Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

apicultor incepator

Mesajde adriantoma » 04 Iun 2013, 20:20

buna ziua dragi colegi apicultor o meserie nobila practicata din cele mai vechi timpuri, am zis si eu ca intru in afacerea cu albinute si s-a creiat o pasiune am invatat ff mult mai am de invatat dar deocamdata nu am vrut profit stiind ca in primii ani nu am sa am dar pentru casa mi-e de ajuns cat am facut,am inceput cu 5 stupi familii puternice care mi-au aratat ce inseamna munca in echipa am divizat si acum am 10 sunt foarte fericit ... va doresc multa bafta si multa miere
adriantoma

Re: apicultor incepator

Mesajde BeesDream » 04 Iun 2013, 20:47

Salutare si bine ai venit printre noi :D
Ai inceput bine cu 5 familii si faptul ca ai trecut iarna cu ele dovedeste ca ai si invatat ceva... :D la mine e primul an si am inceput doar cu o familie si zilele astea imi face vecinul un roi... sper sa trec si eu iarna cu ce am ca primii 3 4 ani nici nu ma gandesc la miere ci doar la dezvoltarea si inmultirea familiilor :lol:
Succes si butoaie pline cu miere!!
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde nicu has » 04 Iun 2013, 22:05

bun venit asteptam si ceva poze cu stupina sa vedem si noi :D
nicu has

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Iun 2013, 22:08

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde stuparul2011 » 05 Iun 2013, 22:51

buna seara,
iti urez si eu bun venit aici. spor la treaba si lectura multa, dar mai ales practica multa. daca ai gasit pe cineva langa tine..........din cate am inteles un vecin, fa practica la el si invata cat poti de mult.
spor si reusita iti doresc.
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde nelutzu-api-cool » 17 Iun 2013, 19:10

Bine ai venit, si mult succes in aceasta activitate minunata!!! :D si..asteptam primele poze.. ;)
Vreau ca tot omul să priceapă
Această diferenţă mare:
Albina moare când înţeapă
Iar el, de nu înţeapă, moare!

http://nelutuapicool.sunphoto.ro
nelutzu-api-cool

Mesajde adriantoma » 20 Iul 2013, 09:35

am sa incerc sa postez si niste fotografii cu stupina mea
adriantoma

Mesajde catalin_vl » 20 Iul 2013, 10:55

bine ai venit....
daca ai dragoste de albine vei reusi....
sanatate! ;)
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde adriantoma » 21 Iul 2013, 11:47

CAM00619.jpg
CAM00619.jpg (18.22 KiB) Vizualizat de 9101 ori
adriantoma

Mesajde adriantoma » 21 Iul 2013, 11:53

cu multa daruire si multa informare am ajuns la 13 stupi familii puternice productie de miere mai slabuta dar asta din cauza divizarii familiilor si formarii unui starter din care am facut reginute pe care leam dat familiilor orfane
adriantoma

Mesajde adriantoma » 22 Iul 2013, 20:45

as dori daca se poate un coleg care sa ma ajute unde pot gasi informatii pentru accesari fonduri europene sa vad si eu ce si cum multumesc anticipat
adriantoma

Mesajde nelutzu-api-cool » 22 Iul 2013, 21:52

adriantoma scrie:as dori daca se poate un coleg care sa ma ajute unde pot gasi informatii pentru accesari fonduri europene sa vad si eu ce si cum multumesc anticipat

Aici ai un topic unde gasesti informatie vasta despre masura 141..succes ;) viewtopic.php?f=28&t=54
Vreau ca tot omul să priceapă
Această diferenţă mare:
Albina moare când înţeapă
Iar el, de nu înţeapă, moare!

http://nelutuapicool.sunphoto.ro
nelutzu-api-cool

Mesajde adriantoma » 05 Mar 2015, 21:12

buna din nou am vrut sa postez acum am 25 de familii sper sa pot iesi din iarna am avut pierderi 5 roiuri,asta e din greseli se invata trebuia sa iernez cu 2 in lada deacum stiu asta e din cauza diferentelor de temperature ziua cald si noaptea minus un pic si mancare de proasta calitate dar sunt multumit de mine am realizat ca cu multa daruire poti reusi sa faci ceva mai greu cu statul roman ca nu ajuta ,,,,
adriantoma

Mesajde nae » 05 Mar 2015, 21:54

adriantoma scrie:...asta e din greseli se invata trebuia sa iernez cu 2 in lada ...

Salut .
Intalnesc parerea dv la multi colegi , n-o impartasesc, dar vreau sa inteleg cum vedeti dv avantajul 2 in 1 la iernare stiind ca stupul are ''usa'' deschisa sau AV asta facand ca aerul din jurul ghemuluisa fie foarte apropiat de cel exterior.
2 in 1 pierde fiecare contactul cu mierea de pe rama opusa diafragmei ...
Unde gresesc eu ?
nae

Mesajde Avram » 05 Mar 2015, 22:53

nae scrie:
adriantoma scrie:...asta e din greseli se invata trebuia sa iernez cu 2 in lada ...da e bine dar...cu 2 intr-o lada (adica uniti din toamna) :D

Salut .
Intalnesc parerea dv la multi colegi , n-o impartasesc, dar vreau sa inteleg cum vedeti dv avantajul 2 in 1 la iernare stiind ca stupul are ''usa'' deschisa sau AV asta facand ca aerul din jurul ghemuluisa fie foarte apropiat de cel exterior.
2 in 1 pierde fiecare contactul cu mierea de pe rama opusa diafragmei ...
Unde gresesc eu ?

Nae , tu nu stii ca la inceput cel mai mult conteaza numarul familiilor ? :D
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde mellis » 05 Mar 2015, 23:45

La 2 in 1, din cate am studiat, ramele cu mai multa miere se pun langa diafragma..
Fiind un ghem dublu ca diametru - consumul este mai mic decat la doua ghemuri mici.
La familii asa de mici - nu as lasa subarul deschis total, si magazia beci sub cuib.
Am iernat cate doi in lada, mi-a parut rau sa unesc ... si au trecut cu bine iarna...
Avem matca de rezerva daca este nevoie si o familie buna in vara cu ajutor (macar o rama cu puiet) de la familiile bune..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?