Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde duma » 07 Iul 2013, 19:43

proapis13 scrie:
duma scrie:.....astazi am marcat matca , astept sa iasa la imperechere si sa treaca la traba . ....
Eu stiu ca marca se marcheaza dupa ce se imperecheaza si isi incepe ponta.......
Chiar daca merg din gafa in gafa nu renunt ! O iau de la inceput de fiecare data !.....

Ce ar fi daca ai incepe sa rasfoiesti forumul citind cat mai multe despre
viewtopic.php?f=5&t=2378&hilit=marcarea+matcilor#p63410
Sau/si sa cumperi cartea??
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... VagztdxAng
Mai bine mergi pe cai batatorite,e mai scurt drumul ;)
salve :D

Cand. Ajung acasa am sa citesc ce mi-ai recomandat si luni sa caut cartea ;). Dar daca dau si chix ca am marcat inainte de ce trebuie , asai ca vei sari inca o data in ajutor si ai sa imi dai 2 matci gata imperechiate si marcate ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde proapis13 » 07 Iul 2013, 19:57

duma scrie:Dar daca dau si chix ca am marcat inainte de ce trebuie , asai ca vei sari inca o data in ajutor si ai sa imi dai 2 matci gata imperechiate si marcate ;)

Nu fac eu greseli din astea cu incepatorii ca se duce vba :lol:
Cumpar reginele gata marcate,pt diversitate in stupina iar pe cele SL de la mine le marchez la anul pina in pomii fructiferi
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 07 Iul 2013, 20:05

proapis13 scrie:
duma scrie:Dar daca dau si chix ca am marcat inainte de ce trebuie , asai ca vei sari inca o data in ajutor si ai sa imi dai 2 matci gata imperechiate si marcate ;)

Nu fac eu greseli din as :lol: tea cu incepatorii ca se duce vba :lol:
Cumpar reginele gata marcate,pt diversitate in stupina iar pe cele SL de la mine le marchez la anul pina in pomii fructiferi
salve
:lol: Dumnezeu ma iubeste si cred in EL , mi-a aratat 2 ori asta si vede ca sunt prea indragostit de albine sa ma pedepseasca sa pierd matcile , probabil data viitoare daca mai gresesc ma va pedepsi , pana atunci stau cu pumni stransi si imi doresc saptamana ce vine sa iti trimit cateva poze cu celulele proaspat ouate ! ;) poti sa fi alaturi de mine !!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 08 Iul 2013, 23:56

Locul in care vreau sa îmi dezvolt stupina conține vegetație din abundenta, mai tot timpul la 2 săptămâni intru cu motocositoare, intrebarea mea este : Daca vreau sa ierbicidez cu un ierbicidez puternic sa imi arda iarba si urzicile si ce mai creste , cum si când ar trebuii sa intervin ( toamna, primăvară, acum ) s-au totuși vegetatia sa o las si doar sa îmi fac timp sa o tund fiind totuși buna la ceva pentru albine?
duma

Mesajde iunicu » 09 Iul 2013, 07:49

Si daca ierbicidezi, vegetatia tot va creste la loc. Ierbicidul insa, nu e tocmai potrivit in preajma stupilor. Eu zic sa intri din cand in cand cu motocoasa in jurul stupilor.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde duma » 09 Iul 2013, 09:24

iunicu scrie:Si daca ierbicidezi, vegetatia tot va creste la loc. Ierbicidul insa, nu e tocmai potrivit in preajma stupilor. Eu zic sa intri din cand in cand cu motocoasa in jurul stupilor.

Am sa tin cont de sfatul tău!
duma

Mesajde visanc » 10 Iul 2013, 23:06

Imi place cum suna topicul asta "incepatorii intreaba", s-apoi daca tot suntem incepatori, hai sa intrebam pe ai mai destepti si esperimentati: ce lucrari mai sunt de facut acum pana in toamna cand ar fi tratamentele si pregatirea hranei pentru iernare, in conditiile in care fac pastoral si nu am floare in zona? Ma gandesc ca mai culeg acum asa putin faneata si mai in colo mana, nu?
visanc

Mesajde duma » 10 Iul 2013, 23:19

visanc scrie:Imi place cum suna topicul asta "incepatorii intreaba", s-apoi daca tot suntem incepatori, hai sa intrebam pe ai mai destepti si esperimentati: ce lucrari mai sunt de facut acum pana in toamna cand ar fi tratamentele si pregatirea hranei pentru iernare, in conditiile in care fac pastoral si nu am floare in zona? Ma gandesc ca mai culeg acum asa putin faneata si mai in colo mana, nu?

Hai Noroc ! Eu cred ca mai sunt lucrari pana la pregatirea pentru iernare , din puctul meu de " stupina " mai am de stors la floare si imputernicirea roilor si a matcilor tinere ! Depinde in ce stadiu esti cu fstupina ! Ori si ce baga in stup este de bun augur , depinde pe ce vrei sa iernezi . Am inteles ca iernatul pe mana nu este recomandat , acum parerile sunt impartite .
Na noroc si numai bine ! Si astept sa trag si eu cu ochiul la ce spun cei experimentati la intrebarea ta ! :)
duma

Mesajde Mircea_63 » 10 Iul 2013, 23:31

duma scrie: Am inteles ca iernatul pe mana nu este recomandat , acum parerile sunt impartite . :)

Parerile nu sunt impartite in aceasta privinta! Nu se ierneaza pe mana ca face kk pe ele.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde duma » 10 Iul 2013, 23:41

Mircea_63 scrie:
duma scrie: Am inteles ca iernatul pe mana nu este recomandat , acum parerile sunt impartite . :)

Parerile nu sunt impartite in aceasta privinta! Nu se ierneaza pe mana ca face kk pe ele.

Hai Noroc ! Eu m-am documentat in privinta asta precum iernatul sa ma faca sa stau linistit la cauldura focului din" soba " Si la primavara sa nu trag apa la ele ! Mi-am achizitionat pentru fiecare stup 2 rame OCHI de miere de salcam capacit bine si puse la pastrare pentru iarna ! Sper ca am facut bine ca am ales sa iernez pe miere de salcam , acum nu stiu daca imi ajung 2 rame pentru o familie care acum se intinde pe 10 rame .
duma

Mesajde visanc » 11 Iul 2013, 13:11

Da, e evident ca nu se ierneaza pe mana, dar daca ele mai in colo aleg sa culeaga si mana, eu ce fac? Cum o diferentiez de restul mierii? De stors nu am de stors ca sunt roiuri de anul acesta si le las lor totul ca sa aiba pt iernare, oricum numai ce au cules la tei au inauntru, ca au fost facuti dupa salcam. Rame sunt bagate toate 10 in lazi, astept doar sa creasca familiile sa cuprinda toate intervalele.
Deci revin cu intrebarea: in conditiile astea in care nu am de stors si nu mai am ce sa intaresc la ei, decat sa ii las sa se dezvolte, ce ar mai fi de facut inainte de tratamente? Si mai adaug nelamurirea cu mierea de mana. Daca ele au doar miere de tei acum si eu vreau sa le las tot pentru iernare, ce ma fac cu mierea de mana, cum o pot diferentia? Sau o las cu totul acolo? :?:
visanc

Mesajde zahh » 11 Iul 2013, 14:53

Daca ati putea sa ma ajutati cu o adresa, sau cu o descriere despre hranire: Eu le administrez o zi si o zi nu, aprozimativ 150-160 ml.
Voi cum procedati pentru a ajuta familiile?
zahh

Mesajde priest » 11 Iul 2013, 17:27

zahh scrie:Daca ati putea sa ma ajutati cu o adresa, sau cu o descriere despre hranire: Eu le administrez o zi si o zi nu, aprozimativ 150-160 ml.
Voi cum procedati pentru a ajuta familiile?

Eu,spre exemplu pentru a ajuta roii pe 7 rame, dau 300ml sirop zahar invertit cu ceai de plante zilnic. La familii pe 10 rame dadeam cand era urat afara si in lipsa cules 300ml la 2 zile. Bineanteles ca dupa ce aveam matca la roi, bagam sirop cu Protofil si Startovit (300ml la 2 zile).
priest

Mesajde zahh » 11 Iul 2013, 18:18

Cand ai stimulat cu atat de mult sirop, dumneavoastra roii? Pe timp de vara nu cred ca are rost asa mult, trebuie sa mai fie cules. Toamna da, pt. a fii siguri ca au hrana pana in primavara...
Ai bagat atata sirop zilnic, 4 din 7 rame au fost numa cu sirop, pe timp de vara.. ma gandesc!
zahh

Mesajde priest » 11 Iul 2013, 19:50

zahh scrie:Cand ai stimulat cu atat de mult sirop, dumneavoastra roii? Pe timp de vara nu cred ca are rost asa mult, trebuie sa mai fie cules. Toamna da, pt. a fii siguri ca au hrana pana in primavara...
Ai bagat atata sirop zilnic, 4 din 7 rame au fost numa cu sirop, pe timp de vara.. ma gandesc!

Nu chiar. Oricum s-au dezvoltat foarte bine. Din iunie (4 rame) pana acum au ajuns pe 8 rame. vremea oricum a fost de cacao respectiv culesul. La toamna nu iau nimic din cuib, le las tot lor.
priest

Mesajde redoo » 12 Iul 2013, 17:32

Aseara am tras o fuga la albine sa vad daca a inceput o matca sa oua si am deschis si un roi la care bagasem foita la crescut duminica.Acum stupul este pe 10 rame, iar fa bagat duminica a fost crescut si umplut cu miere. Problema este ca are cuibul cam blocat iar din lipsa de timp pt deblocare am pus un cat cu 5 rame crescute si am inercalat cu fa. Acum intreb: or sa urce miere in cat pt a debloca cuibul sau trebuie sa ma dau peste cap sa ajung sa-l deblochez eu?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR