BeesDream scrie: Mowgli 20 mm sunt 2 cm si poate fierul nu e corect sa-l masori in cm dar poate asa sunt eu mai incult in ale fierului si imi cer scuze pe aceasta cale
Pai bai Bizdrime , hai sa-ti demonstrez ca nu gresesc .....
Ai vazut cand te duci la Materiale de Constructii gasesti capriori de .... 8 x 8 si teava rectangulara de ... 80 x 80 !
Ca dracu , ca au de fapt aceeasi cota ! Nu ?
Mai gasesti cuie de 7 , de 9 , de 15 , etc ... si suruburi de 6 x 70 , 8 x 100 , etc . De ce oare sunt diferite modalitatile de cotare ? Pentru ca in tamplarie - dulgherie folosesti cuie iar suruburile sunt predilect folosite in mecanica . Probabil ai remarcat si faptul ca la cuie nu este exprimata decat lungimea iar la suruburi gasesti si dimensiunea diametrului .
Mai gasesti acolo ... teava de scurgere de 35 , 45 , 110 , ... Pexal de 16 , 18 , 22 , ... tabla de 2000 x 1000 , etc .
Concret , in afara de lemn si accesoriile aferente acestuia , toate celelalte sunt prezentate in mm .
Bai , nu chiar toate ! Bine ca mi-am dat seama la timp , ca tu esti in stare sa te duci la aia sa-i ceri ... diluant de 1000 x 500 sau 3 litri de smirghel !
Nu . Mai sunt unele materiale care nu-s nici in mm , nici in cm .....
..................................................
Nu tre sa-ti ceri scuze . Insa baga la cap ce-ti spun , ca nu fac misto .
BeesDream scrie: cand mi-a spus un amic ca albinele au regina ma bufnit rasul
Vezi daca nu citesti tot forumul ??? Ai fi vazut ce-a zis Iunicu :
"Albinele fac miere pentru ca au regina . Daca aveau presedinte faceau un c*cat !"