Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ajutor

Mesajde italianu » 06 Iul 2013, 14:32

ascosphera apis sau puietul varos este o boala micotica pe care o pastreaza si ficele matcii,deci daca o sa-ti faci matci din aceeasi familie ai bune sanse ca boala sa mearga mai departe.
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde Nedelcu Ionut » 06 Iul 2013, 15:19

o sa ii unific pe toti intr-unu singur si in caz ca tot e problema ,o sa schimb matca!
Trantorii simt cum se zguduie stupul !
Nedelcu Ionut

Mesajde dicu.ion57 » 06 Iul 2013, 16:14

Nedelcu Ionut scrie:o sa ii unific pe toti intr-unu singur si in caz ca tot e problema ,o sa schimb matca!

Domnule Ionut am urmarit intrebarile dv ,si raspunsul colegilor si toate sint pertinente dar parerea mea personala este ca daca nu vedeti un regres al boli ,trebuie neaparat schimbata reg .Daca stupi care sint bonlavi sint si mai slabuti atunci unificatii fara parere de rau ca oricum in iarna intra tot slabi ,si peste iarna s-ar putea s-ai pierdeti de tot.Aveti geije sa aiba mincare suficienta,iar daca schimbati reg cautati una din alta stupina s-au chiar botci mature ca inca mai are timp sa se dezvolte daca va tineti serios de ei.Raspunsul care vi l-am dat data trecuta am expus esentialul cum procedez eu si am avut rezultate bune ,dar depinde si cit de puternic este stupul ca daca are 4-5rame va chinuiti degeaba ,asa ca mai bine unificati.Succes.
dicu.ion57

Mesajde Nedelcu Ionut » 06 Iul 2013, 16:58

Am urcat calare pe motor si m-am dus pe camp...in zona la mine e multa floare asa ca,stupari multi .Am intrebat un Domn ce se afla in pastoral!
Sfatul lui a fost acesta:
-Unificai pe toti,baga matca in colifie si unificai,strange cuibul la maxim si daca ai de unde ...schimba si matca...cu timpul o sa treaca,nu e o boala grava!
mi-a spus si ceea ce a declansat si tin sa cred ca are dreptate....
asa ca imediat dupa rapita o sa ii unific...si ma sfatuit sa continui tratamentul cu Oxitetraciclina!
Sanatate Maxima Domnilor!
Nedelcu Ionut

Mesajde Nedelcu Ionut » 13 Iul 2013, 08:31

Ca apicultor incepator am observat cateva chestii,
Nu recomand nimanui metoda de a administra stupului bolnav oxitetraciclina sau micocidin amestecat cu zahar pudra!
ce am observat eu:
1)Albinele aduna doar zaharul pudra,
2)OXITETRACICLINA amestecata cu zahar pudra presaearate peste albine nu e cea mai buna metoda de administrare,deoarece prafurile cad in celule iar matca nu o sa mai bage oua in veci!

Cred ca cea mai buna administrare a tratamentului se face in Sirop!
Nedelcu Ionut

Mesajde Nedelcu Ionut » 14 Aug 2013, 20:59

Abia acum,dupa o luna si.... dupa ce stupii au fost unificati,ramele aruncate la topit,cuibul strans la maxim si ajutati cu o rama cu puiet capacit,noul stup a luat-o din loc.....
Matca ponteaza si puietul este capacit cu succes!
Nedelcu Ionut

Mesajde glaliona » 15 Oct 2013, 16:13

Seara buna tuturor .Am o mica nelamurire .La ultima vizita in stupina am vazut la cativa stupi ca unele albine au o pata alba pe cap .Undeva pe forum s-a scris ca este de la polen .Credeti ca in aceasta perioada acesta sa fie motivul ? Poate fi si o alta cauza ?
glaliona

Mesajde glaliona » 17 Oct 2013, 12:03

Nimeni nu are un raspuns :oops: :cry: ?
glaliona

Mesajde un OM » 17 Oct 2013, 12:28

In foto se vede o matca marcata albastru, iar mai sus o albina cu pata de polen pe torace. Despre acest tip de pete este vorba? Daca este asa nici un motiv de ingrijorare.
Fişiere ataşate
Iul-Aug 2013002.jpg
un OM

Mesajde glaliona » 17 Oct 2013, 16:42

Petele sunt pe cap ,nu pe toroace .
glaliona

Mesajde alt stupar » 17 Oct 2013, 19:28

e totuna
fa un control in stupi in dupa-masa unei zile in care albina n-a zburat.
si nu mai vezi pete :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde letsoc » 18 Oct 2013, 20:21

E polen .
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE