Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul lui Antonescu - MEA

Mesajde cantemir » 09 Apr 2013, 00:15

Licap... eu unul, n-am priceput ce-i reprosezi lui Livius!...
Am citit si recitit de vreo opt ori postarile amandoura... tot nu-nteleg!
Omul isi expune punctul sau de vedere... Nu ataca nici o persoana!
Care-i problema?

P.S. Zici ca ti-e drag Bunka? Pai sa stii ca-l iubesc d' inaintea ta! ;)
cantemir

Mesajde licap » 09 Apr 2013, 07:05

N-o lua si tu ca pe un repros . Poti sa fi de acord , SAU nu , cu ceea ce argumenteaza cineva . Eu am vrut sa-l contrazic , atita doar .
cantemir scrie:Licap... eu unul, n-am priceput ce-i reprosezi lui Livius!...
Am citit si recitit de vreo opt ori postarile amandoura... tot nu-nteleg!
Omul isi expune punctul sau de vedere... Nu ataca nici o persoana!
Care-i problema?

P.S. Zici ca ti-e drag Bunka? Pai sa stii ca-l iubesc d' inaintea ta! ;)

P.S. Iar Bunka e al meu , sa stii . Nu te baga ...... :lol:

Lasa-l in pace pe BUNKA , vezi ca este un baiat frumos p´aicea , care mai face si cadouri lazi de stupi , faine tare ........ :D
licap

Mesajde Livius » 09 Apr 2013, 13:19

Poate am fost greşit înţeles şi s-a crezut că eu sunt cel care deţine multe secrete din apicultură. Nu la mine m-am referit când am vorbit despre acest aspect. Am vrut doar să spun că succesul lucrului cu un anumit tip de stup depinde de cunoaşterea tehnologiei corecte de lucru. De obicei, cine ştie nu spune, sau nu spune oricui, la întâmplare. Nu din răutate sau egoism, ci pentru că aşa se procedează de când lumea. Nu se spune că meseria "se fură"? Adică se explică, se arată câte ceva, dar nu se dă totul "mură în gură". Depinde de cel care vrea să înveţe cum îl convinge pe profesor să-i explice mai mult. Din păcate, pe forumuri nu este mediul cel mai propice pentru acest proces. Pentru că, fiind mulţi utilizatori, nu toţi înţeleg că trebuie păstrat un limbaj cât mai "curat". Dacă apare cineva care ştie şi vrea şi să spună, există şanse mari să fie ironizat sau atacat de câte cineva şi, atunci, ce altceva ar putea să facă decât să tacă? Aşadar, dacă dorim să aflăm cât mai multe despre domeniul care ne interesează ar fi cazul să vorbim cât mai la obiect şi să lăsăm ironiile inutile. S-ar putea să jignim pe cine nu trebuie, chiar fără să vrem, si atunci putem să tot aşteptăm informaţii...
Simplu, practic, eficient!
Livius

Mesajde activ » 09 Apr 2013, 15:15

Livius scrie:Poate am fost greşit înţeles şi s-a crezut că eu sunt cel care deţine multe secrete din apicultură. Nu la mine m-am referit când am vorbit despre acest aspect. Am vrut doar să spun că succesul lucrului cu un anumit tip de stup depinde de cunoaşterea tehnologiei corecte de lucru. De obicei, cine ştie nu spune, sau nu spune oricui, la întâmplare. Nu din răutate sau egoism, ci pentru că aşa se procedează de când lumea. Nu se spune că meseria "se fură"? Adică se explică, se arată câte ceva, dar nu se dă totul "mură în gură". Depinde de cel care vrea să înveţe cum îl convinge pe profesor să-i explice mai mult. Din păcate, pe forumuri nu este mediul cel mai propice pentru acest proces. Pentru că, fiind mulţi utilizatori, nu toţi înţeleg că trebuie păstrat un limbaj cât mai "curat". Dacă apare cineva care ştie şi vrea şi să spună, există şanse mari să fie ironizat sau atacat de câte cineva şi, atunci, ce altceva ar putea să facă decât să tacă? Aşadar, dacă dorim să aflăm cât mai multe despre domeniul care ne interesează ar fi cazul să vorbim cât mai la obiect şi să lăsăm ironiile inutile. S-ar putea să jignim pe cine nu trebuie, chiar fără să vrem, si atunci putem să tot aşteptăm informaţii...

O constatare pe cât de pertinentă, ... pe atât de corectă şi adevărată.
TOATA STIMA !
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 09 Apr 2013, 15:25

Bobolicx Bobo scrie:Neata all. Avand bucuria concediului, am facut niste "sapaturi" si am gasit filmul integral al video-ului cu tipu' care avea pavilionul populat numai cu stupi patrati.
Vizionare placuta! :D
http://www.youtube.com/watch?v=z_o54CUdZuU

Ceva constructiv ! ... MULŢUMIM !
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 23 Apr 2013, 12:21

Acum plec spre stupină, care este la pomii fructiferi, pentru a-mi popula primii 2 stupi MEA.
Revin cu poze şi impresii de la faţa locului.
activ

Mesajde redoo » 01 Mai 2013, 21:56

activ scrie:Acum plec spre stupină, care este la pomii fructiferi, pentru a-mi popula primii 2 stupi MEA.
Revin cu poze şi impresii de la faţa locului.

hai cu pozele si cu impresiile :)
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde nae » 15 Mai 2013, 15:21

La multi ani,Activ-ule !
Tot ce-ti doresti matale si ceva in plus .
nae

Mesajde redoo » 29 Iun 2013, 14:38

Salut! Activule chiar nu ai sa ne spui nimic? Cum intru pe forum fac o vizita si aici poate-poate ai ceva noutati pt noi :)
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde BUNKA » 29 Iun 2013, 15:56

Hai Aline ca eu am bagat deja poze la mine cu chinejii mei :P baga si tu ceva...oi fi plecat pe undeva de nu dai nici un semn.
Cand revii baga aici poze repejor ca baietii astia-s insetati tare si n-au ce privi !!
La mine lucrurile au mers ...incet si sigur, nu le-am mai dus nicaieri ca si asa erau putine si mici..vai mama lor si cu galeata in cap si pasta proteica le-am ridicat si acum am si cativa roi si cladesc niste faguri super fara foite.
Cu laterale de 32mm vreau sa zic ca fac fetele super-treaba.
Am pus poze la mine !
Salutare si te asteptam cu noutati !
BUNKA

Mesajde stefeug » 30 Iun 2013, 23:46

nu va mai luati de el .. ca le-a aratat pe threadul Layens + cat viewtopic.php?f=4&t=3000&start=176
stefeug

Mesajde activ » 01 Iul 2013, 00:02

redoo scrie:Salut! Activule chiar nu ai sa ne spui nimic? Cum intru pe forum fac o vizita si aici poate-poate ai ceva noutati pt noi :)

Imi cer mii de scuze daca v-am facut sa asteptati , ... dar am fost foarte ocupat in perioada asta care am lipsit de pa forum .
Va promit ca o sa ma revansez si o sa recuperam in urmatoarele zile tot ce am facut, observat si fotografiat in legatura cu stupul MEA, in aceasta perioada de abstinenta forumistica. :)
activ

Mesajde activ » 01 Iul 2013, 00:28

BUNKA scrie:Hai Aline ca eu am bagat deja poze la mine cu chinejii mei :P baga si tu ceva...oi fi plecat pe undeva de nu dai nici un semn.
Cand revii baga aici poze repejor ca baietii astia-s insetati tare si n-au ce privi !!
La mine lucrurile au mers ...incet si sigur, nu le-am mai dus nicaieri ca si asa erau putine si mici..vai mama lor si cu galeata in cap si pasta proteica le-am ridicat si acum am si cativa roi si cladesc niste faguri super fara foite.
Cu laterale de 32mm vreau sa zic ca fac fetele super-treaba.
Am pus poze la mine !
Salutare si te asteptam cu noutati !

Hai ca bag ceva FOTO pentru acomodare. :)
Fişiere ataşate
20130618_195726 (Medium).jpg
Rama MEA aproape plina cu miere cantareste 1,9 kg
20130618_195818 (Medium).jpg
Albinele fac miere si in caturi de MEA
20130516_180441 (Medium).jpg
DADANT 10R + CAT 1/2 este echivalent ca suprafata de faguri cu 3 CATURI de MEA cu 9R fiecare.
activ

Mesajde activ » 13 Iul 2013, 10:25

Duminica, 07 iulie, avand stupii la floarea soarelui pe langa Maglavit, aproape de Calafat, am primit in stupina vizita interesantului nostru coleg de suferinta Vali Gorj (Salut VALI ! ;) ), care era interesat de stupii MEA si care de altfel ingroasa randurile celor interesati de experimentul MEA. :)
ps.: (modalitate de exprimare a la Mihai Bals - Salut MIHAI !)
Si sper ca dupa aceasta vizita sa devina chiar un FAN sau/si, ... de ce nu, un UTILIZATOR al Stupului MEA. 8-)
Fişiere ataşate
20130707_205343 (Medium).jpg
Activ, Vali Gorj si stupii MEA.
activ

Mesajde activ » 13 Iul 2013, 10:58

Si la numai 4 zile de la vizita lui Vali Gorj, de cules in plin la floare, MEA-urile aratau asa ... :shock:
Fişiere ataşate
20130711_134647 (Medium).jpg
Cat MEA plin cu miere, ... aproximaiv 15 kg de miere, 18-20 kg cu tot cu cat.
20130711_162616 (Medium).jpg
Apicultor MULTUMIT.
activ

Mesajde paul » 13 Iul 2013, 12:15

Felicitari Aline !!! La cat mai multi !!! :P
Pan' la urma tot in jurul batranului Langstroth ne invartim ... :lol: Ca-i pe 10, ca-i pe 9 , tot pe acolo ... :lol:
Povesteste-ne cum ai facut tranzvazarea, banuiesc ca de pe Dadant,cum a fost dezvoltarea, cum verticalizeaza mierea, cate rame din caturile din cuib le blocheaza cu miere si pastura ???? Hai ... dai drumul la poveste !!! :roll:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR