Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde delorin I » 13 Apr 2013, 09:21

De data asta au fost altii care au recomandat-o inainte! Am apucat si eu sa o rasfoiesc in urma discutiei de pe topicul tipuri de Polen! ce nu am gasit insa a fost acea tipologizare a polenului pe culori! In rest buna cartea! Trebuie insa sa facem si noi un pas inainte si sa incercam sa identificam polenul dupa culri asa cum exista deja pe siteurile din afara! Suntem se pare in secolul XXI! Ne trebui doar cineva sa se priceapa la web design si sa aiba timp!
Despre asta vorbesc- cauta tabul de polen pe aceasta pagina http://www.bristolbeekeepers.org.uk/#
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 13 Apr 2013, 15:20

Sunt perfect de acord cu ce fac englezii insa mai degraba asi face ca americanii
Clasat pe tipuri si anotimpuri la ce este bun si in ce concentratii ce vitamine
si oligoelemente minerale contine ,valabilitate si mod de pastrare
Si iata de ce.

Citisem zilele trecute un articol pe un site despre binefacerile polenului de castan si de papadie in afectiunile ficatului
Pana aici sunt toate bune si frumoase numai ca la mijloc este o problema
Polenul ca atare este foarte greu de procurat atat de la castan cat si de la papadie
Ambele sunt greu de procurat in cultura monoflora si mai degraba se regaseste polenul in miere decat in colector

Despre aparitia pe piata a unei viitoare carti despre diferitele tipuri de polen cu planse foto si despre binefacerile acestuia asupra sanatatii omului care macar sa semene cat de cat cu ce vedem pe alte site-uri pe afara trebuie sa mai treaca ceva apa pe Dunare ;)
Pina atunci hai sa ne clatim ochii cu ce posteaza altii; am inteles ca ungurii au ceva studii destul de elaborate despre polen
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde balasbebe » 14 Apr 2013, 07:06

Nu este nici o tragedie daca polenul este putin colorat, Dar se poate recolta la anumite ore si sa vezi ca este destul bine. Atunci cand faci polen se pot observa mai multe decat daca vei citi o carte.
balasbebe

Mesajde proapis13 » 14 Apr 2013, 22:04

Stiu ca se intampla asa aveti dovada foto mai jos
Sunt 3 colectoare luate de la 3 stupi aflati unul linga altul
Se poate observa ca nu toate albinele acopera aceeasi zona
Fişiere ataşate
DSC03609 (Copy).JPG
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde lucky5strike » 14 Apr 2013, 22:08

Cel din stanga probabil a tras mai mult la corcodus, cel din centru... mai mult la salcie.

Cel din dreapta... in toate partile!

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde proapis13 » 14 Apr 2013, 22:35

lucky5strike scrie:Cel din stanga probabil a tras mai mult la corcodus, cel din centru... mai mult la salcie.

Cel din dreapta... in toate partile!

:lol:

Cu scuzele de rigoare am uitat sa precizez ca foto este din iulie ora 12,30 cind ridic colectoarele sa nu se sufoce albinele
Colectoarele au fost puse deoarece in zona se afla un lan de floarea soarelui si nu am vrut sa ajunga acest polen in stupi ;)
Cel galben mi se pare ca este de la rapita salbatica si de la sulfina
proapis13

Mesajde lucky5strike » 14 Apr 2013, 22:37

:lol: :lol: :lol:

De asta nu-mi explicam eu grauciorii inchisi la culoare din colectorul din dreapta, ma miram ce sort sa fie la ora asta???
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ovidiu_78 » 14 Apr 2013, 22:49

Dar ce e cu cel de floarea soarelui de nu e bine sa ajunga in stupi?! :roll:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde proapis13 » 14 Apr 2013, 22:54

Pentru ele este greu digerabil si de aia e bine sa intre cat mai putin
Pentru noi e sanatate curata mai ales la prostata,plus ca este usor afrodisiac si revigorant ;)
proapis13

Mesajde proapis13 » 17 Apr 2013, 22:30

Ieri am luat si eu la bibilit toti stupii; n-o mai facusem din noiembrie
In afara de faptul ca sunt in intarziere cu 2-3 saptamani fata de anul trecut se prezinta bine
Ca termen de comparatie sunt ca noi oamenii; unul mai mic,altul mai mare,unul mai slab si altul mai tare :lol:
Minimum de puiet a fost pe 3 rame in toate stadiile si max pe 6 rame
Au mancat la disperare,unii,altii mai au si pana dupa salcim
Si cel mai slab avea polen pe cel putin 2 rame din leatzin leatz
Am spart cuibul la cei mai puternici cu rama stropita si au primit 500ml sirop cu de toate in hranitor
Unde am mai gasit rame de 1/2 cu miere dupa diafragma lasate din toamna am descapacit

Se scutura corcodusii,piersicii,nectarinii...au inflorit perii si se pregatesc prunii si ciresii
Ieri am gasit si un carabus de mai ce se tara agale pe jos
Fişiere ataşate
2013-04-16 11.53.28 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde delorin I » 17 Apr 2013, 22:42

Salut! Cat timp vei da sirop in conditii de cules? Vei continua si dupa tratamente?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 17 Apr 2013, 23:10

La mine in zona NU se poate vorbi despre niciun cules, culeg din hranitor
Am mai scris si o repet unii mai au rame cu miere ca cea de mai jos iar altii au ...seceta :lol:
Lipsa polenului din toamna trecuta isi spune cuvintul mai ales la roii de iulie
Tratamentele ce le fac nu influenteaza cu nimic culesul de intretinere
Fişiere ataşate
2013-04-16 14.22.37 (Copy).jpg
proapis13

Mesajde stefanmadalin » 18 Apr 2013, 02:12

proapis13 scrie:
Ieri am gasit si un carabus de mai ce se tara agale pe jos

Te salut,
Carabusul din poza este Anoxia villosa- carabusul de stepa.
Am gasit azi in agronomie vreo 7, trebuie sa fac insectar si ma uit dupa ei.

Carabusul de mai -melolontha melolontha are fundul tuguiat, si apare in luna care-i da si numele.
stefanmadalin

Mesajde 7Rame » 18 Apr 2013, 08:53

proapis13 scrie:La mine in zona NU se poate vorbi despre niciun cules, culeg din hranitor
Am mai scris si o repet unii mai au rame cu miere ca cea de mai jos iar altii au ...seceta :lol:
Lipsa polenului din toamna trecuta isi spune cuvintul mai ales la roii de iulie
Tratamentele ce le fac nu influenteaza cu nimic culesul de intretinere

eu deja am "tras" vreo 150kg. Ramele cele mai bune de ouat, laterale de la cuib pline, scoase de la stransul cuibului etc. Bineinteles ca tot in stupi ajunge, dupa ce o tratez "cu de toate".
apoi ele practic o redistribuie pe cuib, asa cum trebuie, decat sa stea pe rame si practic sa incurce. Manopera...asta este, insa, sincer, din buzunar nu am bagat nimik, decat 5 kg de lapte praf, devreme, in martie.
Asta este avantajul iernarii pe multa miere. Dezavantajul....la cuib, cu blocajul, in primavara, si la lipsa de rame negre.
Al' batran, se uita prin stupi, si are o vorba: tata...cand o fi cel mai rau, asa sa fie!! Situatia este aproape identica la mine ca si la dv, exceptii si in bine si in rau, asta este nivelul.
spor in toate!
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde gigibecalul » 18 Apr 2013, 14:42

Proapis, asa cum ziceam intr-una din discutii, o sa fiu in 20, sambata la Turnu Severin cu ansamblul de la Alba. Poate bem o bere impreuna...mi-ar face placere...daca nu reusesti sambata, o sa vin si miercuri, pe 23 cu Ansamblul Jidvei...ca sa ma recunosti, eu sunt ala cu "caloriferul" (acordeonul)...unul din ei ca probabil vom fi doi...
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde proapis13 » 18 Apr 2013, 19:33

stefanmadalin scrie:Te salut,
Carabusul din poza este Anoxia villosa- carabusul de stepa.

Carabusul de mai -melolontha melolontha are fundul tuguiat, si apare in luna care-i da si numele.

Asa arata Anoxia vilosa pe siteurile cu ganganii,posibil ca sa fi suferit o mutatie la colorit
La noi li se spune carabusi insa ai dreptate cei de mai au tartitza ascutzita :lol:
Fişiere ataşate
h2_jpg.jpg
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?