de IGNITE » 24 Aug 2013, 22:13
cam aşa au făcut şi ale mele când am avut furtişag. agitaţie mare de tot. erau pe la ferestre, prin curte...haos total. iar cel atacat ...distrus total, matcă ucisă, puiet distrus, ceara roasă, mierea luată...STUPUL A FOST PUR ŞI SIMPLU NIMICIT.
este groaznic. furtişagul poate continua şi a doua zi. hoaţele au identificat o sursă de cules.
vezi că s-a mai scris despre furtişag. poate poţi aplica ceva de acolo.
EU AM MAI PĂŢIT UNA. M-A MÂNCAT PIELEA ŞI AM PUS UNUI STUP ceva sirop apimera. stup, CARE MAI "BENEFICIASE" DE UN FURTIŞAG, PE CARE NU L-AM VĂZUT ÎN DIRECT NICI EU ŞI NICI PĂRINŢII MEI CARE STAU UNDE ESTE STUPINA, DAR, MI-AM DAT SEAMA DUPĂ...matca supravieţuise, oua, în fine, în august era pe 5 rame...cum spuneam am pus acestui stup o pungă cu sirop apimera. am dat prea multe găuri în pungă, siropul s-a scurs şi a ieşit pe la urdiniş că am stupii înclinaţi spre faţă. L-AU ATACAT VIESPILE. E PRAF. i-am dat ramă cu puiet căpăcit. DAR DE-O SĂPTĂMÂNĂ ÎI DAU TÂRCOALE VIESPILE CARE INTRĂ ŞI ÎN STUP. L-AM ŢINUT ÎNCHIS VREO DOUĂ ZILE...AM SCHIMBAT CUTIA, am încercat şi eu ce mi-a trecut prin cap...ZERO. şi acum îi dau târcoale. DACĂ SE DESCURCĂ SINGUR BINE, DACĂ NU...ÎL LAS ÎN PACE... în ăsta am văzut şi găselniţă. DAR, ÎNAINTE DE SIROPUL MEU...ERA OK, OK, părea să evolueze normal.
ŞI cu siropul e cu dus şi întors. cei puternici îl termină repede, alţii nu termină la fel. ăia puternici pot pleca să mai caute...zic şi eu, nu vă luaţi după mine, că nu sunt stăpân pe situaţie. doar spun ce-mi trece prin cap. nu sunt avizat.
le luasem sirop, ca să nu miroase...bla, bla...am dat şi o căciulă de bani.