LUCIAN AVRAM scrie:Misto filmuletul,stupii filmati au 3 caturi ,restul stupinei doar 1 cat , 35 kg intr-un cat de 1/2 ?![]()
LUCIAN AVRAM scrie:Misto filmuletul,stupii filmati au 3 caturi ,restul stupinei doar 1 cat , 35 kg intr-un cat de 1/2 ?![]()
cristi_vidican scrie:XXL scrie:cristi_vidican scrie:Fraților, uitați că se poate face producție și în țara noastră. Chiar și anul acesta.
https://www.youtube.com/watch?v=_v9yEf5XROk
Urmăriți și celelalte filme
frumos,o adevarata pledoarie pt consumul de miere,
...miere aluminizata
Asta nu-i nimic pe lângă alte condiții în care se extrage ...
Să înțeleg că dumneavoastră aveți doar recipiente din inox?
Oricum, în ultimii ani, inoxul e mult mai întâlnit ca în trecut.
XXL scrie:asha ca vino cu filmuletze cu apicultori
nu cu ciobani care sa faca de ras breasla
...paul, nu sunt doctor.dar iti pot recomanda unul bunpaul scrie:XXL scrie:asha ca vino cu filmuletze cu apicultori
nu cu ciobani care sa faca de ras breasla
Auzi don "doctor"in apicultura , da' nu esti matale bun sa ne arati o stupina "meserie"? Sau macar inoxurile matale ?...
Mie imi plac "ciobanii" !!! Fac si branza si miere multa si mai ales ...BUNA !!!
Este ca ti-o crapat pipota-n tine cand ai vazut ce familii au "ciobanii"???
Trantorul@ scrie:Mai oameni ce nu intelegeti ca daca nu te ajuta vremea nu faci nici o productie , eu am avut sambata 3,7 kg spor pe un stup mediu si de duminica pana azi 6 ore de zbor mai mult dupa apa si ceva polen, noaptea 3 - 4 grade ziua 10 - 15 grade cum sa vb. de productii in conditiile astea ???
Sambata era 80 % din salcam deschis si albinele stau in stup si clocesc din nou , floarea trece nu sta sa vina vremea buna sa culeaga albinele.
Anul trecut umblam cu caciula in plin salcam anul asta a fost aproape la fel, ce sa mai vb. de productii, lasam pa aia de umbla in bermude sa vb. de productii ca si anul trecut numa in jumatatea vestica o fost frig si urat .
alt stupar scrie:Trantorul@ scrie:Mai oameni ce nu intelegeti ca daca nu te ajuta vremea nu faci nici o productie , eu am avut sambata 3,7 kg spor pe un stup mediu si de duminica pana azi 6 ore de zbor mai mult dupa apa si ceva polen, noaptea 3 - 4 grade ziua 10 - 15 grade cum sa vb. de productii in conditiile astea ???
Sambata era 80 % din salcam deschis si albinele stau in stup si clocesc din nou , floarea trece nu sta sa vina vremea buna sa culeaga albinele.
Anul trecut umblam cu caciula in plin salcam anul asta a fost aproape la fel, ce sa mai vb. de productii, lasam pa aia de umbla in bermude sa vb. de productii ca si anul trecut numa in jumatatea vestica o fost frig si urat .
si totusi... intr-o anumita zona din jud. Hunedoara astazi au fost cantare de peste 7 (sapte) kile... da, sigur ca per stup bun, ca daca Dumnezeu are grija ca salcamul sa secrete pai atunci sa faca bine si stuparul sa aiba grija sa-si prepare stupii sa fie buni in salcam...
...si totusi, astazi intr-o localitate din Caras-Severin au fost cantare de peste 11 (unsprazece) kilograme ! Si iarasi... sigur ca per stup bun si nu pe lada plimbata prin padure...
De asta ne meritam soarta. Un cap patrat crede ca toti avem acelas spor, si inmultit cu minim 25 familii (pentru cei care deja au accesat fonduri), inmultit cu minim 20 lei/kg, este suficient sa-l faca sa mai puna niste taxe.geangu scrie:cules record de 5 zile cantarele sunt date peste cap, spor zilnic de peste 7 kg, zona vrancea.
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori