Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Bine v-am gasit.

Mesajde mitica68 » 04 Mai 2013, 21:33

Mitica din Resita va deranjeaza si ma bucur din inima ca "v-am gasit". Va salut cu mult drag pe fiecare dintre voi si daca tot se apropie sarbatorile pascale, va doresc sarbatori minunate alaturi de familie, de cei dragi si domnul nostru Isus sa fie cu fiecare dintre voi, cu familia voastra si in casa voastra, amin.
Inca nu am nici un stup, sunt "analfabet" in stuparit, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu am sa-mi cumpar primavara anului viitor 2 stupi. Cu ajutorul vostru sper sa acumulez cunostiintele necesare pentru ca albinutele sa nu aiba de suferit din partea mea.
mitica68

Re: Bine v-am gasit.

Mesajde nicu has » 04 Mai 2013, 21:54

bun venit dle Mitica68 pe form vad ca inca nu aveti albine
aici pe forum gasiti tot ce va doriti sa stiti colegi care ne ajuta in cele mai multe cazuri
sarbatori fericite va doresc si un paste fericit dv si la familie
nicu has

Mesajde nicu has » 04 Mai 2013, 21:57

este bine ca de anul acesta sa cumparati 2sau 3 lazi noi sau folosite un afumator o dalta etc lucruri marunte
chear si manualul apicultorului dar aici pe forum sunt mult mai mullte intrebari si raspunsuri decat in manual si pe intelesul tuturor
nicu has

Mesajde mitica68 » 04 Mai 2013, 21:59

nicu has scrie:este bine ca de anul acesta sa cumparati 2sau 3 lazi noi sau folosite un afumator o dalta etc lucruri marunte
chear si manualul apicultorului dar aici pe forum sunt mult mai mullte intrebari si raspunsuri decat in manual si pe intelesul tuturor

Multumesc, da o sa incerc putin cate putin sa-mi fac rost de "scule" :)
mitica68

Mesajde nicu has » 04 Mai 2013, 22:07

daca doriti ceva lazi folosite are un coleg cred ca mai are vreo 20 de buc 50 lei bucata vreiticali12 rame
nicu has

Mesajde nicu has » 04 Mai 2013, 22:09

daca sunteti pasionat nu mai astepatai si luati anul acesta un roi asa mult mai rapid invatati eu am inceput cu 2 supi
nicu has

Mesajde nicu has » 04 Mai 2013, 22:10

stati la casa sau la bloc in Resita?
nicu has

Mesajde mitica68 » 11 Iul 2013, 13:57

nicu has scrie:stati la casa sau la bloc in Resita?

Va salut cu stima, am lipsit ceva timp din zona si îmi cer scuze ca nu v-am raspuns. Cu ajutoru bunului Dumnezeu daca totul decurce bine, la sfarsitul lunii august vreau sa-mi achiziționez 2 roiuri. Stau la bloc, dar am un prieten la casa si o sa-i duc acolo, multumesc pentru amabiliate, va salut cu stima.
mitica68

Mesajde samuellazea » 11 Iul 2013, 15:43

mitica68 scrie:

Va salut cu stima, am lipsit ceva timp din zona si îmi cer scuze ca nu v-am raspuns. Cu ajutoru bunului Dumnezeu daca totul decurce bine, la sfarsitul lunii august vreau sa-mi achiziționez 2 roiuri. Stau la bloc, dar am un prieten la casa si o sa-i duc acolo, multumesc pentru amabiliate, va salut cu stima.

Sa traiesti Mitica,

Vad ca zici ca vrei sa cumperi 2 roiuri la sfarsitul lui august. Sa cumperi roiuri la sfarsitul lui august e cam riscant. Risti foarte mult sa ai probleme cu ei la iarna sau in primavara devreme. Mare grija pe cate rame vrei sa cumperi roiurile si MARE GRIJA ce cumperi. Poate gasesti pe cineva sa vina cu tine cand cumperi. Ma refer la cineva cu experienta. Fara sa te superi pe mine acum dar unul care se ocupa de albine stie cum ar trebui sa arate la vremea asta un roi pentru iernat.

In caz ca nu te manca prea tare microbul albinelor eu unul as cumpara in primavara o familie pe care dupa salcam o poti diviza si in felul asta o sa ai mai multi ;)
Dar asta sunt doar eu.

Spor la ce faci si sa ne mai anunti si pe noi ce decizii o sa iei

Samuel
samuellazea

Mesajde mitica68 » 11 Iul 2013, 22:46

samuellazea scrie:
mitica68 scrie:

Sa traiesti Mitica,

Vad ca zici ca vrei sa cumperi 2 roiuri la sfarsitul lui august. Sa cumperi roiuri la sfarsitul lui august e cam riscant. Risti foarte mult sa ai probleme cu ei la iarna sau in primavara devreme. Mare grija pe cate rame vrei sa cumperi roiurile si MARE GRIJA ce cumperi. Poate gasesti pe cineva sa vina cu tine cand cumperi. Ma refer la cineva cu experienta. Fara sa te superi pe mine acum dar unul care se ocupa de albine stie cum ar trebui sa arate la vremea asta un roi pentru iernat.

In caz ca nu te manca prea tare microbul albinelor eu unul as cumpara in primavara o familie pe care dupa salcam o poti diviza si in felul asta o sa ai mai multi ;)
Dar asta sunt doar eu.

Spor la ce faci si sa ne mai anunti si pe noi ce decizii o sa iei

Samuel
Te salut cu stima Sami, detaliaza te rog, respectiv cate rame, absolut totul daca nu cer prea mult. Nu ma supar fratioare, de ce sa ma supar ! :) Multumesc pt. informatii. stima.
mitica68

Mesajde samuellazea » 12 Iul 2013, 09:26

Salutare,

Eu unul la vremea asta nu as cumpara roi sub 7 rame din care macar 5 cu puiet. Eu zic ca asta e minimul. Si dupa 2 roiuri din astea o sa trebuiasca sa le schimbi scutecele des ;). Ma refer ca trebuie sa stai dupa ei cu sirop si sa completezi rezervele pentru iarna. Acum daca am face un calcul rapid 7 rame X 40 ron rama 280 RON. La care mai adaugi apiinvert si zahar pentru sirop, plus ceva turta in primavara si tot stresul cu iernatul si ca nu au ce sa manance. Si se mai aduna aici lucruri ;) Eu zic ca depasesti 350 RON pana sa poti face ceva cu ei ;). Cam asta te asteapta pentru un roi. La calculele astea mai pui un roi si vezi unde ajungi.

Eu dupa parerea mea, in primavara inainte de salcam cauti si cumperi o familie pe 10 rame cu 350 RON ( ca asa am vazut preturile anul asta) pe care o ti la salcam cu magazie. Scoti mierea de salcam iar pe urma o poti sparge in doua. Asta inseamna roi pe 5 rame in mai care se face familie pana in toamna ;). Si uite asa cu 350 RON ai 2 familii la anul pe vremea asta si scapi si de iernat ( de asta se sperie multi incepatori). Cam astea sunt lucrurile de care o sa te lovest ( asa in linii mari).

Acum tu trebuie sa stai si sa te gandesti ce si cum vrei sa faci ;)

Spor la gandit si poti sa mai intrebi daca nu esti lamurit 100 %

Sami
samuellazea

Mesajde mirel » 12 Iul 2013, 10:09

va salut!
ascultati ce zice samuel, va legati la cap fara sa va doara, mai aveti putina rabdare pana in primavara.....paradoxal e ca se poate ca achizitionand 1 familie in primavara sa aveti mai ''multi'' stupi decat daca luati 2 roiuri in august....deci 1>2 :lol: apicultura asta....da peste cap si matematematica :))
va salut cu respect! :)
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde mitica68 » 13 Iul 2013, 17:27

mirel scrie:va salut!
ascultati ce zice samuel, va legati la cap fara sa va doara, mai aveti putina rabdare pana in primavara.....paradoxal e ca se poate ca achizitionand 1 familie in primavara sa aveti mai ''multi'' stupi decat daca luati 2 roiuri in august....deci 1>2 :lol: apicultura asta....da peste cap si matematematica :))
va salut cu respect! :)
:) Toti avem metode diferite. Multumesc pentru sfarturi ;)
mitica68

Mesajde proapis13 » 13 Iul 2013, 19:32

samuellazea scrie: Si uite asa cu 350 RON ai 2 familii la anul pe vremea asta si scapi si de iernat ( de asta se sperie multi incepatori). Cam astea sunt lucrurile de care o sa te lovest ( asa in linii mari).
Spor la gandit si poti sa mai intrebi daca nu esti lamurit 100 %

Sami

:lol: :lol: :lol:
Poti sa ma intrebi si pe mine unde si cu ce a gresit colegul in calculele de mai sus
D :lol: aca ar fi asa de simplu...
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mitica68 » 14 Iul 2013, 16:35

Totusi va pun o intrebare serioasa ;) O sa va rog sa -mi spuneti avantaje si dezavantaje daca cumpar roiuri in luna august. Multumesc. Sau cum trebuie sa fie si cum nu trebuie sa fie roiul respectiv.
mitica68

Mesajde samuellazea » 14 Iul 2013, 18:40

mitica68 scrie:Totusi va pun o intrebare serioasa ;) O sa va rog sa -mi spuneti avantaje si dezavantaje daca cumpar roiuri in luna august. Multumesc. Sau cum trebuie sa fie si cum nu trebuie sa fie roiul respectiv.

Pui o intrebare serioasa?? Crezi ca ce am scris mai sus a fost in bataie de joc??? Daca ai fi citit SERIOS ai fi stiut avantaje si dezavantaje/ cum trebuie sau nu trebuie sa fie roiul. Acolo ai scris si cate rame de puiet ar fi bine sa aiba. Vrei mai multe detalii? Poti pune intrebari serioase si specifice. Dar citeste inainte ca altfel eu si alti colegi irosim timpul degeaba scriind.

Mai sus ti-am si scris sa te gandesti la ceva. Te-ai gandit? As fi curios ce ai inteles din postarea de mai sus.

Nu vreau sa fiu fara respect dar chiar scris lucrurile care le intrebi mai sus. Doar trebuie sa citesti

Sami
samuellazea

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?