Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Crotalierea stupilor !

Mesajde gica » 25 Sep 2011, 11:50

nicu has scrie:asa este nimeni nu da nimic pe gratis pe mine sincer nu ma intereseaza banii statului nici subvenii

nu esti obligat.Asta-i partea buna.Pe timpul lu' alalalt eram toti intr-o oala.
gica

Mesajde viorel55 » 25 Sep 2011, 13:29

Liviu 1965 a scris:
"Ma uitam la plasticurile montate in ureche la vacute si purcei, cred ca si la oi am vazut..... Va fac o intrebare: de ce ?
sa-i ajute pe tarani, scuze , fermieri cu bani? "

Foarte bine, porcii, oile ,vacile au crotalii aplicate pe urechi.Daca vrei sa le vinzi nu este nici o problema...
La albine insa, crotalia se aplica pe" COTET "nu pe ANIMAL. Daca vand o familie de albine,de regula nu vand si cutia (cotetul) si de aici apar problemele...
viorel55

Mesajde Ioan Guist » 25 Sep 2011, 13:54

Aveti dreptate.
Ca...uite, vine un cumparator cu lazile si facem din familiile de baza niste roi cu puiet si matci imperechiate.Teoretic omul merge la asociatie si declara familiile cumparate.Se preda placutele famililor ce au fost vandute.Care familii intreb eu ?
Intram in iarna cu x famili, iesim cu un nr < x.Divizam in mai.Unim in iunie.Divizam iarasi in august.Unim in sept.Mai sunt si roii luati de prin codrii.
Pai...ne plimbam de la vatra la asociatie toata ziua daca vrem sa fie pe "corectelea".

Nu contest.Trebuie facuta randuiala ca ne punem mainile in cap cu harababura numarului de colonii din tara.Da... tre' sa gandeaca cineva acolo sus.

Pana la urma , tooot ccd-ul va face ordine.Stai nu ma! Stai! stai ...stai! sa se gate fondurili si se gata si iubirea de albine aparuta peste noapte.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 25 Sep 2011, 14:12

gica scrie:
nicu has scrie:asa este nimeni nu da nimic pe gratis pe mine sincer nu ma intereseaza banii statului nici subvenii

nu esti obligat.Asta-i partea buna.Pe timpul lu' alalalt eram toti intr-o oala.

Da , ai dreptate nene Gica.
Teoretic nu obliga nimeni.Numai ca auzi ce zicea ieri nenea Ciolos: Ca cica noi (UE) vrem produse sanatoase si eftine pe tarabele uniuni.Si de aceea taranul trebuie subventionat consistent.Ca sa lase pretul jos.Adicatelea cine nu intra in sistem, ramane taran si nu devine fermier.
UE are o politica dubioasa.Farmierul trebuie sa fie dependent de "centru" si astfel nu misca in front.Nu mai face ce crede , ci ...aplica viziunile "partidului" venite de la centru.
Stropesti cu aia, sameni aia, recoltezi cu aia, culegi mierea aia, tratezi cu ailalta, hranesti cu zama de plosnita si esti fermier recunoscut.Primesti subventia si mergi in concediu.
Restul sunt impotrivnitori si neadaptati social.Niste paria si niste retardati cu prejudecati.

Uite o situatie ipotetica.Un nene nu mai trateaza cu nimic pentru nimic la albine.Nu este primit la Bio ca nu se incadreaza.Nu se poate sa nu trateze cu ceva>Analizele iasa brici.Da... nu are bon de beevital sau acid oxlalic. Nu e potrivit.
Ori cu noi ori in afara sistemului.

Vom fi ultima generatie de intreprinzatori LIBERI. De aici in colo fermieri vor fi la cheremul subventiei , deci la mana cuiva.Naspa.

Un DAC inca liber.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde iosca » 25 Sep 2011, 19:27

Daca deja suntem contactati de asociatii sa trimitem adeverinte cu nr de stupi pt a ne distribui crotalii, bag seama in scurt timp le vom avea toti, vrem nu vrem. Sigur detaliile pe care legiuitorul nu le-a luat in calcul (si vor fi destule) se vor mai rezolva si pe parcurs ( gandesc ei, asa cum ne-au obisnuit), dar pana atunci tot noi vom suporta consecintele eventualelor controale si nu numai.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde liviu1965 » 26 Sep 2011, 08:57

Uite o solutie simpla, a' la roman:

Punem placutele si dupa un timp le returnam ..... ca am pierdut familiei ( ex.: iernare )
Si continuam cu 2-3 placute si restul....... acum am facut roii, nucleele....

Al 2-lea DAC liber
Ultima oară modificat de liviu1965 pe 27 Sep 2011, 11:58, modificat de 2 ori în total.
liviu1965

Mesajde stroe » 26 Sep 2011, 10:07

Probabil ca fondurile europene obliga oarecum crotalierea. La o vizita pentru verificarea numarului de stupi poti arata toti stupii din zona ca fiind ai tai. Cu nr de inmatriculare pe ei e mai greu. E un obstacol minor pentru trisor dar este ceva totusi.
stroe

Mesajde dorindafi » 26 Sep 2011, 20:58

:mrgreen: scria un coleg ca shi animalele se crotaliaza shi este adevarat , dar cei cu animalele crotaliate au primit bani
noi ce primim -sfaturi :?:
dorindafi

Mesajde MyBees » 26 Sep 2011, 22:03

Crotalierea este obligatorie pentru cei care acceseaza fondurile(in cativa ani, mai mult ca sigur va fi pentru toti, dar nu acum)

Daca eu iti dau 3 lei si tu ma furi de imi sare basca din cap, este normal sa ma protejez. Asa ca eu gasesc normala "crotalierea"

In privinta modalitatii pe care au gasit-o... Stiu ca inainte de luarea deciziilor, apicultorii au fost invitati la discutii pentru a gasi o varianta optima. Bineinteles, prin intermediul asociatiilor, pentru ca nimeni nu bate niciodata din poarta in poarta sa ceara parerea lui Nea Costel, sau nea Fanel...
Mai departe, ca pe apicultori i-a durut la basca sau ca asociatiile nu si-au facut treaba, nu stiu... cert este ca decizia a ramas in carca capetelor luminate din varf... Si ei atat au putut.

Si acum avem exact ceea ce meritam si nimic mai mult.

Acum dati in mine, ca duc :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde alexclau » 26 Sep 2011, 22:08

Si uite asa cu crotaliere s-au fara cei ce stiu sa faca bani fara sa munceasca o sa faca. CROTALIEREA este inca o masura care face sa creasca coruptia.
- Primesc fonduri europene si cei care NU AU STUPI,
- Primesc bani de la stat cei care pun MINUNEA de APIINVERT direct in miere
- etc.

De ce nu se stimuleaza cel care produce? Inca in tara asta se fura, si se fura cu acte in regula !!!
De Ex:
- Nu poti accesa fonduri ( de orice natura ) daca nu esti MEMBRU INTR-O FORMA DE ASOCIATIE
- Nu poti primi subventie (dac s-o mai primii ) daca nu esti MEMBRU IN ASOCIATIE
- ATENTIE !!! Nu pot vinde mierea, in sistem gross din cauza mafiei de la en-gross care a acceptat miere+ apiinvert si tace pana le-o trece la nemti.
Si revin uite asa fac unii bani fara sa munceasca, iar cei ce muncesc cinstit ...
Dupa crotaliere ce-o mai veni? Oare nu impozit?
Eu mi-am propus sa:
- nu iau fonduri europene
- nu pun crotali

La 80-90 de stupi pot spune ca am ceva experienta si sunt multumit de ceea cemi ofera Domnu'.
Ce nu sunt multumit este ca din cauza oportunistilor avem de pierdut, si cred ca din ce in ce mai mult.

Sa fim sanatosi si sa ne dea Dumnu' putere de munca!
Prietenia nu se poate cumpara decat cu moneda FORTE: OMENIA.
alexclau

Mesajde Adrian Galofteanu » 26 Sep 2011, 22:50

cornelioandanciu scrie:Ceilalti din UE cum procedeaza in aceasta problema? Ca doar nu or pune crotalii in "urechile" matcilor...

Din cate stiu masura cu crotalierea exista dar punerea ei in practica lasa de dorit si la ei si de aceea cei in drept sa controleze nu o prea fac!

Din pacate aici va fi marea diferenta! Ca dupa cum stim, noi suntem cei mai tari in aplicare de masuri idioate! Parca si vad venind un neica nimeni de pe la primarie sau cine stie ce organ de control, sa verifice crotaliile. Atunci as vrea sa am pe langa mine unul de talia lui nea Janesse sa-l mistocareasca pana i-o trece de controlat caii verzi de pe pereti! :lol: :lol: :lol:
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde akmm » 27 Sep 2011, 08:10

dorindafi scrie::mrgreen: teoretic nu ne pot obliga
practic cei care detzin masura 141 in caz contrar vor pierde ultimele transhe

Citesc acum aceste comentarii si ma gandesc la faptul ca tocmai U E nu o sa-si dea cu firma in cap.Adica banii accesati pana acum de la Masura 141 se bazeaza pe un contract intre parti.Contractul nu se modifica pana la stingere.
Nici nu ar avea motiva sa o faca din moment ce beneficiarii masurii platesc deja impozit la stat 4 % din suma accesata.
Sa facem un calcul simplu.
Pana la derularea programului contributia financiara la constituirea fondului era asa:
-20% partea romana
-80% UE
Pe vremea aceea TVA era 19% adica partea romana venea cu 1% pentru ca restul se returna la cumparat cuie, sarma vopsea scandura(mai adaugati).
Acum TVA este 24 %.Partea romana pune in continuare 20%.Restul de 4% le ia din suma UE.
Adica banii 4% din UE destinati ajutorarii initiativei private sunt destinati initiativei colective.Mai pe scurt: impozit la stat.
Cat priveste crotalii ei sunt raspunsul firesc la caracterul unora dintre noi.Mai pe scurt poze de la vecini si dosare de accesare pe primii 3 ani pentru noi.Se pare ca nicaieri in aceasta lume corectitudinea nu e considerata virtute.Altfel de ce o ajustare la nivel, cu coasa? Mai corecta ar fi returnarea banilor.Dar contractul e contract, nu?
Sa treminam intr-o nota optimista. Cine nu pretuieste putin nu pretuieste nici mult.Scrie intr-o carte groasa, veche de cand Lumea.
Ultima oară modificat de akmm pe 28 Sep 2011, 14:44, modificat 1 dată în total.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde liviu1965 » 27 Sep 2011, 11:59

liviu1965 scrie:Uite o solutie simpla, a' la roman:

Punem placutele si dupa un timp le returnam ..... ca am pierdut familiei ( ex.: iernare )
Si continuam cu 2-3 placute si restul....... acum am facut roii, nucleele....

Al 2-lea DAC liber

Eu ma refeream la cei care nu au luat bani de nicaieri, sunt a lor, stransi cum numai ei stiu.....
Si asa o ducem de pe o zi la alta , daca nu mai avem si alta sursa de existenta....

Ptr. cei care au accesat banii...... , e alta treaba..... antiscriitorii mei au punctat si punctul meu de vedere.

O zi buna,
liviu1965

Mesajde Bogdan.ag » 28 Sep 2011, 20:22

Daca la verificarea crotaliilor vin tot cei care au verificat si numarul de stupi la demararea unei masuri , atunci nu m-ar mira sa gaseasca nereguli la adevaratii apicultori , iar la maimutzoii care nu deosebesc un trantore de un elicopter sa le mearga bine-merci pentru ca au relatii acolo unde trebuie !
Vreau sa vad pe cineva tras la raspundere ca nu a cascat ochii atunci cand si-a dat avizul pentru un contract sau altul .
In jud. Arges sunt comune cu zeci de contracte 141 si sub 50 stupi in intreaga comuna ! Pentru ca unii isi iau spaga(de la Primarie pana la inspectorii de teren) , acum trebuie sa crotaliem cu totii stupii . Nu spun ca este un lucru rau , dar nu am chef sa imbogatesc o firma din banii castigati prin munca !
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

Mesajde Mishu05 » 28 Sep 2011, 21:37

Sa inteleg ca Argesul e fruntea si la permise si la stupi?:))
Ce comune neica mai la vale sau mai la deal sa stiu unde ma situez ( am stupi fara accesarea vreunui fond european sau de alta natura).
Mishu05

Mesajde Bogdan.ag » 28 Sep 2011, 22:06

:sMda...nu ne mandrim cu asta ci cu Dobrin, Dacia sau tuica de pruna . Discutia despre comunele respective am surprins-o la ACA , intre persoane destul de importante .
Faptele noastre de azi vor avea ecou in viitor !
Bogdan.ag

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE