cristi_vidican scrie:În ultimul film e BK? De ce BK de DK e mai închis la culoare ca alte linii? Uneori zici că-i carnica.
Cum stai cu mătcile cumpărate din DK? Nu ți le-a schimbat? Știut fiind faptul că o rasă nouă, în prima lună riscă să fie înlocuită.
In film este o carpatina mai spalacita
Si parca parca sunt putin mai blande albinele...
Matcile BK nu sunt identice(la fel cum nici carpatinele nu sunt identice) dar toate au mai mult portocaliu decat maro. Majoritatea sunt o combinatie de portocaliu + maro, poate putin negru.La cele din UK nu am vazut negru deloc. Si perisorii de pe ele(inclusiv pe albine) sunt putin mai deschisi la culoare, putin mai lungi, au un aspect mai pufos
Deocamdata nu au schimbat nici una. Am luat chiar zilele astea inca o serie de la toate cateva larve si am pus sa cresc niste matci, sa vedem cum arata matcile buckfast imperecheate cu matci carpatine(sigur nu exista nici un trantor BK in fam. respective). La anul ramane doar BK-ul pe vatra respectiva, acum am lasat si cativa roi cu matci carpatine pentru a vedea diferentele.
Deocamdata studiez durata de viata la albine. Tinand cont ca in momentul cand am pus matcile BK erau in roi si oua de 2 zile o sa vad cat timp vad albine negre. Imi cam pot da seama care este starea de sanatate a albinelor.