redoo scrie:BUNKA scrie:Hristos a inviat!
adevarat a inviat!! cum merge treaba cu noile schimbari?
La mine au iesit cam lesinati dupa iarna asta lunga, zborul tarziu de curatire si tot sirul de probleme...cativa au crapat de nosema si cu ce am ramas adica foarte putin voi recladi Roma
Ce mi se pare ok e ca si chiar daca albina e mare si la doar cateva familii cate am, am reusit sa observ cateva lucruri..albina care are instinct de igiena pronuntat, sta incontinuu la intrare si curata scandura aia cu orele cate 2-3 stau si razuiesc cu mandibulele scandurica...am vazut varoa cu scheletul ala chitinos turtit, am vazut un comportament pronuntat de periere...se perie continuu cu piciorusele pe antene pe cap, pe aripi..poate de la pasta proteica pe care le-am lipit-o de "tavan" posibil sa aiba un efect similar cu cel al zaharului farin.
Abia astept sa se populeze ceva mai bine, am rame cu sarme de Delon modificat pregatite sa le bag direct in cuib si gaurile de hranire asteapta galetusele cu sirop.
Primele corpuri cladite vor fi cu celule de 5,15-5,2mm asta cu sigurantza se va intampla pt ca e verificat..mai departe vor construi 4,9-5,0mm.
Putintica rabdare si o sa vina si pozele.