Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

POLENUL ACHIZIŢIONAT. PERICOL? DACĂ DA, ÎN CE AR CONSTA?

Mesajde IGNITE » 24 Aug 2013, 20:53

POLENUL ACHIZIŢIONAT. PERICOL? DACĂ DA, ÎN CE AR CONSTA?

M-AM gândit să cumpăr anul acesta câteva kg de polen. mă orientasem la cel uscat. apoi, un apicultor m-a avertizat că mă pot alege cu tot felul de lucruri de la polenul provenit din alte stupine. SPRE EXEMPLU: LOCA. mi s-a zbârlit părul în cap când am auzit. am citit şi da, e pericol.

Dacă vrem să asigurăm proteină, cum folosim polen achiziţionat, cum suntem siguri că este ok, putem să-l congelăm, pentru a nu avea riscuri?
A FOLOSIT CINEVA CHESTII GEN FEED BEE?

ÎNLOCUITORII DE POLEN NATURAL - PRODUS COMPLIMENTAR, DAR EFICIENŢI? SE MERITĂ?

DECI, IMPACTUL ACESTOR VARIANTE ASUPRA COLONIILOR, DIN ORICE UNGHI ŞI PUNCT DE VEDERE...
IGNITE

Re: POLENUL ACHIZIŢIONAT. PERICOL? DACĂ DA, ÎN CE AR CONSTA?

Mesajde Mircea_63 » 24 Aug 2013, 21:17

Polenul uscat pierde o buna parte din proprietatile nutritive, poate sa aibe mucegaiuri, acarieni, poate transmite boli de la o stupina la alta.

Ideal este polenul congelat, productie proprie. Insa daca ai polen din natura -si din cat stiu eu, in zona ta este din belsug- nu e cazul sa te framanti. Anul trecut august a fost de groaza, arsita si seceta. Dar s-a recuperat in septembrie.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde IGNITE » 24 Aug 2013, 21:30

din producţie proprie este ideal. să nu am nevoie de polen, iar este ideal.

DAR dacă nu ar fi aşa? ce este de făcut?

dacă vrem în primăvară să fim în formă la rapiţă...să avem cât mai mult puiet, nu ne trebuie nimic? e de ajuns o păpădie, un corcoduş, o salcie?

unii şi-i duc cât mai în sud, în lunci mari, unde există salcie la greu. de aici deduc faptul că este nevoie, nu?

dacă tot există riscul să ai culesuri puţine şi de proastă calitate, măcar atunci când se ivesc, trebuie să fii în formă nu?
IGNITE

Mesajde Florin Dobre » 25 Aug 2013, 00:55

Te lamuresti la primavara cum stai cu polenul timpuriu in zona ta.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 26 Aug 2013, 10:07

Rog respectuos ca un moderator sa faca curatenie pe aceasta pagina si sa nu se mai permita astfel de derapaje de la subiectul propus
Daca exista precedente o sa mai descida initiatorul inca un subiect despre raza de zbor a albinei de exemplu si sa ajunga sa injure vecinii de granita ca ne fura albinele lor nectarul
Este obositor si pierdere de timp pt cine cauta info,de exemplu,eu unul citesc tot forumul si mi-e greata cateodata cind caut info la o pagina dedicata si dau de balacareli
Si revenind la subiect;DA polenul achizitionat indiferent de unde este un pericol daca se administreaza in hrana albinelor
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Mircea_63 » 26 Aug 2013, 11:25

Multumesc pentru atentionare, ai dreptate. Discutiile au fost mutate aici viewtopic.php?f=38&t=4233
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR