Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde jonny_it » 29 Iun 2013, 22:39

Cristian Chirculescu scrie:Cum ajunge la matca? eu cand schimb o matca, imediat o introduc.pe cea noua in locul ei folosind aceasta colivie. se pune peste 80%puiet gata de eclozionare si 20 % miere. Si matca cu albina ei insotitoare sub aceasta colivie. 3 zile o las asa si apoi o eliberez fara probleme. celulele sunt deja ouate in locul albinei care a iesit.
100% acceptare

Buna metoda dar necesita ceva mai mult timp liber. Prefer sa pierd 2-3 matci decat sa le gadil prea mult. :)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 29 Iun 2013, 22:42

cristi_vidican scrie:Întrebare: ce metodă de introducere ați folosi pentru o matcă ce costă 425 euro? Aștepți la rând cam 1 an, suni la curier în fiecare minut să vezi dacă n-a ajuns. :lol:
(Am primit recent niște mătci prin curier. Vânzătorul le-a pus într-un plic, lipind cutiile pe un carton. Foarte ingenios și practic. Am mers să ridic de la sediu. Au căutat prin toată magazia și într-un final au găsit plicul meu. Când a intrat în sediu, agentul flutura plicul ca și cum ar face vânt cu el :o . Mi-a crescut tensiunea instant.)
Ok, despre metoda introducerii unei mătci foarte scumpe.
Descrieți exact pașii.
Când dai atâția bani, nu ți-e tot una dacă o acceptă sau nu. Ca să nu mai zic că în prima lună, mergi în fiecare zi la Biserică, ca să n-o înlocuiască.

Nimeni nu cumpara O matca de 425 de euro. Daca vrei sa faci o treaba serioasa si vrei siguranta cumperi mai multe.
jonny_it

Mesajde nicu68 » 30 Iun 2013, 09:31

sa ne ti la curent cu acceptarea lor si evolutia lor pe parcursul anului si sper sa fie acceptate toate,numai bine
nicu68

Mesajde IGI » 30 Iun 2013, 14:14

cristi_vidican scrie:Întrebare: ce metodă de introducere ați folosi pentru o matcă ce costă 425 euro? Aștepți la rând cam 1 an, suni la curier în fiecare minut să vezi dacă n-a ajuns. :lol:
(Am primit recent niște mătci prin curier. Vânzătorul le-a pus într-un plic, lipind cutiile pe un carton. Foarte ingenios și practic. Am mers să ridic de la sediu. Au căutat prin toată magazia și într-un final au găsit plicul meu. Când a intrat în sediu, agentul flutura plicul ca și cum ar face vânt cu el :o . Mi-a crescut tensiunea instant.)
Descrieți exact pașii.
Când dai atâția bani, nu ți-e tot una dacă o acceptă sau nu. Ca să nu mai zic că în prima lună, mergi în fiecare zi la Biserică, ca să n-o înlocuiască.

Voi folosi varianla lui Cristian Chirculescu.
IGI

Mesajde IGI » 30 Iun 2013, 14:26

jonny_it scrie:
IGI scrie:Buna ziua, am inteles din factura ca le-ati primit prin curier in Romania, puteti sa detaliati putin va rog, cum a decurs toata procedura ?
Vreau sa va spun ca am facut si eu comanda la o matca de la ei de tip 4, pe site zice ca comanda se va onora intre Aprilie si Mai Anul viitor (2014), am primit si un mail de confirmare a comenzii (cred ca e mail automat).
Cum a fost cu plata (prin ramburs etc.), daca pretul include si transportul.....orice informatie mi-ar prinde bine.
M-am bucurat tare mult cand am vazut factura dumneavoastra :) Inseamna ca merge...:)
Va multumesc.

Plata se face intr-un cont.
Da, pt matcile alea doar pentru 2014 se mai fac comenzi.

Comanda pe net + plata(cred ca se poate si ramburs) + asteptat matcile la posta(Posta Romana).
De ce sa nu mearga. Mi-am cumparat tenisi din SUA :lol: , Danemarca este aproape..

Multumesc pentru info.
IGI

Mesajde IGI » 30 Iun 2013, 14:33

jonny_it scrie:
Descrieți exact pașii.

Nimeni nu cumpara O matca de 425 de euro. Daca vrei sa faci o treaba serioasa si vrei siguranta cumperi mai multe.

:) mda.....nimeni nu cumpara o matca de 425 euro, numai eu ;)

Ce sa fac daca nu am mai multi bani, asta e, in afara de asta nu am gasit pe nimeni sa mai vrea sa cumpere o matca cu asemenea pret.....am fi asigurati amandoi.
Sper totusi sa reusesc, daca o accepta si o pastreaza.....m-am scos.
Numai bine si multumesc inca odata de info.
IGI

Mesajde IGI » 30 Iun 2013, 14:58

cristi_vidican scrie:
Cristian Chirculescu scrie:Metoda pe care o folosesc eu este aceasta
download/file.php?id=21288&mode=view

Este probabil cea mai bună metodă. Are dezavantajul că albina poate să ajungă destul de ușor la matcă dacă are de gând să o elimine.

Daca folosim cate una din astea de o parte si de alta a fagurelui merge. Instrumentul din poza nu cred ca are plasa, asta se poate rezolva....ideea conteaza.
IGI

Mesajde nicus » 30 Iun 2013, 15:32

Salut Johnny,
Tu cu 125 testezi introducerea si apoi urmeaza 425 pentru restul testelor? :D
Iti doresc mult spor si multumesc pentru poze.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde jonny_it » 30 Iun 2013, 23:09

IGI scrie::) mda.....nimeni nu cumpara o matca de 425 euro, numai eu ;)

Ce sa fac daca nu am mai multi bani, asta e, in afara de asta nu am gasit pe nimeni sa mai vrea sa cumpere o matca cu asemenea pret.....am fi asigurati amandoi.

Daca nu aveai bani cumparai din alea de 65 :)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 30 Iun 2013, 23:10

nicus scrie:Salut Johnny,
Tu cu 125 testezi introducerea si apoi urmeaza 425 pentru restul testelor? :D
Iti doresc mult spor si multumesc pentru poze.

Nu spun nimic. Nu sunt atat de entuziasmat :)
Sa vad cu ochii mei si dupa aia mai discutam. Maine fac o verificare sa vad daca au primit matcile.
jonny_it

Mesajde IGI » 01 Iul 2013, 08:44

jonny_it scrie:
IGI scrie::) mda.....nimeni nu cumpara o matca de 425 euro, numai eu ;)

Daca nu aveai bani cumparai din alea de 65 :)

Good point :) oricum intre alea de 65 si cele de 425 e diferenta mare,cred eu, cel putin dupa descrierile de pe site.
Eu vreau din astea cu 425 :)
IGI

Mesajde jonny_it » 01 Iul 2013, 21:41

IGI scrie:Good point :) oricum intre alea de 65 si cele de 425 e diferenta mare,cred eu, cel putin dupa descrierile de pe site.
Eu vreau din astea cu 425 :)

Da, alea sunt testate ;)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 01 Iul 2013, 21:41

Din astia sigur nu aveti :lol:

jonny_it

Mesajde jonny_it » 01 Iul 2013, 21:44

jonny_it

Mesajde jonny_it » 01 Iul 2013, 22:05

Au acceptat 8 din 10 matci(ultima serie). Eu cred ca este bine.

jonny_it

Mesajde jonny_it » 01 Iul 2013, 22:07

Alta

jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?