Bambucha scrie:Dee Lusby sustine ca are in primavara colonii si de 120.000 indivizi dupa 25 de ani de experienta!! Pare ireal asa-i?
Cel mai important este ca isi impartaseste din experienta, cu cat mai multe experiente impartasite cu atat mai mult castiga albina in general!!
Sa nu uitam ca traim intr-o epoca in care avem CCD, avem industrie, avem pesticide cat cuprinde, avem mediu contaminat, avem poluare si stres. Cred cu tarie ca apropierea de natural este singura carte castigatoare pe termen lung.
BUNKA scrie:catalin.profiri scrie:si voi in timpul asta... din ce traiti?
si daca din 100 de stupi iti mor 90, in cat timp refaci efectivul?
Depinde cu cati mergi pe tratament zero...nu-i musai sa faci asta cu toata stupina, ci doar cu 10% cei mai buni din punct de vedere al igienei. Faci supravietuitorii la 100000 de alghine si ai de unde rupe cat vrei, teoretic daca ai un stup gen ME sau chiar si cu dadant cu caturi de 3/4 sau de 1/2 poti face Demaree linistit, nu mai roieste nik si umpli lazile de nu-ti vine sa crezi, si apoi matci sa ai ca de impartit ai ce imparti...eu de ex anul asta o sa-mi fac ME la 5 corpuri cu Demaree, 100000 de albine, doua matci, doua gratii H, doua urdinise...ai cum sa faci lejer ori 2 ME BOMBA pe aproape 3 corpuri sau de ce nu poti face 5ME pe cate un corp de albina, cu cate 4 rame de puiet, resul de miere...important e sa ai si matci la timp, dar si astea se fac usor pe sistemul asta...cel putin 3 pe un corp ME dupa metoda FRENCHBEEFARM...fiecare imperecheate pe cate 3 rame ME de albina...nu-i rau deloc, 6000 de albine de matca...la 10 corpuri de astea -poc ai imperecheat 30 de matci in cele mai bune conditii.
Daca la fiecare stup de 5 corpuri ai cel putin un corp prevazut cu canale pt diafragme, poti organiza corpul respectiv cu cate 2 diafragme si in fiecare din cele 3 spatii pui cate o rama de capacit si restul hrana, l-ai saltat de pe stup, pui podisoare individuale, inchis si deplasat pe alta vatra, si acolo matcute la imperecheat.
Solutii sunt, si nu tre sa te arunci cu capul inainte...cu ceva prudenta si neaparat un plan "B", si se depasesc orice fel de dificultati.
akmm scrie:Postam si aceasta pagina.Pentru delectarea ochiului.http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... DXZc0tZe04
Stoican scrie:Bambucha scrie:Dee Lusby sustine ca are in primavara colonii si de 120.000 indivizi dupa 25 de ani de experienta!! Pare ireal asa-i?
Cel mai important este ca isi impartaseste din experienta, cu cat mai multe experiente impartasite cu atat mai mult castiga albina in general!!
Sa nu uitam ca traim intr-o epoca in care avem CCD, avem industrie, avem pesticide cat cuprinde, avem mediu contaminat, avem poluare si stres. Cred cu tarie ca apropierea de natural este singura carte castigatoare pe termen lung.
Este foarte interesant tot ce prezentati si sustineti, dar asta nu poate sa fie adevarat....
Stoican scrie:Stoican scrie:Bambucha scrie:Dee Lusby sustine ca are in primavara colonii si de 120.000 indivizi dupa 25 de ani de experienta!! Pare ireal asa-i?
Este foarte interesant tot ce prezentati si sustineti, dar asta nu poate sa fie adevarat....
Va rog daca se poate sa ptimesc un raspuns....
Imi place foarte mult sistemul acesta natural pentru ca este logic, dar pot sa spun ca ma afecteaza f mult cand intalnesc si aici idei ilogice....
Un stup cu 120.000 de indivizi in primavara, asa ceva este imposibil. Ce ponta ar trebui sa aibe matca si cat sa straiasca albinele ca sa se inregistreze asa ceva?
Si, Bunka, daca ar fi asa inseamna ca delon ju e un stup bun pentru asemenea colonii, cate corpuri sa ii adaugi ca sa adaposteasca o asa familie mare?
delorin I scrie:Eu am intrat in acest joc si il voi juca pana la capat! Imi place ce spui, e frumos...acum sa vedem daca stupul delon minune va trece iarna! Nu sunt topit dupa numarul impresionant de albine, despre care vorbesti! La situatia in care imi sunt coloniile dadant adica lipsite de miere pentru ele- eu m-am scos din ecuatie si la explozia de puiet capacit ce paraseste celula fara sa aiba alti inlocuitori- practic am lipsa vreo 2 saptamani de ouat...ma gandesc cu groaza ca si ce bag acum drept completare va fi consumat imediat! cat o sa fie consumul de miere pe iarna al unei super colonii delon oare? sa spunem pe 3 corpuri? Asta va ramane sa aflam! Legat de ultimul film...la cat timp ai facut stimularea? La 2 sau la 3 zile?
Legat de filmul asta Grooming Behavior-Roger Delon Hive Modified, film pus tot de tine, ori ai mai scris ceva pe undeva ori mi se pare doar mie ca lipseste ceva! Cum ai cultivat fenomenul de curatire? Cum a aparut? In cat timp? Doar dupa simpla acoperire a ramelor cu zahar pudra alb despre care spuneai ca e toxic? A aparut imediat? Ai inceput tratamente cu zahar brun de trestie? Pacat ca filmul este prost din cauza orei nepotrivite. Curatirea asta se realizaeaza pe o parte anume a stupului la toti stupii ? Data viitoare poate cand mai fimezi pui si o coala alba sub stup iesita in afara sa vedem rezultatul practic!
Legat de filmul asta Grooming Behavior-Roger Delon Hive Modified, film pus tot de tine, ori ai mai scris ceva pe undeva ori mi se pare doar mie ca lipseste ceva! Cum ai cultivat fenomenul de curatire? Cum a aparut? In cat timp? Doar dupa simpla acoperire a ramelor cu zahar pudra alb despre care spuneai ca e toxic? A aparut imediat? Ai inceput tratamente cu zahar brun de trestie? Pacat ca filmul este prost din cauza orei nepotrivite. Curatirea asta se realizaeaza pe o parte anume a stupului la toti stupii ? Data viitoare poate cand mai fimezi pui si o coala alba sub stup iesita in afara sa vedem rezultatul practic!
delorin I scrie:Atunci explicatia este ca albina ta scuturata construieste cu disperare, albina batrana si-a schimbat rolurile si a trecut la alte munci reintinerind creierul si redescoperind vechile specializari pe care acum nu are cine sa le faca!! Deci acest asa zis roi tarziu scuturat e o super masina de construit! Ce nu am urmarit in film si acum mi-ai dat ideea, este sa vedem ce puiet ai dupa acest interval relativ scurt de 2 saptamani! In afara de cele 2 rame pe care zici ca le-ai dat!
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori