaveri in spate ! ) spun acelasi lucru :oops:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde danielmihai » 11 Apr 2013, 09:45

si in zona mea e la fel...stuparii cu experienta zic ca stupii aratau asa la 1 martie! :(
danielmihai

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 11 Apr 2013, 21:22

Si e vina lor,a stupilor? D-lor?
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Apr 2013, 21:31

nu dragule !!! este vremea de vina !!! Adi Blaguescu are albine de 150 de ani !!! si stie el ce spune !!! :evil: :evil: :evil:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR