Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Lista suplimente nutritive si medic. combaterea varoozei

Mesajde proapis13 » 31 Iul 2013, 18:29

Dragos2006 scrie:Discutia este tardiva deoarece tocmai se incheie PNA 2013 iar de la anul hrana nu mai intra in plan.

Poti da si un link catre sursa??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde lucky5strike » 31 Iul 2013, 22:43

Problema s-a pus la sedintele de la MADR de asta-primavara. Cum majoritatea a mers pe scoaterea siropului, cei de la minister au luat nota.

Nu stiu sa se fi decis inca oficial, dar cam asta este trendul.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde echo » 17 Oct 2013, 15:58

lucky5strike scrie:Cum majoritatea a mers pe scoaterea siropului, cei de la minister au luat nota..

De ce ??? Eu nu am reusit sa inteleg....

Ca siropul nu e "adjuvant in lupta cu varooza" si nici pe departe vre-un tratament, asta e clara.. Dar eu o vedeam ca o metoda.. oarecum... de a deconta hrana pentru albine... Ca ajuta sau nu la varooza .. stuparii stiu... Fapt era ca ceva acolo se deconta din aceasta hrana...

Deci care e logica ce imi scapa mie in aceasta decizie... trend ??
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde alt stupar » 17 Oct 2013, 20:18

Echo, daca ar fi sa alegi intre decontarea 100% minus TVA a tratamentelor antivarooa pe de o parte sau decontarea a 50... max 55% din pret plus ceva maruntis la apipixuri pe cealalta parte, ce ai alege ?

Pe PNA banii sunt...cati sunt. Alte alocari nu mai pupam degraba si eu zic ca decat firamituri in `spe directii mai utila este subventionarea clara si fara parajuvantzuri a luptei contra varooa.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE