Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: nedelcu octavian

Mesajde stuparul2011 » 06 Iun 2013, 11:42

buna ziua,
am o mare dilema in momentul de fata si nu stiu daca am luat decizia corecta................... :D
acum 10 minute m-a sunat cineva daca nu imi trebuie un roi...ca e undeva prin Dudestii Vechi.
eu sunt la lucru acum aici in Dudesti si ar fi trebuit sa merg in Valcani la 7 kilometri sa imi iau sculele...............
pe moment am vrut sa fac lucrul acesta.....dar dupa cateva fractiuni de secunda m-am gandit ca cine stie ce fel de roi este.........poate e rau tare, poate are vreo boala,poate este foarte roitor, poate nu stiu ce....................
si am renuntat, am zis ca nu il vreau...................
dar acum ma gandesc daca am facut bine..................
poate trebuia sa il iau, poate ca asa trebuia sa fie..........nu stiu.
dar asa am procedat pe moment. asa am simtit atunci.pe viitor o sa vad ce o sa fac :D
eu am hotarat sa imi fac doar artificiali, pentru ca stiu ce si cum este treaba cu ei. mai mult imi e frica de faptul ca nu stiu ce aduc in stupina, daca iau asa cate unul cine stie de unde.
dar poate ca o sa mai fac si asta din cand in cand...........
cine stie cum e mai bine???????
sanatate si numai bine va doresc
stuparul2011

Mesajde Florin Dobre » 06 Iun 2013, 14:15

In locul tau nu l-as fi ratat. Se zice ca un roi natural prin definitie e sanatos.
Am avut o ocazie similara acu' 3-4 ani. Tot asa...o cunostinta m-a disperat 2 zile sa-i culeg un roi dintr-un prun de la tara. Am ajuns intr-un final pe seara...se lasa intunericul. Ce-am patit nu doresc la nimeni...pe putin 50 de intepaturi prin toate locurile posibile. Dar imi aduc aminte cu drag patania. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stuparul2011 » 06 Iun 2013, 14:49

buna ziua,
de Florin Dobre » 33 minute în urmă

In locul tau nu l-as fi ratat. Se zice ca un roi natural prin definitie e sanatos.
Am avut o ocazie similara acu' 3-4 ani. Tot asa...o cunostinta m-a disperat 2 zile sa-i culeg un roi dintr-un prun de la tara. Am ajuns intr-un final pe seara...se lasa intunericul. Ce-am patit nu doresc la nimeni...pe putin 50 de intepaturi prin toate locurile posibile. Dar imi aduc aminte cu drag patania.

sincer parca dupa aceea si mie imi parea rau.
dar dupa vreo jumatate de ora a venit colegul meu, care m-a sunat ca a vazut roiul acesta, la un prieten si mi-a zis ca au sunat alt apicultor si ca nu l-a putut lua.(sau poate nu prea a vrut sa se chinuie cu el...........), pentru ca era bagat sub o scara, la casa, in polistiren.................ideea era ca roiul era foarte bine ancorat si ca trebuie sa sparga izolatia pe acolo, la casa, sa poata scapa de albine. acum ce o sa faca nu stiu............
acum eu nu stiu ca a vrut sau nu sa il scoata. ideea este ca a ramas acolo si i-a spus proprietarului ca nu poate sa il ia.
sa incerce alte metode sa se scape de el.
asa ca, poate ca mai bine ca nu am mers......mai ales ca trebuia sa plec de la lucru si sa mai merg si pana la Valcani.
dar de acum in colo o sa imi schimb planurile................o sa imi aduc si aici scule si o lada. in caz ca se mai iveste ceva. o sa fiu calare pe el....... :D

am mai fost si eu odata la cineva......care avea un roi de albine in cos(in hornul casei). si mai avea si hornul acela o lungime fratele meu...........casa avea o inaltime frate de numa................mai mai sa fac pe mine cand m-am urcat sus sa vad unde anume in cos este bagat.
acum si eu cand ma gandesc la acest lucru zambesc in sinea mea. dar o perioada dupa aceea am zis ca asa ceva nu o sa mai fac niciodata................................................................ma lua cu ameteli de acolo de sus.......ma gandeam ca daca ma ataca, ala sunt acolo.....
sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde Florin Dobre » 06 Iun 2013, 15:28

Mi-e dor sa mai am de-a face cu un roi natural. Anul asta chiar ma gandeam sa las o familie sa roiasca...poate imi satisfac capriciul la floarea soarelui. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde stuparul2011 » 06 Iun 2013, 15:54

buna ziua,

imi plac si mie, roii naturali.................dar ma gandesc ca totusi nu prea merita sa fac chiar orice sa il obtin. sincer nu stiu cati s-ar fi urcat pe casa aceea dupa un roi......eu am facut-o, poate manat de ambitia de incepator, poate din prostie, cine stie...............
acum, avand in vedere ca lucrez intr-o localitate vecina, nu prea am timp sa stau sa urmaresc roii. asa ca am decis sa imi fac roi artificiali.
asta oricum nu se putea scoate de acolo.
la fel ca cel care sa pus anul trecut aici la ferma unde lucrez, intr-o gaura intr-un zid de beton, la inaltime si noapte....................nu l-au putut lua de acolo.
acum o sa vedem pe viitor ce voi mai face.
dar un lucru este sigur, pentru un roi nu o sa mai ma urc pe casa.......... :D
este o senzatie foarte placuta capturarea unui roi...........natural. eu am ramas in minte cu imaginea primului roi prins la mine in stupina.am simtit o bucurie imensa atunci.chiar veneam de la Dudestii Vechi, cred ca tot cu treaba eram plecat. cand am deschis poarta...............fara sa vreau mi-am aruncat privirea intr-un cais. agitatie acolo. instantaneu am zis:e un roi acolo am spus aceste cuvinte fara sa imi dau seama ce vorbesc. cand m-am dus mai aproape asa era. am avut dreptate. este ceva extraordinar. dar totusi am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma gandesc de doua ori inainte sa ma arunc asa in prinderea unui roi.
chestia este ca trebuie sa imi fac roi artificiali din cauza ca nu sunt tot timpul in stupina.

sanatate si numai bine va doresc.
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 06 Iun 2013, 19:42

buna ziua,
am primit un articol cu agricultori scutiti de plata impozitelor.printre ei sunt si apicultorii care au un anumit numar de familii de albine

http://ro.stiri.yahoo.com/cine-sunt-agr ... 207915.htm

sanatate si numai bine
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 06 Iun 2013, 20:04

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -sIbnnpBI#!
am gasit pe net un film despre rosia montana.
cine are timp sa-l vizioneze............
Ultima oară modificat de stuparul2011 pe 06 Iun 2013, 21:57, modificat de 5 ori în total.
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 06 Iun 2013, 21:48

EXTRAORDINAR ...................NU REUSESC NICI CUM SA POSTEZ FILMUL CU ROSIA MONTANA, SA POATA FI VIZIONAT PE FORUM..........ASTA IN SCHIMB MERGE DIN PRIMA.
AM STERS TERMINATIA ACEEA, AM PUS BUTONUL YOUTUBE........... SI NIMIC
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 19 Iun 2013, 19:51

buna ziua,
ieri...........................din doi unu. :lol:
fiind la servici luni, a trebuit dupa masa sa merg la Timisoara.
spre seara primesc un telefon ca roiul e in cais si muncitorii nu pot lucra.facem un sopru.............
na asta este, ce sa-i fac........poate il prind seara cand ajung acasa.
ce sa prinzi ca am ajuns noaptea. ma uit cu lanterna in pom nimic. nici un zamzet nimic. na sigur a plecat zic...........dimineata roiul in pom.........dar trebuie sa merg la munca, il las acolo, il iau cand vin. la munca e acolo nu e acolo............intr-un final am venit la masa la ora 1 si an reusit sa il iau fara probleme.
tot luni dupa ce am aflat de primul roi, ma suna cineva ca are un roi in copac, dar fiind in timisoara............asta este :D
pana la acest moment cu unul artificial facut in urma cu doua saptamani, unul natural prins acum o saptamana si inca unul de marti, avem inca trei roiuri in stupina.
poze pe viitor, din cauza lipsei de timp si a tehnologiei........ :lol:
botche sunt, se rup, se construiesc........largim, bagam la constructie, asta este.
acum la aceste calduri s vedem ce o sa mai adunam...........pentru ca flori sunt mai rar acum, cel putin la noi in zona.sirop, miere pentru ei pregatite si mergem inainte cu incredere.
sanatate si numai bine tuturor
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 02 Iul 2013, 22:23

buna seara,
revin si eu cu niste poze facute de la ultima vizita pe forum.
unele, chiar azi, la roiul artificial...............
noroc ca am reusit sa pozez un pic si interiorul stupului, pentru ca restul nu au beneficiat de asa tratament...............din lipsa de timp sau ca nu am avut telefonul. :D
din pacate inca nu stoarcem, nimeni din zona.
poate la floarea soarelui va fi ceva.........
dar asta este si mergem mai departe.... :D
Photo 0162.jpg
subsemnatul...............la inceput de verificari pentru botche

Photo 0266 1.jpg
roiul trei natural...............a stat o zi in cais.........

Photo 0267 4.jpg
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 02 Iul 2013, 22:29

acum roiul artificial, pe care il am la Dudesti.
azi am pus un ram la cladit si am facut si cateva poze, printre care am reusit sa surprind si matca.daca nu puneam ramul pentru cladit poate ca nu mai faceam poze in interiorul stupului.o matca frumoasa zic eu.
Photo 0442.jpg

Photo 0440.jpg
matca

Photo 0439.jpg
privire de ansamblu
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 02 Iul 2013, 22:34

Photo 0312.jpg
un trantor ratacit
Photo 0444.jpg
albine pe firele de patrunjei pentru samanta 1
Photo 0450.jpg
albine pe firele de patrunjei pentru samanta.........

albinele de pe patrunjei le-am pozat azi, dupa ce am lucrta la roi........
nici nu stiam ce se intampla acolo..........fiind vreme buna, soare ....era mare galagie acolo, cand merg sa ma uit era plin de albine si alte insecte......
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 02 Iul 2013, 22:38

Photo 0277 4.jpg
caldura foarte mare
Photo 0280 4.jpg
roi doi natural, era destul de micut cand l-am capturat
Photo 0309.jpg
cules de polen, culoare portoclaie. stiti de la ce este????roiul artificial
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 02 Iul 2013, 22:40

calduraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Photo 0270 4.jpg
Photo 0269 1.jpg
Photo 0268 3.jpg
stuparul2011

Mesajde stuparul2011 » 02 Iul 2013, 22:41

Photo 0279 4.jpg
Photo 0272 1.jpg
Photo 0271 4.jpg
stuparul2011

Mesajde un OM » 02 Iul 2013, 22:42

Fa ceva cu ultima familie, sa nu faca cerere la ICRAL.
un OM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?