Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde liviutzbogos » 02 Sep 2013, 23:12

TDI scrie:Pana acum le-a mers. De ce sa schimbe afacerea?

Eh...parca te mai prinde rusinea de la o vreme :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 03 Sep 2013, 00:11

Ce ziceti voi, ramele cu miere de floarea soarelui merita puse la pastrat sau mai bine le storc pe toate care imi sunt in plus. Trebuie sa spun ca de iernat voi ierna doar pe floarea soarelui, asta din lipsa de miere mai buna. Parerea mea e ca e superioara siropului de zahar, sau nu? Saptamana asta ma bag la restrans cuiburile, azi m-am uitat in fuga si toate sunt pline ochi cu miere, iar cele stoarse de tata sunt jumatate cu puiet iar jumatate cu miere, asta cate 4 5 rame de familie, iar la roiuri 2 3 rame.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde Closcutz » 03 Sep 2013, 07:54

Merge iernat foarte bine pe FS. ;)
Closcutz

Mesajde liviutzbogos » 03 Sep 2013, 11:15

Tocmai ce am venit de la camp, am fost sa vad lucerna ca trebuie cosita... e mare, e inflorita, ar fi excelenta pentru albinutele mele dar nu se poate sa le duc acolo. In plus, mai e cineva cu vre-o 50 de ME acolo, langa lucerna mea, deci nu ar fi destul pentru amandoi, sunt doar vre-o 2 ha :) E bine oricum, la mine e full de miere de fs, Doamne multamu-Ti ca anul asta am avut recolta bun si eu :)
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 05 Sep 2013, 15:11

Va salut. Am o nelamurire. Am vrut astazi sa cumpar varachet dar nu am luat de la apicola pe princiul ca e scump si am mers la alt magazin unde aveau doar tratamente aduse de la sarbi. Am luat ceva numit MITAK, pentru 30 de tratamente. Abea dupaia am aflat ca multa se plange de el. Acum nu stiu ce sa fac, sa il aplic sau sa cumpar totusi varachet?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 07 Sep 2013, 17:49

Numai bine, rau la nimeni! Bucurie mare pe la mine pentru ca am achizitionat 3 ladite nou-noute :D Le-am adus la albinute casa noua. Am luat 3 lazi cu cate o magazie de 1/2 de 175. Azi le-am asamblat si poate le dau si cate o mana de vopsea. Nu sunt prea perfecte, cu cateva noduri si una doua mici crapaturi, dar pentru pretul de 100 de lei sunt OK. Urdinisul e pe toata latimea corpului si are reductor de urdinis cu doua pozitii. Mai trebuie doar sa le pun tabla pe capace si suberele pentru fundul av.
Fişiere ataşate
DSCN9551 (Large).JPG
DSCN9550 (Large).JPG
DSCN9549 (Large).JPG
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Sep 2013, 21:14

ulei de in si doua straturi de vopsea !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde liviutzbogos » 07 Sep 2013, 23:10

Mai am o nelamurire... mai trebuie sa restrang cuiburile, mai am de scos vre-o 3 4 rame pline cu miere de fs... merita pastrate la rezerva sau cel mai bine sa le storc acuma, pana nu cristalizeaza in celule?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde TDI » 08 Sep 2013, 08:26

Dacă ai clienţi la miere extrage. Dacă nu, o să-ţi prindă bine în martie(dupa diafragma sau în cuib inlocuind ramele goale). Ai 15 kg de fiecare familie? Dacă nu descăpăceşte acum.
TDI

Mesajde FLORINELU » 08 Sep 2013, 10:05

nu vad ce fel de podisor ai la lazile noi.vezi daca pusca dimensiunile cu cele vechi pe care le-ai achizitionat inainte,ma refer in special la inaltime cuib si magazie.
FLORINELU

Mesajde liviutzbogos » 08 Sep 2013, 13:39

TDI scrie:Dacă ai clienţi la miere extrage. Dacă nu, o să-ţi prindă bine în martie(dupa diafragma sau în cuib inlocuind ramele goale). Ai 15 kg de fiecare familie? Dacă nu descăpăceşte acum.

Clienti inca nu am... Si eu ma gandeam ca or sa prinda bine la primavara dar, ma gandesc ca fiind de floarea soarelui, o sa cristalizeze in celule si va fi un pic mai greu cu ea. In fine, vad eu ce fac pana la urma.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 08 Sep 2013, 13:41

FLORINELU scrie:nu vad ce fel de podisor ai la lazile noi.vezi daca pusca dimensiunile cu cele vechi pe care le-ai achizitionat inainte,ma refer in special la inaltime cuib si magazie.

Podisor de scandurele, din mai multe bucati. Cu alea vechi nu am nici o treaba, astea sunt complete, cuib si magazie. Saptamana ce vine transvazez ce am de transvazat, numa sa le colorez mai intai.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde TDI » 08 Sep 2013, 13:53

liviutzbogos scrie: Clienti inca nu am... Si eu ma gandeam ca or sa prinda bine la primavara dar, ma gandesc ca fiind de floarea soarelui, o sa cristalizeze in celule si va fi un pic mai greu cu ea. In fine, vad eu ce fac pana la urma.

Nu prea conteaza daca cristalizeaza daca e capacita, eventual o stropesti cu apa calduta cand o bagi in stup. Daca mai ai puiet in stupi descapaceste cate putin in fiecare zi (seara la 18, 19), ca sa nu consume din rezerve.
TDI

Mesajde liviutzbogos » 09 Sep 2013, 21:19

Seara buna... Azi am lucrat un picut, am aplicat atupilor doua straturi de ulei de in sicativat. Am vrut sa-i si vopsesc dar nu am mai apucat, sper ca maine sa-i vopsesc si sa mut albinutele in casa noua ca e cam tarziu...
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 11 Sep 2013, 21:02

Seara buna... Si azi am avut ceva activitate la albinute, le-am mutat in casa noua. Am uitat aparatul ca va aratam ce frumos am facut :P Am strans un pic cuiburile ca am intarziat cu lucrarea asta. Roiurile, deocamdata, sunt doua pe 5 rame si unul pe 6 dar probabil voi mai scoate cate una, acum au puiet pe ele inca. Una din familii am strans-o la 7 rame, iar cealalta e pe 12. A fost in lada orizontala, nu a fost strans cuibul si matca s-a labartat cu puietul. Acum are 10 rame cu puiet si 2 acoperitoare. Il mai restrang cand mai iasa puietul. Am o mica nelamurire totusi... am scos cateva rame care nu sunt capacite in totalitate, ar fi bine sa storc mierea care nu e capacita si dupaia sa le pun la pastrat? Mierea necapacita se va altera in faguri daca o las asa peste iarna, nu?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde un OM » 11 Sep 2013, 21:10

Banuiesc ca stupii sunt verticali pe 12 rame. La cel care are familia puternica, ramele cu ceva miere
in plus nu o dai la centrifuga. Adaugi 2 magazii, reduci spatiul cu folie , intre cuib si magazii, descapcesti rame , eventual mai poti da si sirop ceva mai concentrat, gen 2/1. Succes!
un OM

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?