Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: proapis13

Mesajde proapis13 » 29 Iun 2013, 08:16

Localitatea se afla in nordul jud Mehedinti unde sunt niste peisaje de vis si oameni adevarati
Accesul se face pe DJ 607B singurul drum din Romania ce se inchide inaintea Transfagarasanului :!:
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... _BzJleyhnQ
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 02 Iul 2013, 20:42

Aseara am fost sa ajut un coleg sa mute stupii din preajma Manastirii Vodita intr-o sub urbie a Severinului
Am ajuns tarziu asa ca nu am avut timp sa ajung si la manastire insa am o foto reprezentativa
In timp ce fotografiam o cicada ,,gigantica'' cred ca avea in jur de 5-6 cm am fost atacat de 2 viespi salbatice
din acelea de-si fac cuiburi sferice din celulloza,nu stiu ce le-a suparat insa m-am speriat putin deoarece
am luat o intepatura dupa ceafa si nu mai fusesem intepat din copilarie,cred...

Toate au fost bune si frumoase cind pe le miezul noptii pe soseaua de centura a Severinului spre Schela de sus
am facut explozie pe stinga spate la camioneta,probabil din cauza greutatii ca anvelopele nu au decat aprox 20000km

Nu va mai spun ca cricul din dotare nu am avut ce sa fac cu el deoarece masina era in panta si nu puteam sa-l pun
Am fost nevoit sa fug in Severin si sa iau un cric de 2T cu care cu chiu cu vai abia am ridicat ,,babutza''...
Am rupt cheia in cruce noua-nouta si am fisurat inca 2 de 19 am mai cumparat inca una de la Peco
pe care am indoit-o ca pe surcea si abia cu a treia imprumutata de la un service am reusit sa dam prezoanele jos

Cu o zi inainte schimbasem cauciucurile de 195 cu cele de 205 pt a cara mai multa greutate si nu va scriu
decat ca aveam rezerva de la camioneta neumblata la ea de anul trecut;am avut norocul sa tina aerul pina azi

Amintiri din pastoral din care avem de invatat cate ceva
Azi am luat o cheie telescopica de la mama ei si mi-am dat comanda de un cric de 2T,nu se stie niciodata cand o sa am nevoie
Fişiere ataşate
vodita (Copy).jpg
2013-07-01 21.07.58 (Copy).jpg
2013-07-01 21.00.59 (Copy).jpg
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kisarmihai » 03 Iul 2013, 09:51

proapis13 scrie:Aseara am fost sa ajut un coleg sa mute stupii din preajma Manastirii Vodita intr-o sub urbie a Severinului
Am ajuns tarziu asa ca nu am avut timp sa ajung si la manastire insa am o foto reprezentativa
In timp ce fotografiam o cicada ,,gigantica'' cred ca avea in jur de 5-6 cm am fost atacat de 2 viespi salbatice
din acelea de-si fac cuiburi sferice din celulloza,nu stiu ce le-a suparat insa m-am speriat putin deoarece
am luat o intepatura dupa ceafa si nu mai fusesem intepat din copilarie,cred...

Toate au fost bune si frumoase cind pe le miezul noptii pe soseaua de centura a Severinului spre Schela de sus
am facut explozie pe stinga spate la camioneta,probabil din cauza greutatii ca anvelopele nu au decat aprox 20000km

Nu va mai spun ca cricul din dotare nu am avut ce sa fac cu el deoarece masina era in panta si nu puteam sa-l pun
Am fost nevoit sa fug in Severin si sa iau un cric de 2T cu care cu chiu cu vai abia am ridicat ,,babutza''...
Am rupt cheia in cruce noua-nouta si am fisurat inca 2 de 19 am mai cumparat inca una de la Peco
pe care am indoit-o ca pe surcea si abia cu a treia imprumutata de la un service am reusit sa dam prezoanele jos

Cu o zi inainte schimbasem cauciucurile de 195 cu cele de 205 pt a cara mai multa greutate si nu va scriu
decat ca aveam rezerva de la camioneta neumblata la ea de anul trecut;am avut norocul sa tina aerul pina azi

Amintiri din pastoral din care avem de invatat cate ceva
Azi am luat o cheie telescopica de la mama ei si mi-am dat comanda de un cric de 2T,nu se stie niciodata cand o sa am nevoie

buna dimineata.. in zona manastirii vodita ce planta melifera este in floare in acesta perioada, salcamul 3 s-a dus de ceva timp.. este tei in zona?
kisarmihai

Mesajde proapis13 » 03 Iul 2013, 23:33

kisarmihai scrie:
buna dimineata.. in zona manastirii vodita ce planta melifera este in floare in acesta perioada, salcamul 3 s-a dus de ceva timp.. este tei in zona?

A mai ramas ceva coada vacii si mur pitic,teiul s-a dus de saptamina trecuta
proapis13

Mesajde proapis13 » 05 Iul 2013, 20:25

Azi noapte am facut deplasarea la floarea soarelui
Am dus decat 26 fam si 7 roiuri restul urmeaza sa le duc duminica dimineata
Am mai avut parte de inca o peripetie,incercand sa evit un dimb am ramas suspendat pe puntea din fata
Dupa 30 min de ,,spart'' dimbul de sub masina cu cheia cruce si un efort fizic sustinut am reusit sa ies
Cel mai apropiat sat in line dreapta 4km si lipsa semnal la tel
Daca nu reuseam sa ies trebuia sa ma deplasez personal la un coleg apicultor din zona sa-l rog sa vina cu tractorul sa ne traga
Una peste alta i-am amplasat intre 2 sole si din cata am observat cara din sola din dreapta
la fel ca cele ale colegilor aflati in stinga mea la...500m distanta
proapis13

Mesajde delorin I » 22 Iul 2013, 19:43

Salutare! NU am trecut de ceva vreme pe aici! :) Buna regasire! Care a fost productia la floare? Prietenul meu apicultor cu vechime s-a oferit sa aiba grija de stupii mei la tei si floare...Noaptea pe la 3, nu au putut fi deplasati decat 3 din 4, al 4-lea cel mai puternic, desi culmea l-am luat ca roi in 2012, e drept unul pe 8 rame, avea albina afara si au lasat in urma ceva intepaturi! La mine din pacate, doar cel care a ramas acasa a construit catul! Aproape tot! Adica incepuse inca de la pomi sa faca asta! Ceilalti, slabiti in urma formarii de roiuri, nu au urcat nici in cat, desi au ajuns si la tei- unde a fost un cules destul de bun 3, 5 kg la unii pe zi, si la floare, de unde inca nu s-au intors si unde, tot asa productia slaba, ploi multe si nu am avut se pare cu ce culege desi aveam ceva puiet regenerat in interior dupa tei! Pana acum, dupa un an de apicultura se pare ca am un kg si ceva de miere extrasa...:) ! O fi mult? O fi rentabila apicultura?(Cand i-am trimis la cules nici nu m-am gandit ca nu scot 50 kg de miere:), ba chiar faceam calcule- am dat 1 milion pe motorina sa ajung la vatra prietenului, il scot daca produc 5 kg de miere)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde proapis13 » 22 Iul 2013, 22:13

M scris aici viewtopic.php?f=24&t=2254&start=320#p142342 ce am patit la floare
Chix total zilele astea trebuie sa-i mut ; floarea a fost modificata
Azi am fost in fosta insula Ostrovul Corbului sa caut un loc cu menta si in loc sa raman suspendat in fostele mlastini m-am suspendat ..in nisip
Doua ore am asteptat,de la 14 la 16 sa vina cineva sa ma tracteze de acolo cred ca au fost peste 30 de grade si n-am avut decat umbra de la masina
Am o foto cu ,,babuta'' pe burta dar mi-e greu sa o mai descarc
Maine servici si poimaine xaut o noua locatie iar daca nu sunt multumit,acasa pe vatra

Mai e ceva,vineri m-au controlat de la imparatie sa vada crotaliile si panoul de identificare
Astazi au continuat controalele in jud Mehedinti si v-or continua toata luna
proapis13

Mesajde proapis13 » 25 Iul 2013, 08:53

Azi noapte i-am luat de la floare...mai usori decat i-am dus :( dezamagire totala
I-am dus pe marginea unui parau la umbra de menta si stuf si polen de porumb
La descarcare am avut parte de o demonstratie de break-dance din partea unui prieten...
A tras prea tare si in unghi de un stup caruia i-a cazut fundul si albinele s-au revarsat peste el cind l-a prijinit
Sa va mai scriu ca a venit la munca in papuci??? :lol: :lol:
Gata,de anul asta fixez fundurile la toti cu holsurupuri si renunt la clame
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 25 Iul 2013, 20:35

La fiecare mutare s-a putea scrie câte un roman.
Am urmărit un film al lui Marin din Serbia, în care vorbea despre tipurile de lăzi.
La un moment dat argumentează de ce a adoptat pavilionul. Pt că se chinuia rău la mutări.
Când am de mutat, mă apucă și pe mine groaza.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde proapis13 » 25 Iul 2013, 21:04

Nu e problema de lazi ca pe toate le am pe 10 rame cu cat de 1/2 iar toate componentele sunt interschimbabile
Catul are lanteti ce se petrec in lateral peste cuib iar podisoarele sunt prinse de caturi cu clame de sirma
Ne-am grabit si nu am dat cu chinga peste ultimul rind de stupi din spatele camionetei iar la un hop si au fost sute
i-a sarit la unul o clema iar la altul s-a deplasat o sipca laterala si a culisat/incalecat catul pe marginea cuibului
Mai departe a fost distractie curata;si astazi la Severin mai aveam albine in camioneta
proapis13

Mesajde proapis13 » 06 Aug 2013, 14:49

Am scris in alta parte cum am facut roii in iulie si cum si cat de repede au fost acceptate reginele
viewtopic.php?f=6&t=4140&start=16#p143297
Este o metoda originala si cea mai rapida la mine reusita fiind de 100%
proapis13

Mesajde State » 15 Aug 2013, 12:02

Sa ne traiesti Mariane ! La Multi Ani cu sanatate ! ;)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde nae » 15 Aug 2013, 14:18

La multi ani .
nae

Mesajde Florin Dobre » 15 Aug 2013, 14:29

Sanatate, bucurii si realizari!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 15 Aug 2013, 17:56

Sa traiesti Mariane si sa fii iubit !!! De cine vrei tu ... :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Madalin 87 » 15 Aug 2013, 19:01

La multi ani si multa sanatate!
Madalin 87

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?