Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2013, 09:47

Daaaaa :lol: Aici ai ffff mare dreptate...Diseara vin cu raspunsul cum am promis apoi alt la "FOC" cu"FOC".... :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2013, 19:11

Iata cele doua var de raspuns:
1-Daca matca a zburat in sus se lasa stupol deschjs citeva minute cu sa-u fara o rama culcata pe el,timpin care matca se intoarce ..
2-Daca vedeti ca matca(de regula cele fecundate)a cazut jos si nu o vedeti ,se scutura o r cu albina din stup pe linga stup si o parte
din albine se vor stinge un ghem mic in jurul ei ,iar restul de albin se intocin stup...SALVE!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde CATALIN » 25 Aug 2013, 19:46

nea gica nu prea dau bine variantele....cer scuze hai sa le discutam ....
1 las stupul deschis cu o rama culcata pe el.....cat il las (ore?)daca nu se mai intoarce nici asa?
2 scutur pe jos si tot stupul dar daca nu se face nici un ghem ca aia a fugit fara sa vedeti sub picioarele dumneavoastra
raspunsurile tre sa fie cele mai eficiente si la dumneqavoastra dau cu virgula ca incepator va cer mai multe explicati si sunteti obligat sa mi-le dati mie si celor care vor sa afle tot ce se poate face
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2013, 19:54

Catalin nu ai citit cu atentie....Sper ca am fost destul de clar....CA mai pot fi si alte situati....PACE si-o nevasta care TACE...MAI...RAR :lol: :lol:
gica.mosu

Mesajde TDI » 25 Aug 2013, 19:56

E democratie, nimeni nu e obligat sa faca sau sa zica nimic. Cand pierzi matca regula generala e ca nu o mai gasesti, dar dupa cum zice mos gica asa imi gasesc si eu matcile daca fac greseala sa le las sa zboare. Daca deschid stupul si vad matca proaspat imperecheata foarte agitata, il inchid urmand sa revin la el. Dar, daca matca a zburat si n-ai gasit-o in primele 5 minute :D.
TDI

Mesajde CATALIN » 25 Aug 2013, 20:13

gica.mosu scrie:Catalin nu ai citit cu atentie....Sper ca am fost destul de clar....CA mai pot fi si alte situati....PACE si-o nevasta care TACE...MAI...RAR :lol: :lol:

am raspuns asa pt ca la subiectul asta am raspuns probabil cel mai bine insa nu ati zis nimic si dupa comparatie am decis sa va mai storc putin
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde gica.mosu » 25 Aug 2013, 21:12

TDI scrie:E democratie, nimeni nu e obligat sa faca sau sa zica nimic. Cand pierzi matca regula generala e ca nu o mai gasesti, dar dupa cum zice mos gica asa imi gasesc si eu matcile daca fac greseala sa le las sa zboare. Daca deschid stupul si vad matca proaspat imperecheata foarte agitata, il inchid urmand sa revin la el. Dar, daca matca a zburat si n-ai gasit-o in primele 5 minute :D.

SUNT..N,situatii....IATA una-La salcim-1 la control am gasit pe o rama o matca tnara,am marcato si cand sa o pun pe rama a zburat in sus,am lasat asa st deschis iar dupa aprox 5 min am relut controlul mai departe...am gasit si matca marcata dar si pe r claditoare 2 botci coapte din care cu 1 r miere +2 cu puiet am facut un roi ce l-am mutat pe vatra in ac seara de la tg- ocna...la bogdanesti ...am inchis stupul dupa ce am pus foi de faguri :!: dupa 10 zile la control am gasit alta matca nefecundata care oua ....DE CEEEE....CE am gresit :?: Iata inca un cartus :roll:
P.S-STUPUL RESPECTIV avea(atentie) botci de schimb linistit :!:
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 25 Aug 2013, 21:22

gica.mosu scrie:Iata cele doua var de raspuns:
1-Daca matca a zburat in sus se lasa stupol deschjs citeva minute cu sa-u fara o rama culcata pe el,timpin care matca se intoarce ..
2-Daca vedeti ca matca(de regula cele fecundate)a cazut jos si nu o vedeti ,se scutura o r cu albina din stup pe linga stup si o parte
din albine se vor stinge un ghem mic in jurul ei ,iar restul de albin se intocin stup...SALVE!!!!

La varianta 2 nu m-as fi gandit 100 de ani. :)

Multumesc mosu Gica!.
Sa fii sanatos si sa ai arsenalul plin mereu!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 25 Aug 2013, 22:10

gica.mosu scrie:
TDI scrie:E democratie, nimeni nu e obligat sa faca sau sa zica nimic. Cand pierzi matca regula generala e ca nu o mai gasesti, dar dupa cum zice mos gica asa imi gasesc si eu matcile daca fac greseala sa le las sa zboare. Daca deschid stupul si vad matca proaspat imperecheata foarte agitata, il inchid urmand sa revin la el. Dar, daca matca a zburat si n-ai gasit-o in primele 5 minute :D.

SUNT..N,situatii....IATA una-La salcim-1 la control am gasit pe o rama o matca tnara,am marcato si cand sa o pun pe rama a zburat in sus,am lasat asa st deschis iar dupa aprox 5 min am relut controlul mai departe...am gasit si matca marcata dar si pe r claditoare 2 botci coapte din care cu 1 r miere +2 cu puiet am facut un roi ce l-am mutat pe vatra in ac seara de la tg- ocna...la bogdanesti ...am inchis stupul dupa ce am pus foi de faguri :!: dupa 10 zile la control am gasit alta matca nefecundata care oua ....DE CEEEE....CE am gresit :?: Iata inca un cartus :roll:

La momentul primului control deja eclozionase o matca(alta decat cea marcata) si era la zborul de orientare/imperechere.
La controlul urmator problema lor era deja transata. Matca noua a inceput ponta/matca veche eliminata.

gica.mosu scrie:...am gasit alta matca nefecundata care oua...
Asta n-o prea inteleg. O matca nefecundata poate oua dar vor iesi trantori.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 26 Aug 2013, 06:56

Florine ,ai bunghit ceva.....mai astept variante..doua :?:
Am gresit la ....Am gasit alta matca nemarcata si avea oua in picioare...SCUZEEE)!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 01 Sep 2013, 21:14

gica.mosu scrie:

IATA si ce am gresit....cind am facut roiul cu cele 2 botci.....nu am controlat tati(toate)ramele din cuib si cat,si dupa 10 zile mi-am dat seama de greseala(cind am gasit alta matca in afara de aia ce am marcat-o eu+matca batrina cu aripile taiate) si am controlat toate r in cuib si cat...pe prima rama stinga am gasit 1 botca sparta lateral iar in cat 1 botca roasa in cap.CE s-a intimplat de fapt...matca tinara marcata cu acea matca tinara iesita din botca-cat au avut duel...av-Nastaseeee,a invins matca nemarcata care a inceput ponta alaturi de mama ei....IN prima faza am crezut ca matca marcata s-a perdut la fe cundat,dar pe alta rama am gasit si printesa cea tinara si dolofana...Si-am incalecat pe-o sea si v-am spus....povestea mea!!!!
P.S-las si pe alti.....sa mai bage cite ceva, apoi revin-mai am cartuseee...BAFTA!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 01 Sep 2013, 22:57

Haidi bre ca m-am prins...da premiu' incoa :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2013, 21:51

Florin Dobre scrie:Haidi bre ca m-am prins...da premiu' incoa :lol:

Florine, bine...iata premiu: un sejur de 3 zile in f...u gradini in prisaca lui mosuuuu :lol:
Amu ,Florine la urmatorul cartus chiar ca ma gindesc sa....un premiu ca- i dificila rau de tot,
dar asa cum am zasss mai las si pe colegi de forum...SALVE!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 02 Sep 2013, 22:16

Gataaaa, ti-a zburat porumbelul. La anul ma ai paznic la stupi 3 zile. :D
Io astept noua ghicitoare...sunt setat pe hardest deja. :shock:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ovidiuc » 03 Sep 2013, 09:48

Florin Dobre scrie:Gataaaa, ti-a zburat porumbelul. La anul ma ai paznic la stupi 3 zile. :D
Io astept noua ghicitoare...sunt setat pe hardest deja. :shock:

Am si eu o intrebare pentru Catalin?

"Este posibil ca albinele sa roiasca in fiecare zi?"

Eu nu am gasit raspunsul!
ovidiuc

Mesajde TDI » 03 Sep 2013, 09:49

:D E simplu Cataline, - ai o continua scadere.
TDI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR