. O sa ajungi la cuvintele scrise de mine , acum sau mai târziu și ai sa î-mi dai dreptate s-au o sa iti aduci aminte de mine.visanc scrie:Urmaresc cu interes acest topic, dar trebe sa recunosc ca ultimul post m-a induiosat tot.
Mircea_63 scrie:Daca e singura din stup sau mai ai doar una, doua, foarte probabil este de schimbare linistita.
Din acestea rezulta matci de foarte buna calitate si este foarte "rentabil" sa folosesti aceasta botca pentru a forma un roi, iar stupul de unde iei aceasta botca, foarte probabil va construi alta caci vor sa isi schimbe matca.
Fenomenul se petrece destul de des cand in urma roirii rezulta un roi primar consistent insotit de o matca batraioara. Desi se manifesta identic cu anecbalia, dupa parerea mea acestea sunt de fapt doar schimbari linistite ale matcii batrane in urma roirii.
Daca peste 1-2-3 ani o vor schimba din nou fara sa roiasca, atunci o putem numi anecbalie.
un OM scrie:Sa-ti fie de...invatatura de minte!
Mircea_63 scrie:Daca e singura din stup sau mai ai doar una, doua, foarte probabil este de schimbare linistita.
Din acestea rezulta matci de foarte buna calitate si este foarte "rentabil" sa folosesti aceasta botca pentru a forma un roi, iar stupul de unde iei aceasta botca, foarte probabil va construi alta caci vor sa isi schimbe matca.
Fenomenul se petrece destul de des cand in urma roirii rezulta un roi primar consistent insotit de o matca batraioara. Desi se manifesta identic cu anecbalia, dupa parerea mea acestea sunt de fapt doar schimbari linistite ale matcii batrane in urma roirii.
Daca peste 1-2-3 ani o vor schimba din nou fara sa roiasca, atunci o putem numi anecbalie.
Valy 74 scrie:Bun sa luam cazul meu in primul roi prins banuiesc ca este matca batrana (are abdomenul mai subtire decat toate celelalte) In ultimul roi prins banuiesc ca este matca tanara(are abdomenul mai umflat) si acesta din urma a tras botci de schimbare linistita(2 pe mijlocul ramei). DE CE?????????????
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori