Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde FLORINELU » 06 Mai 2013, 20:59

cate rame ai acolo?
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 06 Mai 2013, 21:33

FLORINELU scrie:cate rame ai acolo?

Rama de anul trecut am bagat-o inainte de ultima rama cu puiet, in interiorul cuibului. Pe margini am bagat 2 rame la cladit. Acum cuibul e pe 9 rame (cu tot ce am bagat la cladit) si mai are inca 9 rame cu foite, e plina lada. Nu cred ca o sa roiasca, are destul spatiu...cel putin nu roiste intr-o saptamana cat sunt plecat. Dupaia storc daca e nevoie sau divizez. Vedem noi...zic noi pentru ca cu siguranta o sa va cer sfatul :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde FLORINELU » 06 Mai 2013, 21:58

da cam asa ar trebui sa fie . cand vii sa te duci direct la stup sa vezi ce e cu el.
vezi sa nu te inneci in pivnita lui Gratian. :lol: :lol:
intreaba-l daca au fost prune bistrite anul trecut :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 06 Mai 2013, 21:59

FLORINELU scrie:da cam asa ar trebui sa fie . cand vii sa te duci direct la stup sa vezi ce e cu el.
vezi sa nu te inneci in pivnita lui Gratian. :lol: :lol:
intreaba-l daca au fost prune bistrite anul trecut :lol: :lol:

L-oi intreba... :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 14 Mai 2013, 20:20

Hristos a inviat! Ieri am ajuns de pe meleaguri salajene si am dat fuga la albinute sa vad daca e plina lada :lol: Cand am plecat salcamul era inflorit. Atunci am bagat doua rame la cladit si in continuarea cuibului am lasat inca 9 rame cu foita, sa aiba de lucru, de frica sa nu roiasca. Nu a cladit nici una din acele rame insa nu am putut vedea nici ce e in cuib pentru ca afara era rece si batea vantul. Am deschis capacul, fara fum la mine, si m-am ales cu un vaccin - primul de cand am albine - asa ca le-am dat pace. Am incercat si azi dar era prea rece. Activitatea insa era foarte mare, aduceau polen la greu, cred ca de la maces ca e inflorit. Si socul e inflorit dar nu le-am vazut sa ii dea tarcoale. Astept o zi calda sa "ma bag in el" un pic :D Dar in acelasi timp asteptam si ploaia care ne tot ocoleste...
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 18 Mai 2013, 22:58

De plouat tot nu o plouat pe la noi, aseara a venit un vant mare de ne-am speriat dar...atat. Ieri m-am putut uita si in stup sa vad cum sta si e asa si-asa. Ramele sunt bine ouate, coronitele bine umplute, incep la capacit, sunt grele la mana dar fagurii ce i-am bagat la cladit nu i-a cladit in totalitate, decat pe jumatate, asta in doua saptamani. Oare de ce? Nu au avut nevoie de spatiu? N-as prea crede... Acuma eu as incerca sa spar cuibul cu o rama dinasta pe jumatate cladita, sa ma risc. Nu am mai facut miscarea asta pana acum si...intreb mai intai :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 18 Mai 2013, 23:03

Pe langa albinute ne pregatim si de fan pentru iarna, sa aiba oitele ce rumega :D Azi am tocmit ştrafu', cum se zice pe la Ardeal :P Sau am găcit cocia, ca prin Banat.
DSCN9031 (Large).JPG
pusca bine, e totul masurat de un maistru...
DSCN9033 (Large).JPG
harnici feciori
DSCN9035 (Large).JPG
ala din fata e "tractorul". Audi, 2.5 TDI. cu ala tragem cocia...
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 26 Mai 2013, 20:23

Hristos a inviat. Am o teama pe care vreau sa mi-o lamuriti...Saptamana trecuta am spart cuibul cu o rama crescuta pe jumatate, joi era ouata complet. Tot joi am mai spart cubul inca o data dar dupa asta, de vineri a inceput ploaia si pana azi a tot plouat. Au mai fost ferestre ieri si vineri in care albinele au "infundat" urdinisul, au muncit din greu sa recupereze. Acum vin eu si intreb, e bai ca e spart cuibul cu foita putin construita si afara e cum e? Nu va avea acea foita rol de diafragma si sa imi imparta cuibul in doua? Oare o vor construi ele in ferestrele alea de cules? Cuibul acum e pe 10 rame, 2 marginase, 6 cu puiet, una cu care am spart cuibul si inca una la cladit, penultima.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde stefanmadalin » 26 Mai 2013, 20:32

Eu zic ca e in regula.
stefanmadalin

Mesajde liviutzbogos » 28 Mai 2013, 23:02

Sambata am curatat 5 rame vechi de ceara de pe ele, le-am fiert in oala de sarmale :P Urmeaza sa le aplic foitele. Doua dintre ele vreau sa le fac rame oarbe dupa modelul lui nea Marin, jumatate foita jumatate gol.
Fişiere ataşate
DSCN9071 (Large).JPG
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde un OM » 29 Mai 2013, 19:17

Saraca mama, te-o ierta. Pe viitor vezi ca nevasta se supara mai tare :D .
un OM

Mesajde liviutzbogos » 29 Mai 2013, 21:09

un OM scrie:Saraca mama, te-o ierta. Pe viitor vezi ca nevasta se supara mai tare :D .

N-o fost prea mare deranjul ca am dat fagurii jos inainte. Le-am bagat sa le curat de ceara ramasa pe leaturi...pana ma insor imi fac o oala speciala pentru topit, sa nu fie nevoie sa mut Frontul de Vest la mine in casa :lol:
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 08 Iun 2013, 21:23

Ieri am topit fagurii negrii, 3 la numar :D A iesit un ditamai calupul de ceara ca abea l-am putut care. Nu ma credeti? Stati ca va pun poze sa va lamuriti...
DSCN9146 (Large).JPG
DSCN9149 (Large).JPG
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 15 Iun 2013, 22:40

Seara buna dragilor :D ce mai faceti voi? Eu mai bine pentru ca azi mi-am vazut albinutele dupa vre-o 2 saptamani in care nu le-am auzit bazaitul din cauza ploii. Mi-era teama sa nu roiasca cel mare dar nu are astfel de ganduri, si cred ca nici de acum in colo. Potirase am vazut dar atata tot. Insa am vazut ceva ce nu sunt sigur ce e. O celula alungita foarte mult, capacita dar de marimea unei celule de lucratoare, nu e de trantor, sigurat. Sa fie botca de salvare? Dar am vazut puiet larvar, cred ca si oua. Eu nu am umblat la el de vre-o 2 sapt, deci nu aveam cum sa omor eu matca si sa isi traga boca. Si ca sa nu o dam pe filozofie, atasez si 2 poze ca sa vedeti si voi ce am vazut eu.
Fotografie0157 (Large).jpg
cam asa arata "chestia"
Fotografie0158 (Large).jpg
si din profil
In rest toate bune si frumoase. Roiului cel mic i-am mai bagat o rama, e pe 9 rame acum, cel mare e pe 14 dupa ce i-am spart cuibul azi cu 2 foite. Dupa aceea m-am gandit ca poate nu trebuia pana nu lamuresc ce botca/celula e aia dar incepea deja sa bage nectar printre puiet. Pana la floarea soarelui cred ca si cel mic va fi pregatit de cules. Trebuie sa fac doua magazii de 1/2 sa le pun "in cap".
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Closcutz » 16 Iun 2013, 03:59

Hai s-o luam cu binisorul. 1 Ai oua = ai matca imperecheata in stup. 2 Daca ai dubii ca sunt probleme cu matca trebuie sa o cauti si sa te uiti un pic la ea. Matca se gaseste pe ramele ouate, pe cele din care a eclozionat puietul iar lucratoarele au pregatit ramele de ouat.3 Celula aia dupa mine pare de trantor, dar daca vrei sa dormi super linistit cauti matca si ii arunci o privire. Daca are vreun piciorus lipsa sau defect sau traste vreo aripa atunci ii bai. Si asta mai indica un lucru acela ca ai vatamat-o intr-o interventie din trecut, ceea ce nu da bine in CV avand in vedere ca nu ai decat 2 stupi.
Closcutz

Mesajde FLORINELU » 16 Iun 2013, 07:54

Liviu,dupa cum vad eu,aia in niciun caz nu e botca de matca si dupa cum spui tu ai un stup bun. lasale-n pace ca stiu ele ce fac,poate ca scot si ele vreun trantor handicapat :lol: .se intampla si la alte specii nu? daca stupul 2 merge bine,totul e-n regula.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?