apivasmob scrie:duma scrie:Salutare tuturor ! Am niste nelamurii si sper ca raspunsurile voastre sa fie incurajatoare![]()
Chiar daca a fost ieri duminica ( 04.08.2013) am stors niste rame din 2 famili , am luat toate ramele care nu aveau puiet pentru ca sa fac loc matci sa oua , pana aici cred ca am facut bine , de aici in colo cred ca am smotocito , am stors si rame care nu au fost capacite in totalitate sau 70% si doar 2/3 s-au chiar mai putin , rezultatul storsului a fost de 15L adica 20 kg ce sanse sunt sa mi se acreasca s-au ce trebuie sa fac sa evit acest lucru ? MENTIONEZ ca am lasat uala fara capac doar cu un tifon peste ea sa aibe aer !
Sa traiti !!!!
Fi fara grija ca nu se acreste .
Salutare ! Multumesc de informatia linistitoare , eu cad storc procedez astfel : cand mierea curge din storcator in recipientul de colectare tece prin 2 site dupa care cand o torn in recipientul de depozitare dinou o trec printre cele 2 site , sper sa fie destul de filtrata , dupa care il las desfacut recipientul ( uala de inox ) maxim o saptamana pentru evaporarea apei . Procedez bine ? Si daca tot sunt la capitolul intrebari mai doresc o informatie despre producerea tincturi de propolis , acele picaturi cae se beau dimineata , cum se face si cum se consuma ? Pun aceasta intrebare pe forum deoarece ma gandesc ca o reteta din batrani ma va lamuri cel mai bine !