Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pretul corect al unei familii de albine in 2013

Mesajde proapis13 » 18 Apr 2013, 22:16

ANITEI scrie:Azi am cumparat 7 familii. De la 4 rame la 10 , cu 40 ron rama. E un pret corect, am fost multumiti cu totii!

4 rame cu puiet la 160 lei si 10 rame cu 400 lei sau cum ati facut?? :shock:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde eugen67 » 20 Apr 2013, 10:03

daca cineva are

Atentie, vanzari-cumparari, ofertele si cererile de oferta tin de anunturi apicole. http://anunturiapicole.stuparitul.com/
chiar daca este greu inceputul.....nimic nu este imposibil !!
eugen67

Mesajde smady » 28 Apr 2013, 17:18

Buna ziua

Dupa mintea mea nu exista un pret corect valabil pt toti , sunt multi factori care impiedica acest lucru ( pretul corect )

eu gandesc asa : vreau familii de albine sa cumpar la sfarsit de Aprilie . ( sa fie acelas pret cu cele din 15 mai ? )
vreau familie cu cat la rapita
vreau familii pe 10 -12 rame ( stolonate ) la rapita
vreau un roi mai dezvoltat la rapita , numit de unii familie de producti .

Asta e o discutie fara sens atata timp cat nu se spune stadiul de dezvoltare al familiei de albine in momentul vanzarii.( stadiul acelei familii neajutata pana atunci ) .

Daca vreau sa am 1-2-3 familii de albine in curte deoarece imi plac , platesc cat e si iau , daca vreau sa fac bani e ce am spus mai sus .
Dar daca o familie de albine aduce un profit medie de 500 lei/an , cat sa coste familia de albile ?????????????

numai bine
smady

Mesajde ANITEI » 29 Apr 2013, 16:06

proapis13 scrie:
ANITEI scrie:Azi am cumparat 7 familii. De la 4 rame la 10 , cu 40 ron rama. E un pret corect, am fost multumiti cu totii!

4 rame cu puiet la 160 lei si 10 rame cu 400 lei sau cum ati facut?? :shock:
salve :D

Am vazut doar acum, era dimineata pe racoare si pe cate rame erau albinele atatea am luat. Cel pe 4 avea puiet pe ceva mai mult de doua, daca erau rame slab acoperite de albine le scuturam. Cel care era pe 10 se gasea intr-un stup de 12 si doua rame putin acoperite le-am scuturat. Impreuna cu tovarasul mea am luat noua familii, de la 4 (una singura) pana la 10 (tot una) rame, ledia pe 6-7. Tin sa spun ca ma fost multumit si eu si vanzatorul care nu e un ignorant in materie. Sanatate!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde marian67stroe » 20 Mai 2013, 16:17

Un prieten(sau sa-i spun cunostinta?? :lol: ) de al meu a vandut , acum 0 saptamana 14 familii de albine /10 rame cu 400 ron/fam.
Eu as fi cumparat de la el dar eram la 2 km distanta

PS. Cred ca pretul corect este acela care multumeste si vanzatorul si cumparatorul. :idea: :arrow:
Cand nu esti sigur de caracterul unui om, priveste-i prietenii.
marian67stroe

Mesajde alexx » 24 Mai 2013, 10:38

scump eu cu 400 am cumparat cu cutii noi si famili pe 7 rame.ai grija
alexx

Mesajde B.K » 24 Mai 2013, 13:35

alexx scrie:scump eu cu 400 am cumparat cu cutii noi si famili pe 7 rame.ai grija

La fel am cumparat si eu . bafta !!
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Mircea_63 » 24 Mai 2013, 13:42

La 40 lei/rama... 7x40=280 +120 lada= 400. 10 rame: 10x40=400 se incadreaza in pretul pietei. Cand spui cutii noi, ramane de vazut pe cate corpuri sunt acele cutii si cat ar fi costat ele separat.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 24 Mai 2013, 14:01

alexx scrie:scump eu cu 400 am cumparat cu cutii noi si famili pe 7 rame.ai grija

Si daca vrei sa le vinzi....??? Atunci mai e scump?!?
ignatov andrei

Mesajde valigorj » 24 Mai 2013, 22:31

multi pun problema ca in,,ocaua lui CUZA,,adica cit mai moca pt cumparator si cit mai scump pt vinzator.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde GORE19712000 » 24 Mai 2013, 23:53

50 LEI RAMA
Pasiunea, speranta si perseverenta sunt motorul vietii.
GORE19712000

Mesajde akmm » 27 Mai 2013, 09:13

Dragos2006 scrie:.... Un sfat : cant cumparati colonii de albine , tocmiti-va la puiet nu la rame ! :idea:

Nici aceasta varianta nu este cea corecta.Pot muta o familie cu mult puiet mai incolo, in locul ei sa pun o matca in cusca si faguri artificiali si adun astfel cea mai parte din culegatoare.
Apoi vand famulia plina cu puiet.Evident ca acea familie se reface rapid, am simtit insa nevoia sa exprim doar un principiu.
Din mosi stramosi un roi primar costa cat un miel de zece kile la Paste. Acum depinde de unde il iei.
Kilogramul de miere se dadea la schimb cu kilogramul de branza de oaie.
Mierea se scotea in August deci echivalentul era cu un kil de branza uscata de iarna.
In vechime nu era rapita, salcam, Fl. soarelui. Echivalentul se facea la miere de tei.
Mierea de mai/faneata era din alta clasa. Ca si cascavalul...
PS
Calculul vine dintr-o vreme cand nu existau rame mobile.Un roi nu ai cum sa-l ,,manaresti''.Il pui pe cantar si gata.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde alexx » 27 Mai 2013, 12:23

ignatov andrei scrie:

Si daca vrei sa le vinzi....??? Atunci mai e scump?!?

daca ar fi sa le vand nu as pune pret mai mare decat pretul pietei..nu de alta dar nu le cumpara nimeni pentru ca oferte sunt destule
alexx

Mesajde perma » 28 Mai 2013, 17:09

akmm scrie:Nici aceasta varianta nu este cea corecta.Pot muta o familie cu mult puiet mai incolo, in locul ei sa pun o matca in cusca si faguri artificiali si adun astfel cea mai parte din culegatoare.
Apoi vand famulia plina cu puiet.Evident ca acea familie se reface rapid, am simtit insa nevoia sa exprim doar un principiu.
Din mosi stramosi un roi primar costa cat un miel de zece kile la Paste. Acum depinde de unde il iei.
Kilogramul de miere se dadea la schimb cu kilogramul de branza de oaie.
Mierea se scotea in August deci echivalentul era cu un kil de branza uscata de iarna.
In vechime nu era rapita, salcam, Fl. soarelui. Echivalentul se facea la miere de tei.
Mierea de mai/faneata era din alta clasa. Ca si cascavalul...
PS
Calculul vine dintr-o vreme cand nu existau rame mobile.Un roi nu ai cum sa-l ,,manaresti''.Il pui pe cantar si gata.

Un aer aparte are prezentarea asta. O lume frumoasa, demult uitata. Acum, conversia se face intre euro-leu-dolar-yen. Ma intreb daca-si mai aminteste si altcineva unitatile de schimb. La mine in sat, chiar daca-s oameni mai batrani, n-am auzit...sau poate n-am ascultat suficient de atent. Numai bine!
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde alt stupar » 28 Mai 2013, 23:32

akmm scrie:Kilogramul de miere se dadea la schimb cu kilogramul de branza de oaie.

la fel este si acum... decand ma stiu schimb cu ciobanul kilu de miere pe kilu de branza, nu conteaza ca e poliflora/tei/mana ori ca e branza proaspata ori un saramura.
Decand e lumea lume si satul sat, mierea naturala, branza buna si rachia curata au aceiasi paritate de schimb, indiferent de fluctuatile ( temporare) ale pretului... ei cu obiceiul asta am crescut si cat mai am cu cine si cu ce il duc mai departe...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde constant » 29 Mai 2013, 07:13

Pretul corect al unei familii de albine in 2013, tinand cont si de evolutia preturilor din UE ar trebui sa fie undeva la 250 RON inclusiv stupul tip Dadant... Familia pe 10 rame, puternica...
Cu stima
constant

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE