stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Si daca le tineti 24 de ore in orfanizat si apoi protejate de Haneman , le introduceti in stup bun cu matca nu ve-ti avea aceleasi rezultete??? Poate chiar mai bune!Eu zic ca da! Ce zice-ti a-ti incercat?
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Nu vreau sa supar pe nimeni dar...transvarzarea e, pt mine o mare prostie!!!
Cu respect si multa SANATATE!
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Nu vreau sa supar pe nimeni dar...transvarzarea e, pt mine o mare prostie!!!
Sanatate maxima si Dumnitale.stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Pai iata cum fac eu:
Daca n-avem cules decat de intretinere, stupul cu matca din care vrem sa producem , o hranim cu 4-5 zile inainte de a o pune in trusa , sau ma rog de a-i fi implementata o rama gata de ouat! O prostie
Dupa 4,5 zile (!!!), timp in care de asemenea stupul respectiv a fost stimulat cu maxim 200gr. sirop pe zi, se scoate trusa, sau rama respectiva(care trebiue sa aratate asa; circumferinta trusei sau a ramei trebiue sa fie cu larve, atentie!,O tampenie
crude de maxim 2 zile, stropite cu laptisor!!!!-(pt ca: im primele 2 zile oul respectiv este hranit ca larva de albina!!!)O prostie de clasa i primara.Oul nu este hranit cu laptisor!!!
Apoi, se introduce rama sau celulele cu larvele respective intr-un stup orfanizat cu cel putin 72 ore inainte,Pierdere de vreme.ajunge sa vizezi ora de aur a lui Guido Sklener!!
in care se tine 24 de ore(timp in care larvele sunt hranite ca matca din start) apoi, se pun in stup puternic, protejat de gratii haneman, iar acesta desavarseste cu mare succes hranirea ca finisor!E greu, e usor, secretul e la indemana tuturor!Praftica...D-lor!Vorbim de practica doar cand am trecut prin toate!!
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Vai de mine ce usor va mai aprindeti stimati colegi mai invatati! Eu n-am facut decat sa-mi exprim parerea si opinia mea, modul de practica, imi cer scuze sincer daca am lezat cumva pe cineva, n-am vrut sa jignesc pe nimeni, doar ca prostia de a transvarza, a fost o exprimare oarecare, adica am vrut sa spun ca eu nu fac asa ceva(poate si pt. ca n-am fost multumit de rezultate, poate ca si pt. faptul ca e mult mai dificil),repet: pt. mine!!!
Sanatate!
stroe scrie:stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Nu vreau sa supar pe nimeni dar...transvarzarea e, pt mine o mare prostie!!!
Cam dura expresia. Toti crescatorii de matci folosesc transvarzarea. Asa de multi prosti?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori