Colegii, stati asa ca nu-i asa.
Schimbarea aia linistita nu e anecbalie! Tura urmatoare daca le dati acelasi soi de matca o vor accepta!
Mircea_63 scrie:Colegii, stati asa ca nu-i asa.
Schimbarea aia linistita nu e anecbalie! Tura urmatoare daca le dati acelasi soi de matca o vor accepta!
duma scrie:
Am o nelamurire in privinta unei familii : sunt agresive indiferent de vreme , cules , de timp ( dimineata s-au dupamasa ) , si cu otet pe maini si tot ma inteapa , ar trebuii sa schimb matca ?
paul scrie:duma scrie:
Am o nelamurire in privinta unei familii : sunt agresive indiferent de vreme , cules , de timp ( dimineata s-au dupamasa ) , si cu otet pe maini si tot ma inteapa , ar trebuii sa schimb matca ?
duma scrie: Nu ma derajeaza ca sar pe mine numai ca dupa aceea dau coltu albinele si imi pare rau de ele !
Mircea_63 scrie:duma scrie: Nu ma derajeaza ca sar pe mine numai ca dupa aceea dau coltu albinele si imi pare rau de ele !
Daca-i numai atata, lasa sa te intepe si 10-20 pe zi ca oricum inteapa alea batrane, care si asa nu mai au mult de trait.![]()
MASOCHISTILOR!
Mircea_63 scrie:Mda, rectific: EROILOR!
visanc scrie:Parerea mea ca sunteti norocosi si trebe facuta putina selectie cu familiile astea care si-au schimbat ele linistit matca.
elixir scrie:visanc scrie:Parerea mea ca sunteti norocosi si trebe facuta putina selectie cu familiile astea care si-au schimbat ele linistit matca.
Asta si intentionez sa fac la anul. dar cum transvazare nu ma pricep, o sa fac o roire dirijata. Ma gandesc ca probabil acest instinct (de schimbare linistita) se va diminua...
duma scrie:Salutare tuturor ! Am niste nelamurii si sper ca raspunsurile voastre sa fie incurajatoare![]()
Chiar daca a fost ieri duminica ( 04.08.2013) am stors niste rame din 2 famili , am luat toate ramele care nu aveau puiet pentru ca sa fac loc matci sa oua , pana aici cred ca am facut bine , de aici in colo cred ca am smotocito , am stors si rame care nu au fost capacite in totalitate sau 70% si doar 2/3 s-au chiar mai putin , rezultatul storsului a fost de 15L adica 20 kg ce sanse sunt sa mi se acreasca s-au ce trebuie sa fac sa evit acest lucru ? MENTIONEZ ca am lasat uala fara capac doar cu un tifon peste ea sa aibe aer !
Sa traiti !!!!
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori