Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde jenica67 » 15 Apr 2013, 10:35

joohny, daca turta ta este solida, scoate-o din punga si pune-o pe un plastic ceva suptire, sau tai-o in fasi inguste si pune-o deasupra ramelor, ca o ia mai repede decat daca este in folie. Poti baga sirop, ca deja il ia fara probleme. Eu dau momentan numai sirop in pungi, pana ce noaptea este mai cald. Dar pune si tu o localitate ceva acolo, sa stim de unde esti, ca nu stiu baietii al cui esti din Africa, sau ... si de aia nu iti raspund. Nu de alta, dar si raspunsul, este diferit pentru nordul Africi, sau pentru sudul .... :lol:
PS : daca nu vrei sa le mai dai turtele, poti sa le scoti, sa le pui undeva bine, sa nu fie atacete de furnici si sa le dai la viitorii roi.
jenica67

Mesajde joohny » 15 Apr 2013, 11:23

Va multumesc pt. raspunsuri.Turtele pe care le-am facut sint semi solide si de aceea le-am pus in pungi.Astazi e vreme cam naspa pe-aici asa ca o sa tin cont ce mi-ati spus si cind se mai incalzeste vremea o sa le pun in hranitor si cu ceva sirop.Nu am scris localitatea deoarece sint incepator iar daca va deranjeaza acest lucru imi cer scuze.Pt mine insa sint mai imp. sfaturile decit loc. de unde sint.Inteleg ca e imp. si localitatea insa dupa ce o sa-mi mai cada pina atunci ...sanatate un pic de noroc iar restul depinde de voi.
joohny

Mesajde horia_ch » 15 Apr 2013, 12:01

Locaţia ta este foarte importantă pentru colegii care ar vrea să răspundă. Nu e totuna dacă eşti din Teleorman, unde probabil pomii sunt în floare iar nopţile calde iar sfătuitorii s-ar orienta după vremea de acolo, sau dacă eşti din Harghita, unde ghemul se răsfiră odată la 3 zile câte 2-3 ore.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde joohny » 15 Apr 2013, 12:23

Revin.In final v-am ascultat si mi-am trecut localitatea.Sanatate.
joohny

Mesajde ignatov andrei » 15 Apr 2013, 12:29

Pai zii asa, ma joohny! Cat de departe esti de Solesti? Pana spui tu, lasa turtele la locul lor si pune-le doar sirop simplu, cate putin! S-ar putea sa mai fie nevoie de o tura de turte, sau poate da D-ul si ma insel!
ignatov andrei

Mesajde joohny » 15 Apr 2013, 16:36

Va salut d-le Andrei.La cum e vremea astazi pe-aici nu pot sa fac nimic acum.D-tra sinte-ti sin Solesti?
joohny

Mesajde vladutz » 15 Apr 2013, 23:26

johnny eu zik sa le dai doar cate 300 de ml de sirop pe zi 2-3 zile, sirop1:1..poti si 1,5 la 1 si sa nu mai bagi turte k e mijlocul lui aprilie!..nu mai poate sa fie mult frig si vreme rea
vladutz

Mesajde liviutzbogos » 23 Apr 2013, 22:48

Va salut pre toti. Vin si eu cu o intrebare, anume: fac bine ca bag si scot hranitorul in fiecare zi? Adica seara il bag cu putin sirop si dimineata il scot. Sirop l-am facut cam asa: sirop 2:1 de anul trecut + 1/3 apa + cateva linguri de miere fs de anul trecut. Dau in fiecare seara cate 4 5 linguri la un roi pe 6 rame si pana dimineata e tras tot. Atat vreau sa stiu daca fac bine ca scot hranitorul in fiecare zi. Ma gandeam sa nu il las si nici sa nu le dau sirop ziua ca atunci nu mai pleaca pe afara...
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde vladutz » 23 Apr 2013, 22:51

Liviutz...da dc dai sirop in zona ta acum?..nu au cules in natura?...ai facut roiuri deja?
vladutz

Mesajde liviutzbogos » 23 Apr 2013, 22:59

Dau sirop pt ca e roi, nu mai are rezerve de miere in faguri si as vrea sa si stimulez un pic. Si dupa mine parca nu e suficient cules in afara. Nu dau mult, cate 4 linguri, cat sa se linga pe buze un pic :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde vladutz » 23 Apr 2013, 23:04

Si de ce trebuie sa scoti hranitorul si sa il bagi iara?..l-ai pus in cuib hranitorul ?...sau dupa diafragma?
vladutz

Mesajde liviutzbogos » 23 Apr 2013, 23:10

In cuib, dupa ultima rama. De ce il scot zilnic...chiar nu stiu, sa nu incomodeze :P
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde vladutz » 23 Apr 2013, 23:17

Pune-l dupa diafragma ca sa nu cladeasca sub el,nu il mai scoate de acolo si daca zici ca nu este cules suficient desi ma indoiesc ca au inflorit si pruni si multi alti pomi dar daca zici ca nu dale cate 250g sirop 1jumate la 1+protofil la 2-3 zile de vreo 2-3 ori nu cate 2-3 lingurite :lol:,stimularea asta se facea mai devreme..si daca lasi hranitorul in cuib incastreazai o rama si lasal acolo daca nu dal dupa diafragma nu in cuib. Sanatate!
vladutz

Mesajde Mircea_63 » 23 Apr 2013, 23:25

liviutzbogos scrie:Va salut pre toti. Vin si eu cu o intrebare, anume: fac bine ca bag si scot hranitorul in fiecare zi? Adica seara il bag cu putin sirop si dimineata il scot. Sirop l-am facut cam asa: sirop 2:1 de anul trecut + 1/3 apa + cateva linguri de miere fs de anul trecut. Dau in fiecare seara cate 4 5 linguri la un roi pe 6 rame si pana dimineata e tras tot. Atat vreau sa stiu daca fac bine ca scot hranitorul in fiecare zi. Ma gandeam sa nu il las si nici sa nu le dau sirop ziua ca atunci nu mai pleaca pe afara...

Liviutz tata, dar de ce sa-l scoti si sa-l bagi atat de rar? :o (glumesc!)

Fa o gaurica in podisor si cu o palnie pune-le hrana (aseaza hranitorul sub gaurica si apoi pune-i dop), dar nu le deschide inutil.

Culesul din natura nu e atat de grozav, iar stimularea asta, daca ai timp de bibileala, le ajuta. Crescutul fagurilor se face cu consum de energie=hrana. Foarte bine ca le dai hrana de stimulare peste noapte, dar nu mai tot baga si scoate hranitorul.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde liviutzbogos » 23 Apr 2013, 23:34

Multumesc mult. Eu dadeam in fiecare seara cat sa traga peste noapte, dar deranjez zilnic asa, nu e bine, acum imi dau seama. Mai devreme nu am stimulat pt ca nu am avut albinele. Sapt trecuta le-am adus si neavand hrana am zis sa le mai dau cate putin sirop, ca nu strica.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 23 Apr 2013, 23:40

Mircea_63 scrie:Liviutz tata, dar de ce sa-l scoti si sa-l bagi atat de rar? :o (glumesc!)

Fa o gaurica in podisor si cu o palnie pune-le hrana (aseaza hranitorul sub gaurica si apoi pune-i dop), dar nu le deschide inutil.

Culesul din natura nu e atat de grozav, iar stimularea asta, daca ai timp de bibileala, le ajuta. Crescutul fagurilor se face cu consum de energie=hrana. Foarte bine ca le dai hrana de stimulare peste noapte, dar nu mai tot baga si scoate hranitorul.

L-as scoate mai des dar nu am vreme ziua :P Podisor nu am ca e lada veche si carpita, am o panza peste rame si peste panza, ziare. De acum am sa dau siropul fara a mai deranja atat...faguri la construit nu am bagat inca, parca nu il vad pregatit, imi pare ca nici afara nu au cules asa cum ar trebui. Il las deocamdata sa consume hrana si energie pe puiet, nu pe faguri. Daca zic prost va rog corectati.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA