Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mihaita

Mesajde doru c. » 08 Sep 2013, 11:43

Mihaita,nu te supara pe cei ce te pun sa citesti.....In viata e bine sa asculti de toti,dar din cuvantul tau sa nu iesi....Mai ai de invatat si ,SLAVA DOMNULUI,ai timp...
Oricum de apreciat ca incerci sa deslusesti aceste "taine" la varsta cand majoritatea cred ca "tot ce zboara se mananca"...
BAFTA MULTA!!!
SALUTARE NATIUNE!!!
doru c.

Mesajde Mihaita » 09 Sep 2013, 14:30

andrei_calinescu scrie:
Mihaita scrie:
doru c. scrie:De stimulare nu mai vorbim(spui mai sus ca le-ai dat sirop)...iar de completare putem discuta doar daca e nevoie...intai vezi ce rezerve ai in stup,strange cuiburile si daca ai rame cu putina miere descapaceste si pune-le dupa diafragma....Apifonda ....la iarna.....

Eu vreau sa mai completez rezervele de hrana. Si m-am referit daca pot sa le dau mancare lichida sau solida si pana la ce data. Da, o sa merg la stupi peste 4-5 zile pentru ca e ziua mea pe 11 si nu pot sa ma duc altfel as pleca de maine. Vreau sa le mai completez rezervele de hrana ca sa ma simt eu impacat.
Multumesc mult. Stima.

Mihai,

Daca vrei un ajutor succint si serios pentru pregatirea iernatului, citeste cele cca 10 pag din Antonescu - "Albinele si noi". E si in format electronic dispo pe net.
Concluzia de baza ar fi ca poti completa si in sep , cat mai repede , cu sirop 2:1 si ceea ce e esential, mierea care va ramane necapacita trebuie sa fie obligatoriu acoperita de albina, altfel aceasta se dilueaza, fermenteaza si creeaza neplaceri, pe parcursul iernii. De aceea esentiala este strangerea cuibului pe rame cat mai compact acoperite de albina.

Stai linistit, suntem multi cu probleme de hrana, uneori gandesti cumva, dar la final iese absolut pe dos.
Eu completez cu Izosugar caci am calculat gesit mutarea pe vatra de acasa si au halit tot ce acumulasera in culesuri.
Asta este, strang cuiburile la 5 rame, despacacesc, mai completez cum pot si le duc undeva la 10 kile de miere pentru iernat.
Nu e ideal , dar asta este, imi asum greseala de a le repatria de la bine la rau, la debutul lui august.
Ti-am spus asta ca sa capeti incredere , caci nu esti singurul care va avea de umblat la ei in iarna ca sa-i salveze de la infometare, cu o turta.

Inafara de asta, familiarizeaza-te cu spiritul de geniu al romanului si cu raspunsurile in consecinta. Suntem o natie de genii si asta se vede la tot pasul in Romania.

Eu am incercat sa-ti raspund doar la obiect si atat.

Va multumesc si va respect pentru raspunsul si curajul dat. Sa auzim numai de bine
Mihaita

Mesajde Mihaita » 09 Sep 2013, 14:33

nae scrie:
Mihaita scrie:
proapis13 scrie:
Mihaita scrie:Salut tuturor,
Mai merge in perioada asta sa bag mancare lichida la stupi..Apiinvert sau Dulcofruct ceva? Pana pe ce data pot sa mai bag? Sau sa trec la Apifonda?

Poti administra hrana lichida in concentratie de 2la 1 si pina sa treci pe apifonda mai treci pe la ...biblioteca :lol:
salve :D

Eu am pus aceasta intrebare ca nu stiu daca albinele o mai pot prelucra. Daca stiam nu mai intrebam. Am ramas cu un gust amar dupa aceasta intrebare....

Conjudetene , cand ai cumparat fam , l-ai intrebat pe Proapis13 sau pe altcineva ?
''Necunoasterea legilor nu te absolva de incalcarea lor ... ''
Daca vrei sa faci'' treaba'' in viata , indiferent de domeniu' , trebuie sa-ti faci treaba intai si dupa ZIUA ..., intai mananca albina si daca mai ramane timp TU - asta e deviza mea ...
.....
Salut .

Cand am cumparat albinele sau cum vreti sa le ziceti, nu am intrebat pe nimeni. Doar tatei i-am zis ca am gasit si ca vreau sa cumpar. Acum un an si 3 luni nu aveam cont pe forum. Stima
Mihaita

Mesajde Mihaita » 09 Sep 2013, 14:43

proapis13 scrie:
Mihaita scrie:Eu am pus aceasta intrebare ca nu stiu daca albinele o mai pot prelucra. Daca stiam nu mai intrebam. Am ramas cu un gust amar dupa aceasta intrebare....

Sa stii ca daca vrei sa faci apicultura trebuie intai sa mai si citesti si ceva in afara de forum :!:
Poate ai ramas cu un gust amar in urma raspunsului primit insa te dregi tu cu o lingurita de miere :lol:
Eu am ramas cu un gust amar cind am citit ca ai fost pe la albinute si ai fotografiat catelul :oops:
salve :D

La albinute nu am fost asa hodoronc-tronc doar ca sa fiu pe acolo. Am stat 2 luni la tara unde am albinele si m-am ocupat de ele. Dar ca sa stai sa faci poze la albine e mai mult de munca decat sa ii verifici. Si eu am ramas cu un gust amar cand am vazut ca in loc sa raspundeti la intrebare ati spus TRECI PE LA BIBLIOTECA.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 09 Sep 2013, 14:47

doru c. scrie:Mihaita,nu te supara pe cei ce te pun sa citesti.....In viata e bine sa asculti de toti,dar din cuvantul tau sa nu iesi....Mai ai de invatat si ,SLAVA DOMNULUI,ai timp...
Oricum de apreciat ca incerci sa deslusesti aceste "taine" la varsta cand majoritatea cred ca "tot ce zboara se mananca"...
BAFTA MULTA!!!

Exact asa spune si tata. De invatat mai am si inca cat. Mie intotdeauna mi-a placut sa fiu realist si sa ma bazez pe ceva ce poate fi de lunga durata.
Stima
Mihaita

Mesajde apivasmob » 09 Sep 2013, 14:50

Nu te supara dar unii au dreptate ,intai te documentezi si unde nu stii si nu ai solutii intrebi.
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde paul » 09 Sep 2013, 14:55

Mihaita, eu nu zic sa nu te documentezi da' pana te documentezi tu vine iarna si ... pacat de albine ! Eu zic asa: intreaba tot ce-ti trece prin cap in ceea ce priveste lucrarile de sezon. Sigur vei fi trimis la biblioteca dar tot asa sigur vei primi si raspunsuri care sa-ti fie utile si care sa te ajute sa treci cu bine cu albinele prin iarna ... Bineinteles ca vei promite solemn ca te vei documenta in iarna ... :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mihaita » 09 Sep 2013, 20:33

apivasmob scrie:Nu te supara dar unii au dreptate ,intai te documentezi si unde nu stii si nu ai solutii intrebi.

Bun, si eu daca am pus o intrebare nu e normal sa se raspunda la intrebare fara alte paranteze? Eu la asta m-am referit.
Mihaita

Mesajde Mihaita » 09 Sep 2013, 20:36

paul scrie:Mihaita, eu nu zic sa nu te documentezi da' pana te documentezi tu vine iarna si ... pacat de albine ! Eu zic asa: intreaba tot ce-ti trece prin cap in ceea ce priveste lucrarile de sezon. Sigur vei fi trimis la biblioteca dar tot asa sigur vei primi si raspunsuri care sa-ti fie utile si care sa te ajute sa treci cu bine cu albinele prin iarna ... Bineinteles ca vei promite solemn ca te vei documenta in iarna ... :lol:

Eu m-am documentat in privinta roilor si alte chestii. Iarma care va urma va fi a doua iarna a stupilor mei. In prima iarna nu am avut pagube, iar stupii au mancare, dar eu vreau sa le mai completez resursele de hrana.
Mihaita

Mesajde apivasmob » 10 Sep 2013, 05:32

Ramele goale cu urme si petice de miere de la interior le dai dupa diafragma si ele duc mierea in cuib(in acelasi timp stimulezi dar si iti completezi camara)cu hranirile de completare maxim 15 septembrie.
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde FLORINELU » 10 Sep 2013, 06:57

Mihaita scrie:
paul scrie:Mihaita, eu nu zic sa nu te documentezi da' pana te documentezi tu vine iarna si ... pacat de albine ! Eu zic asa: intreaba tot ce-ti trece prin cap in ceea ce priveste lucrarile de sezon. Sigur vei fi trimis la biblioteca dar tot asa sigur vei primi si raspunsuri care sa-ti fie utile si care sa te ajute sa treci cu bine cu albinele prin iarna ... Bineinteles ca vei promite solemn ca te vei documenta in iarna ... :lol:

iar stupii au mancare, dar eu vreau sa le mai completez resursele de hrana.

daca au mancare destula lasa-i in pace,au nevoie si de liniste,la fel de mult ca de mancare.
FLORINELU

Mesajde Florin Dobre » 11 Sep 2013, 00:33

La multi ani sanatosi si fericiti!
Sa cresti mare(apicultor)! :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Sep 2013, 06:28

La multi ani cu sanatate !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Mircea_63 » 11 Sep 2013, 09:21

Mihaita, LA MULTI ANI!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde TmZ » 11 Sep 2013, 10:01

LA MULTI ANI SI MULTA SANATATE,SPOR IN TOATE!!!
Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus daca vrei sa vezi foarte departe...
TmZ

Mesajde Mihaita » 11 Sep 2013, 13:19

Florin Dobre scrie:La multi ani sanatosi si fericiti!
Sa cresti mare(apicultor)! :)

Multumesc mult de tot. Sanatate si dvs si familiei dvs.
Mihaita

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?