Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CRESTEREA MATCILOR

Mesajde kamy » 13 Iun 2013, 04:38

Dapoi nici nu vrem sa-i demolam crezu,fiecare cu religia lui,da dupa cum umbla vremurile oricum ai face-o ajungem tot la budism ca anu trecut!
kamy

Mesajde akmm » 13 Iun 2013, 08:39

alt stupar scrie::lol: :lol: :lol:
stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Nu vreau sa supar pe nimeni dar...transvarzarea e, pt mine o mare prostie!!!

nu vreau sa te superi pe mine dar... apicultura (ansamblul ei) nu cumva e, pt tine "o mare prostie" ???

Pe undeva e posibil sa fie un adevar.
Cineva chiar a mai spus ca apicultura e pierdere de vreme....
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde priest » 13 Iun 2013, 10:48

Conteaza marimea unei matci? Intreb asta deoarece la unul dintre stupi am plantat o botca si mi-a iesit o matca mai mica decat la celalalt (aceea fiind cumparata separat de roi)...
priest

Mesajde aliuta2000 » 13 Iun 2013, 11:31

priest scrie:Conteaza marimea unei matci? Intreb asta deoarece la unul dintre stupi am plantat o botca si mi-a iesit o matca mai mica decat la celalalt (aceea fiind cumparata separat de roi)...

ca in toata viata ... uneori si marimea conteaza!!!!

referitor la ceea ce se dicuta mai sus....
trebuie sa intelegeti ca noi doar incercam sa copiem natura , si nu ajungem uneori nici pe departe la ceea ce stie ea sa faca .
A.D.
aliuta2000

Mesajde csaa » 13 Iun 2013, 15:42

:lol: :lol: Am inceput si seria a II-a de matci. Acum am 7 luate in lucru ceea ce reprezinta o crestere de 700% fata de data trecuta. Incepe sa-mi intre, nu?
csaa

Mesajde italianu » 13 Iun 2013, 16:47

din cite?
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 13 Iun 2013, 17:09

Va salut si va respect! Chiar pe toti!
Dar pt. ca in "incultura mea apicola" am incercat sa impartasesc modul meu de lucru(cel mai simplu),adresandu-ma exclusiv incepatorilor, am fost inteles cu siguranta gresit de mai marii stupari, somitati in cresterea matcilor,probabil si cu interes comercial.Eu nu ma consider un expert asa de important ca sa dau sfaturi ci doar expun ideeile modului de lucru pe care il am cu albina noastra draga.Si chiar daca imi "pierd timpul" cu ele de peste 8 ani de pastorale,nu cred ca trebuie sa ne justificam rodul muncii noastre altora pt. ca rezultatele vorbesc de la sine.Repet n-am avut intentia sa jignesc sau ,cum se spune mai nou: sa "afectez emotional "orgoliul comercial al vreunui mare crescator de matci, dar si eu am fost incepator ca si fratii nostrii apicultori mai mici, iar in primii ani de pastoral am intalnit oameni atat de rai ca, dupa ce ca nu-ti divulgau niciun secret, te mai invatau si gresit ca intr-un tarziu sa apelezi tot la dansii.
Iar in "capacitatea mea redusa de a intelege" acest fenomen, am facut transvarzare si simpla si dubla, si cu ou si cu larva in laptisor, si tot felul de inventii, doar ca am ales metoda umilei mele truse in primul rand pt. simplitatea si usurimea cu care obtii rezultatul(iar in cazul meu cel mai bun).Bineinteles ca n-am ignorat selectia rasei de matci dar rezultatele, sau media la extras pe cap de matca,m-a surprins de fiecare data la cele obtinute in trusa, si am si eu tot doua maini ca si domniile voastre.Doar ca transvarzarea nu si-a gasit aprecierea si convingerea mea.
Asadar le multumesc celor care m-au inteles si as dori ca si alti colegi sa expuna alte metode de crestere a matcilor(chiar daca nu sunt profesionale), ca sa putem sa invatam unii de la ceilalti ,complectandu-ne reciproc.De asemenea multumesc pt. mesajele diabetice (pe care le primesc cu barbatie),invitandu-va la un dialog colegial.
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde csaa » 13 Iun 2013, 21:37

italianu scrie:din cite?

21
csaa

Mesajde italianu » 13 Iun 2013, 22:36

atunciai o acceptare de 33,33% :lol:
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde kamy » 14 Iun 2013, 10:52

hei fratioare vezi sa nu chici din pantofi,ca te cam avanti,ai facut o afirmatie la care t-i s-a raspuns cel putin din parte me pe ton de gluma,secrete la cresterea matcilor nu ar fi decat cartyea ,,cum s-o dai vin bara,,cresterea matcilor la cata maculatura eczista nu mai e demult un secret,sau te-a deranjat ca profesoru Guist ti-a corectat estemporalu cu rosu,si io fac alerjie la rosu,da bine ca n-ai patit nimica!
ASA CA SA RAMAI SANATOS!
kamy

Mesajde Ioan Guist » 14 Iun 2013, 13:37

Interesant e ca....fiecare ce o da in bara intr-un fel, explicabil si scuzabil de altfel pentru cineva ce intra mai nou in dialoguri pe net, o arunca imediat pe aia cu:
" am incercat sa dau sfaturi si...uite ca am deranjat interesele comerciale existente pe forum"

Din cei ce au raspuns domnului Gabriel, nimeni nu vinde matci si nimeni nu are interese pe forum, altele decat sa se discute probleme apicole sau nu numai.

Dar , asa suntem noi oamenii.Toti!! Cand suntem atentionati ca am gresit, imediat indreptam aratatorul in fata catre altcineva.La configuratia mainii acuzatoare, degetul mare opozabil arata spre in sus.Iar ultimele trei degete inchise in palma sunt indreptate catre cel in cauza.
Deci.Un deget catre oamenii din jur.Un deget catre Divinitate si trei catre persoana ce se scuza.Adevarul fiind chiar in gest.De trei ori suntem mai vinovati decat cei din jur sau ...soarta.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ignatov andrei » 14 Iun 2013, 15:50

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:Va salut si va respect! Chiar pe toti!
Iar in "capacitatea mea redusa de a intelege" acest fenomen, am facut transvarzare si simpla si dubla, si cu ou si cu larva
Sanatate!

Parinte, uite... ai crezut ca ai scapat... ! Ti-am mai spus ca sunt nepot de staret de manastire, dar...!
Daca ai trecut pe programul lui..., sa ne explici..., apoi, sa pricepi, din partea mea, ca e mai bine s-o lasi moarta...!Nu le ai si... nu le ai... si nu le ai! Si daca tot te crezi "POPA", hai sa facem una mica (poker)!
ignatov andrei

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 14 Iun 2013, 18:22

[quote="Ioan Guist"]Interesant e ca....

Din cei ce au raspuns domnului Gabriel, nimeni nu vinde matci si nimeni nu are interese pe forum, altele decat sa se discute probleme apicole sau nu numai.

Eu zic ca da! Pt ca sunt prezenti la Anunturi Apicole( ex.: Alt Stupar), dar nu asta-i problema mea sau a celorlalti!. Pt. ca daca tot nu le am cu cresterea matcilor macar stiu ca am butoaiele pline, si nu cred ca le-am umplut eu, ci acele matci pe care, din pacate ca nu le am\3 cu cresterea lor m-au multumit pe deplin.Sper ca v-ati simtit bine in dialog cu mine, si cu siguranta cei care asista la aceste discutii(si nu sunt deloc putini) au avut ce invata de la domniile voastre,mari stupari consacrati! Dar pt. ca observ ca devin pe undeva tinta ironiilor ce depasesc nivelul de colegialitate si fraternitate, cel putin al Forumului nu neaparat ca suntem toti stupari iar unii dintre noi au baut cerneala si altii au scris cu ea(proverb romanesc-fara nici-un fel de ironie), va las pe dvs. ,stupari mai invatati sa cresteti matcile cele mai bune ,aratandu-ne si noua cum.
Insa nu vreau sa inchei fara sa remarc, ca adevaratii stupari si mai ales cu nume(si am privilegiul sa cunosc destul de multi) nu stau pe net, pt. ca in primul rand n-au timp de asa discutii(stiti cu totii cum e in timpul pastoralului la cules, defapt si eu timp de 2 luni n-am avut timp de Forum, fiind in pastoral),iar in al doilea rand cred ca si-au dat seama cu ce fel de stupari au de-a face aici.
Si pt. ca ne-am abatut de la subiect, am sa-l rog pe d-l moderator ca macar de maine sa stearga acest dialog pagubos si sa revenim la oile noastre!
Asadar, cum stati cu procentul de fecundare al matcilor fratilor pe vremea asta?
Sanatate!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde kamy » 14 Iun 2013, 19:29

Ignatoave,sa te prind io ca ma mai tragi de urechi cand spun ca tot ala- i dracu si la popi!!!!
Stoenescule fra io am spus in nenumarate randuri ca io-s cel mai prost stupar de pe forum,si analfabet ca n-am decat liceul neterminat si facultatea ne-nceputa,doar se vede si cum scriu da vezi cum e pe lumea asta unu mare se bucura cand vede unu mai mare ca el,unu mic cand vede unu mai mic ca el,acu io chiar nu te mai inteleg vrei sa ma faci sa ma bucur cu orice pret?apoi atunci facati-se voia dumitale!
kamy

Mesajde Ioan Guist » 14 Iun 2013, 21:03

stoenescu gheorghe-gabriel scrie:
Pt. ca daca tot nu le am cu cresterea matcilor macar stiu ca am butoaiele pline,Nimeni nu a afirmat ca fara crestere de matci nu poti avea butoaie pline .Aici alta e discutia
domniile voastre,mari stupari consacrati! Dar pt. ca observ ca devin pe undeva tinta ironiilor ce depasesc nivelul de colegialitate si fraternitate, cel putin al Forumului nu neaparat ca suntem toti stupari iar unii dintre noi au baut cerneala si altii au scris cu ea(proverb romanesc-fara nici-un fel de ironie), va las pe dvs. ,stupari mai invatati sa cresteti matcile cele mai bune ,aratandu-ne si noua cum.Va e atat de greu sa scrieti un mesaj fara sa inserati si doua -trei atacuri?
adevaratii stupari si mai ales cu nume(si am privilegiul sa cunosc destul de multi) nu stau pe net, pt. ca in primul rand n-au timp de asa discutii(stiti cu totii cum e in timpul pastoralului la cules, defapt si eu timp de 2 luni n-am avut timp de Forum, fiind in pastoral),iar in al doilea rand cred ca si-au dat seama cu ce fel de stupari au de-a face aici.Nimeni nu a afirmat ca pe acest forum sunt ...miezul din apicultura.Vad ca matale insa te-ai cam saturat de noi.Pentru asta aveti 6 zile pauza.Dupa pauza, poate nu mai jigniti forumul si pe cei ce-l compun
[/quote]

Succes
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde csaa » 15 Iun 2013, 08:06

:lol:
italianu scrie:atunciai o acceptare de 33,33% :lol:

Se poate spune si asa, dar imi place mai mult cum am spus-o eu.
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR