Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: August - pregatirea urmatorului an apicol.

Mesajde Adi Hodis » 17 Aug 2013, 01:57

Asa c-asa ! ... ce ma fac eu daca nu reusesc ? ... imi vinde si mie careva niste albine de ... august ?.
Sa am si eu de-o cafea la anu' !. :roll:
Daa' sa fie numai albine de august, astea ce trag la ham in luna asta.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde lucky5strike » 17 Aug 2013, 10:16

1 august asta e doar o idee, un reper: stupare, nu te lasa pe tanjeala, au venit concediile, dar munca trebuie s-o continui.

El poate sa insemne 20 iulie la mine. 15 august la tine. 1 septembrie la altul. etc.

La fel si cu generatia de iernare.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde gica.mosu » 18 Aug 2013, 09:09

DA...La mine sunt pe final cu stimularea-completare,la majoritatea e ok si cum am inceput cu piata si incepe si pescuitul, mai ramin cu ce aduc ele din natura. Cam putin avind in vedere ca seceta (nu a plouat de 2 sapt) lasa urme...
Urmeaza sa mai fac o noua egalare (hrana) si apoi D-zeu cu mila :!: CA O CONCLUZIE: stupii pe care i-am stimulat
au cu 1-3 rame de puiet mai mult fata de familiile la care nu le-am dat nimic :mrgreen: DAR le pun rame cu puiet de la ajutatoare (roii pe 4-6 rame) si sper sa fie bine....SALVE-MOSU!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde csabio » 24 Aug 2013, 17:55

va salut ,stiti ceva concret despre iernarea pe mierea de floarea soarelui.La aceasta data sa extrag si sa realimentez cu sirop de zahar invertit sau las asa?
multumesc anticipat pentru raspunsuri.
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde TDI » 24 Aug 2013, 17:57

E mai buna decat mana sau zaharul. In rest... Extrage si da-le salcam. :D
TDI

Mesajde csabio » 24 Aug 2013, 18:03

:lol:
De ce albinele fac miere? Fiindca au regina,daca aveau presedinte faceau un r...t ;)
csabio

Mesajde ovidiu_78 » 24 Aug 2013, 20:05

de 2 ierni incoace numai pe miere de floare iernez...si fara probleme....si iarna asta la fel va fi
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2013, 08:26

csabio scrie:va salut ,stiti ceva concret despre iernarea pe mierea de floarea soarelui.La aceasta data sa extrag si sa realimentez cu sirop de zahar invertit sau las asa?

Boierule,stai linistit ca ierneaza f bine cuF.S dar nua uita ca mai ai si ceva chenare din primavara+ ceva tei dar cind culeg de la F.S pe ici pe colo mai aduc si de la sulfina , spini, lucerna...EU din "96 merg si la F.S si nu am avut niciun fel de necazuri...am iernat cu F.S chir si 60%...P.S-MULTUMESC lui PUSTU pt sfaturi...Asa am sa scriu de acum incoloooo :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 25 Aug 2013, 08:33

gica.mosu scrie:
csabio scrie:va salut ,stiti ceva concret despre iernarea pe mierea de floarea soarelui.La aceasta data sa extrag si sa realimentez cu sirop de zahar invertit sau las asa?

Boierule,stai linistit ca ierneaza f bine cuF.S dar nu uita ca mai ai si ceva chenare din primavara+ ceva tei dar cind culeg de la F.S pe ici pe colo mai aduc si de la sulfina , spini, lucerna...EU din "96 merg si la F.S si nu am avut niciun fel de necazuri...am iernat cu F.S chir si 60%...P.S-MULTUMESC lui PUSTU pt sfaturi...Asa am sa scriu de acum incoloooo :!:

Adica sa fie acolo si ceva pomi fructiferi, salcam...
Ele oricum vor hali de jos in sus...adicatelea intai floarea soarelui. Si spre final ajung la ce e mai bun.
Corect, mosu Gica? :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde redoo » 25 Aug 2013, 08:37

Am o problema la un stup....rama din dreapta plina cu miere,urmatoarele 4 rame sunt pline cu polen,urmeaza 5-6 rame cu puiet de toate varste;le. Ma cam baga in ceata cele patru rame cu polen,restul stupilor neprezentand aceasta anomalie. care sa fie cauza?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Mircea_63 » 25 Aug 2013, 08:44

Peste polenul ala vor pune miere. Sa vezi ce bine pleaca in primavara familia aceea. Cauza? Se pregatesc de crescut copii.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 25 Aug 2013, 09:06

Si restul stupilor...de ce nu prezinta aceeasi treaba?!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2013, 09:11

redoo scrie:Am o problema la un stup....rama din dreapta plina cu miere,urmatoarele 4 rame sunt pline cu polen,urmeaza 5-6 rame cu puiet de toate varste;le. Ma cam baga in ceata cele patru rame cu polen,restul stupilor neprezentand aceasta anomalie. care sa fie cauza?

"Cumpar....Rame cu pastura...Am roi 6 rame care "Pling" :lol:
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 25 Aug 2013, 09:18

Florin Dobre scrie:Si restul stupilor...de ce nu prezinta aceeasi treaba?!

Nici degetele de la o mana nu sunt la fel. Nu-i imposibil ca alti stupi sa fi trecut deja prin faza asta fara sa-i vezi, sau poate vor trece.

O mana de purcei de la aceiasi mama. Aceleasi conditii de trai. Unul merge de zici ca il umfla cineva cu pompa, altul e ramas in urma incat zici ca nici in doi ani nu ajunge cat frate-su. De ce?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Florin Dobre » 25 Aug 2013, 09:26

Corect Mircea.
Dar sa-ti zic de ce ma intriga treaba asta expusa de redoo.
La ultimul control, majoritatea familiilor prezentau o rama de polen blana. Unde? In mjlocul cuibului. Sa zicem ca asta imi pot explica. Dar nu 4 rame.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2013, 09:30

Florin Dobre scrie:Corect Mircea.
Dar sa-ti zic de ce ma intriga treaba asta expusa de redoo.
La ultimul control, majoritatea familiilor prezentau o rama de polen blana. Unde? In mjlocul cuibului. Sa zicem ca asta imi pot explica. Dar nu 4 rame.

Florine.....Prezenta pasturi in mijloc cuib=lipsa de nectar din....NATURA :!:
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR