Prima pagină APICULTURA GENERALA INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE

Discutii despre metodele de inmultire a familiilor de albine , incepand de la cele mai simple metode si terminand cu cele mai complicate .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: sfaturi pentru divizare

Mesajde pin » 28 Mai 2012, 19:13

Mie nu mi se par larve. Mai atasez 3 poze. Din pacate una nu e focalizata bine. Daca sunt larve am incurcat-o deoarece sunt mai multe intr-o celula. Teoretic nu aveau cum sa se bezmeticeasca in 6 zile cu matca virgina si botci in cuib.
Fişiere ataşate
detaliu2.jpg
detaliu1.jpg
detaliu.jpg
pin

Mesajde pin » 28 Mai 2012, 19:22

Cred ca e pastura mai degraba.
Fişiere ataşate
detaliu3.jpg
pin

Mesajde aliuta2000 » 28 Mai 2012, 19:28

stai man linistit . ala e fagure nou construit si se vede in partea cealalta . asta se vede in ultima poza .
uitata catre soare si daca vezi prin fagure in celula in care crezi ca e puet inseamna ca e goala celula si e doar o iluzie optica . cand e puiet , larva incolacita , nu se va vedea prin celula in partea cealalta .
Larva e alb ca smantana , nu alb curat curat .

cand incepe sa oua albina , ea pune cat 2-3 oua in celula si de obicei nu pune in fundul celulei ca matca , ci ea pune mai pe laterarl .... asa scrie literatura
A.D.
aliuta2000

Mesajde pin » 28 Mai 2012, 19:31

E fagure construit anul trecut. Nu se vede prin el. UIta-te si la ceara ca e inchisa la culaore. E facuta poza cu blitz deci nu s-ar vedea oricum pe partea cealalta.
pin

Mesajde Adi Hodis » 28 Mai 2012, 19:33

Care ai un be-no-clu bre ? ... sa vad si eu ce-i in "gauricile" alea ! :? :P
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde jonny_it » 28 Mai 2012, 19:37

Adi Hodis scrie:Care ai un be-no-clu bre ? ... sa vad si eu ce-i in "gauricile" alea ! :? :P

Iti place sa te uiti in gaurici? :lol:
jonny_it

Mesajde paul » 28 Mai 2012, 19:39

Eu zic ca-i polen in plin proces de transformare in ... pastura !
Fa un semn acelei rame si verific-o dupa 3 zile . Cred ca atunci va fi evident .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adi Hodis » 28 Mai 2012, 19:41

jonny_it scrie:
Adi Hodis scrie:Care ai un be-no-clu bre ? ... sa vad si eu ce-i in "gauricile" alea ! :? :P

Iti place sa te uiti in gaurici? :lol:

BE-NO-CLUUU !!! ... unde-i benoclu ??? :(
Ai benoclu, discutam ... n-ai benoclu ... ne miram, oare ce o fi ??? :shock:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde pin » 28 Mai 2012, 19:58

Pana la urma tind sa-i dau dreptate lui aliuta.
Fişiere ataşate
detaliu4.jpg
pin

Mesajde jonny_it » 28 Mai 2012, 20:04

pin scrie:Pana la urma tind sa-i dau dreptate lui aliuta.

Eu as crede ca ai folosit ceva blitz sau lumina a fost din spate. Oricum asa cum au scris colegii mai sus sigur nu sunt larve; larvele nu stau asa lipite de pereti , cate 3, simetric" :lol:
jonny_it

Mesajde claudia_0218 » 29 Iun 2012, 23:34

eu as fi zgarmat intr-o celula din aia ca sa vad ce-i. sau nu e ok sa faci asa ceva?
"Te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele". Lucian Blaga
claudia_0218

Mesajde MariusDuca » 20 Mai 2013, 15:06

Buna ziua!!!!!
Sunt si eu un mic stupar am achizitionat anul acesta 2 stupi verticali pe 10 rame, in prezent am in cuib 7-8 rame de puiet, 1-2 rame de miere si pastura, iar in cat la unul din stupi am o rama cu puiet capacit si 1-2 cu putina miere, iar in celalat nu inteleg dece nu au urcat aproape deloc in cat, in cat am pus numai rame crescute, asa am fost sfatuit de alti stupari cu mai multa experienta, considerati ca un astfel de stup ar putea fi divizat, precizez faptul ca nu am nici o botca trasa la nici unul din cei 2 stupi!?
Va multumesc anticipat!!!
MariusDuca

Mesajde jenica67 » 20 Mai 2013, 18:31

MariusDuca, nu urca in cat, ca nu are ce face acolo. De divizat poti sa ii divizezi, dar sunt cam slabuti, ca sa mai ai pretentii, sa mai culaga ceva anul asta, numai eventual la floarea soarelui. Ar trebui sa iti faci rost de matci imperecheate si sa ii intaresti pana la tei, sa culegi ceva miere si apoi sa ii divizezi si sa ii dotezi cu matci imperecheate, ca sa ii poti dezvolta, sa intre acceptabili in iarna.
jenica67

Mesajde MariusDuca » 21 Mai 2013, 07:58

Multumes pentru raspuns jenica67, eu am luat in proprietate sa zic asa stupi pe 28.03.2013 asa ca dupa nici 2 luni va imaginati cate intrebari am de pus, eu cand am luat stupii i-am dus direct la rapita acolo aveam 2 prieteni care ma asteptau dupa aproximativ 2 saptamani cam atat a durat rapita la noi in sudul tari, perioada in care nu am observat mari schimbari, am plecat cu ei la salcam de unde am revenit dumica noaptea (19.05.2013), acum pentru a stimula matca sa depuna oua in continuare am acesti prieteni care imi spun pentru a le i duce aceiasi stare de cules abundent sa facem un sirop, (apa cu zahar si cu ceva protofil) sirop care cu ajutorul uai pufaitoare sa dam cu sirop in continuare pe ramele ce sut inca nelucrate, ce parere aveti este utila aceasta incercare ?
MariusDuca

Mesajde jenica67 » 21 Mai 2013, 08:31

Eu nu am folosit nici o data sirop apa cu zahar si protofil amestecate, numai sirop invertit metoda lui regretatul Gica, cu ceaiuri, care este expusa aici pe forum. Faptul ca stropesti ramele cu sirop, stimuleaza albinele sa ia mai repede in lucru ramele. Ca sa stimulezi dezvoltarea unei familii, este bine sa o ti in priza cum se spune, adica ori sa aiba culesuri abundente, ori sa ii administrezi sirop. Daca te intereseaza sa o dezvolti, ca sa o divizezi, poti sa ii dai sirop pana umple si catul cu albina si atunci sa o divizezi. Daca nu ai alte culesuri pana la tei si vrei miere, poti sa dai sirop pana cu cca 2 saptamani inainte de tei, si atunci sa o lasi sa culeaga.
jenica67

Mesajde macko2001 » 29 Mai 2013, 09:22

am marcat matca si am atins-o si pe aripa. Au aparut doua botci de schimbare linistita. Pot forma roi prin divizare cu aceste botci? Familia respectiva o sa traga alte botci de schimbare linistita?
macko2001

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INMULTIREA FAMILIILOR DE ALBINE