Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: CRESTEREA MATCILOR

Mesajde alexx » 09 Sep 2013, 11:15

balu scrie:
cucubau scrie:Ofer trantori spre vanzare . La mine sunt persecutati si fortati in exil . http://youtu.be/j2lTtL2ibx8

trimite-i la mine, am gasit un stup cu botci de salvare, incerc sa vedem daca se mai imperecheaza fetele, trintori n-am vazut decit 2-3 intr-o familie. Aici trintorii sunt la mare cautare de mai bine de o luna.

sunt sanse sa se imperecheze la mine s-a imperecheat una pe 20 august si sincer am auzit cazuri cand sau imperecheat si in septembrie dar mai bine cumpara una ca o accepta imediat
alexx

Mesajde ionut-88 » 09 Sep 2013, 12:27

La mine inca mai sunt trantori destiu si pe rama capaciti,am si eu un stup care si-a tras botci de schimbare linistita matca cam batrana debia se mai misca pe rama,nici nu mai oua asa ca am eliminato si am lasat botcile care zilele astea va ecloza,sper ca se va imperechia.
Viata poate fi inteleasa doar privind in urma dar poate fi traita doar privind inaite!
ionut-88

Mesajde paul » 09 Sep 2013, 15:10

ionut-88 scrie: matca cam batrana debia se mai misca pe rama,nici nu mai oua asa ca am eliminato si am lasat botcile care zilele astea va ecloza,sper ca se va imperechia.

Rau ai facut !!! :twisted:
Dar cum speranta moare ultima ... spera ca se va imperechea !
Nu era mai fain sa lasi baba pana cand si-o tragea tinerica si se apuca de ouat si abia dupa aceea s-o elimini ??? Ba , nici nu trebuia s-o elimini tu ...
Si daca tinerica are chef sa mai copilareasca pana prin primavara, ce te faci atunci ??? :o
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alexx » 09 Sep 2013, 15:55

paul scrie:
ionut-88 scrie: matca cam batrana debia se mai misca pe rama,nici nu mai oua asa ca am eliminato si am lasat botcile care zilele astea va ecloza,sper ca se va imperechia.

Nu era mai fain sa lasi baba pana cand si-o tragea tinerica si se apuca de ouat si abia dupa aceea s-o elimini ??? Ba , nici nu trebuia s-o elimini tu ...
Si daca tinerica are chef sa mai copilareasca pana prin primavara, ce te faci atunci ??? :o

Exista cazuri cand la schimbare linistita isi omoara singure matca cand stiu ca vor avea viitoarea matca dar bine zis nici eu nu o omoram pe cea batrana e riscant
alexx

Mesajde Florin Dobre » 09 Sep 2013, 17:08

Am si eu o baba unde au tras SL. Nu stiu ce sanse ar mai fi sa se imperceheze acum...trantori nu am vazut. Il las asa si sunt cu ochii pe el.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ionut-88 » 09 Sep 2013, 18:17

paul scrie:

De ce sa nu se imperecheze ? atata timp cat mai sunt trantori sunt sanse mari,el e singurul care a incetat ponta matca si oua cam imprastiat..si daca nu se va imperechea unificare cu un roi de anul asta ;)
Viata poate fi inteleasa doar privind in urma dar poate fi traita doar privind inaite!
ionut-88

Mesajde kamy » 10 Sep 2013, 15:03

se imperecheaza! trantori sant suficienti si in decembrie,familiile cu matca slaba sau pe duca tin cativa trantori peste iarna si poate sa se imperecheze si in martie doar vreme buna sa fie sa poata decola trantorii!
kamy

Mesajde ionut-88 » 10 Sep 2013, 19:15

Pai trantori mai sunt si la celelante familii si uni chiar capaciti,azi am gasit matca cand rodea la botci peste 5-6 zile ar trebui sa fie fecundata.
ionut-88

Mesajde alexx » 10 Sep 2013, 20:32

ionut-88 scrie:Pai trantori mai sunt si la celelante familii si uni chiar capaciti,azi am gasit matca cand rodea la botci peste 5-6 zile ar trebui sa fie fecundata.

sa ne zici daca sa fecundat ;) ;)
alexx

Mesajde joohny » 10 Sep 2013, 21:13

Va salut.Am o matca ce a eclozat in jur de 17 aug.,din botca de SL,si abia de simbata (7 sep)a inceput sa oua.Acum are in jur de 3-4 dm patrati oua.Sint sperante sa oua pt. a trce iarna?Toate cele bune.
joohny

Mesajde italianu » 10 Sep 2013, 21:43

in 18.08 am facut translarva,ieri am controlat ultimele.
18 din 25 nu-i rau,nu?
Joi le mai dau o tura de buck,cu trintorii nu ma pling,si pe sapt viitoare niste carnica austriaca.timpul se pare ca tine cu mine!
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde mihai33 » 11 Sep 2013, 00:35

cu tine tzine, cu mine nu,...este prea cald
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde Florin Dobre » 11 Sep 2013, 00:48

italianu scrie:in 18.08 am facut translarva,ieri am controlat ultimele.
18 din 25 nu-i rau,nu?
Joi le mai dau o tura de buck,cu trintorii nu ma pling,si pe sapt viitoare niste carnica austriaca.timpul se pare ca tine cu mine!

Mie deja mi s-au imperecheat si matcile...am din alea siberiene. La -20 de grade deja intra in friguri...logic nu?
In 2-3 luni le pun si caturile...vine culesul la flori de gheata.

Deci sunt mai bun. Multumesc! :)

p.s. Italiano vero...matale faci comparatii nepotrivite. Comparatiile se fac intre situatii cu date apropiate...clima, temperaturi, zona, etc.
In timp ce acolo inca se pot face matci, aici se strang cuiburile pentru sezonul alb. Chiar nu vad unde e smecheria. :!: :?:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde italianu » 11 Sep 2013, 07:55

ca esti mai bun, e cu semn de intrebare,da important ca tu sa crezi asta.pai hai sa vedem comparatiile nepotrivite:
-temperatura23-25*C,ziua,noaptea 14-15*C
-trintori sint
-polen mai aduc
pai conditiile sint ca pe la noi,in unele zone.
Ceea ce tu nu teusesti sa vezi sint cei 20 de ani de ...vazut albine!
Stii ce-o zis vulpea cind n-o ajuns la struguri..?
noroc cu recoltatul la miere ...alba :lol:
italianu

Mesajde Florin Dobre » 11 Sep 2013, 08:46

Mata nu vrei sa intelegi ca sunt conditii diferite.

Eu nu mai am trantori in stupina de ceva vreme.
Temperaturile nocturne au fost si sub 10 grade.
Chestiunea cu "sunt mai bun" era o autoironie, continuare a povestii cu matcile care roiesc la -20 grade. Nadajduiam sa sesizezi umorul. Nu ma pot lauda cu nimic in cresterea matcilor....cum as putea fi mai bun ca matale?!?

Sper sa apuc sa vad si eu 20 de ani de albine. Pana atunci m-as multumi sa vad cateva foto cu albine din stupina lu' matale(daca esti dragut).
Din cate stiu io, vulpea nu prea mananca struguri...acri sau chiar dulci. E carnivor.
Cunosti matale vre-o reteta buna de miere alba? Spune si noua cum se face productie.

p.s. Esti in eroare de crezi ca as putea fi invidios pe matale. Din fericire, nu m-au chinuit niciodata astfel de sentimente. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde italianu » 11 Sep 2013, 10:58

mihai, daca ai trintori ,nu-i bai ca-i cald ,cules de polen sa fie.ca mai au timp sa se impercheze.

Ps Florine,poze mai incolo,poate,cu productia, 45 kg de medie ,io zic ca-i bine,la preturile de aici .
Miere alba de la florile de gheata!
italianu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR