Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde gica.mosu » 10 Sep 2013, 23:10

Mircea_63 scrie:Cum de unde? De la o matca! :lol:

Circula povesti despre albine care fura oua din alti stupi. ;) S-a imperecheat fata, a depus apoi...s-a intamplat ceva. Asta ar fi o ipoteza. Ai matale una mai buna?

ARDEEEEEE :lol: :lol: :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Florin Dobre » 10 Sep 2013, 23:28

Varianta...

A intrat in roire...ai lasat 2 botci...ok.
A iesit prima si s-a imperecheat. Intre timp a iesit si a doua. In momentul imperecherii primei matci s-a iscat bataia. Una a crapat, cealalta a supravietuit dar a avut ceva sechele. Albinele au decis s-o schimbe linistit...din alea cateva oua ce a apucat sa le planteze inainte sa crape si ea(ca urmare a ranilor din lupta pentru suprematie). De aici incolo se explica de ce au refuzat sa accepte din prima matca data de matale...aveau botca aia dosita.

:?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde gica.mosu » 11 Sep 2013, 21:11

Florin Dobre scrie:Varianta...

A intrat in roire...ai lasat 2 botci...ok.
A iesit prima si s-a imperecheat. Intre timp a iesit si a doua. In momentul imperecherii primei matci s-a iscat bataia. Una a crapat, cealalta a supravietuit dar a avut ceva sechele. Albinele au decis s-o schimbe linistit...din alea cateva oua ce a apucat sa le planteze inainte sa crape si ea(ca urmare a ranilor din lupta pentru suprematie). De aici incolo se explica de ce au refuzat sa accepte din prima matca data de matale...aveau botca aia dosita.

:?

Florine ,de ce ma faci sa-mi schimb....mai incearca...ca la lozin plic :lol:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 11 Sep 2013, 21:49

Mosule, ce zici? Pot sa-l ajut pe Florin? Ca e prietenul meu.
Pun doar o intrebare suplimentara:
In botca aveai si larva? ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde gica.mosu » 11 Sep 2013, 21:57

Mircea_63 scrie:Mosule, ce zici? Pot sa-l ajut pe Florin? Ca e prietenul meu.
Pun doar o intrebare suplimentara:
In botca aveai si larva? ;)

Daaaaa...Era aproape de capacire!!!!Si totusi de unde ou ,doar unu????
gica.mosu

Mesajde Mircea_63 » 11 Sep 2013, 23:49

Daca nu de la matcile dumitale, a intrat una zapacita. O fi iesit din nou la imperechere si a doua oara a nimerit stupu corect. Sau pana la urma albinele nu au acceptat-o. Poti emite supozitii, dar n-ai garantia ca o alegi pe cea corecta.
Aproape sigur nu era oul de la Duhul Sfant. Nici povestea cu adusul unui ou de catre albine, din alt stup nu o cred. N-ar mai exista bezmeticire in stupine.
Mircea_63

Mesajde gica.mosu » 12 Sep 2013, 06:58

Mai astept si alte pareri de la colegii de forum cu experienta in apicultura...SALVE!!!!
gica.mosu

Mesajde joohny » 13 Sep 2013, 09:01

Va salut.Varianta mea este ca la acel stup de 3 sapt.era matca insa nu s-a dezvoltat cum trebuie si o tineau in stup cu sperante.La introducerea matcii in colivie,normal ca au incercat s-o omoare deoarece ele stiau ca au matca.La a 2-a introducere cred ca si-au dat seama ca e deja imperechiata si au acceptat-o,in schimb cea defectaa fostexclusa din stup si astfel stupul a intrat in normal.Toate cele bune
joohny

Mesajde gica.mosu » 13 Sep 2013, 21:58

joohny scrie:Va salut.Varianta mea este ca la acel stup de 3 sapt.era matca insa nu s-a dezvoltat cum trebuie si o tineau in stup cu sperante.La introducerea matcii in colivie,normal ca au incercat s-o omoare deoarece ele stiau ca au matca.La a 2-a introducere cred ca si-au dat seama ca e deja imperechiata si au acceptat-o,in schimb cea defectaa fostexclusa din stup si astfel stupul a intrat in normal.Toate cele bune

Daa,JOOHNY...Pe linga (doar o botca????? aproape de capacit a mai fost ....ceva????care .....eliminata ,a doua zi am gasit matca (de 2 ani)eliberata si treburile au decurs normal citeva zile, pt ca apoi sa gasesc cele 3 botci de schimb linistit (din poza -Roi pe 31 aug...)si dupa o vreme- o matca tinara alaturi de acea introdusa de mine....Si va rezolva timpul cine v-a ramine sefa in final... Acum dilema mea ramine totusi de unde ou pt acea botca dupa 3 saptamini!!!! In functie de timp vin cu mai multe detalii ce si cum s-a in timplat in realitate cu ac stup-minuneeee!!!!!!
gica.mosu

Mesajde ignatov andrei » 17 Sep 2013, 11:33

Mai nea "gica mosu", daca tot vrei sa verifici "experienta usoara" a "greilor" (multumesc pentru apreciere, Florin Dobre), ia "una mica" de la mine:
- Avem o famile intr-o lada de capacitate 10 rame, pe 10 rame (faguri). Toti fagurii sunt crescuti perfect numai cu celule de albina, nu exista spatii intre stinghii si fagure, nu exista spatiu pentru construirea altor faguri, nici macar "limbi de fagure" pe peretii lazii. Totusi... albinele vor creste trantori, in celule normale de trantori! Unde apar acele celule? Sa nu vii cu "celule modificate", ca te faci de ras!
ignatov andrei

Mesajde Mircea_63 » 17 Sep 2013, 11:49

Andrei, sa nu zici ca n-am dreptate:
Intrebi unde apar acele celule de trantor. Raspuns: acele celule de trantor apar in stup! Am raspuns corect sau nu? :lol:
Mircea_63

Mesajde ignatov andrei » 17 Sep 2013, 11:52

Mircea_63 scrie:Andrei, sa nu zici ca n-am dreptate:
Intrebi unde apar acele celule de trantor. Raspuns: acele celule de trantor apar in stup! Am raspuns corect sau nu? :lol:

Asa este!
Poate sa-si spuna parerea cine vrea, dar i-l astept pe "domnul Intrebari incuietoare" (gica mosu)!
ignatov andrei

Mesajde pin » 17 Sep 2013, 14:08

ignatov andrei scrie:- Avem o famile intr-o lada de capacitate 10 rame, pe 10 rame (faguri). Toti fagurii sunt crescuti perfect numai cu celule de albina, nu exista spatii intre stinghii si fagure, nu exista spatiu pentru construirea altor faguri, nici macar "limbi de fagure" pe peretii lazii. Totusi... albinele vor creste trantori, in celule normale de trantori! Unde apar acele celule? Sa nu vii cu "celule modificate", ca te faci de ras!

Andrei,

Pot sa aduc si eu albinele mele la un training la ale tale? Mie mi-au distrus toate ramele deformand celulele de lucratoare.
pin

Mesajde gica.mosu » 17 Sep 2013, 21:52

ignatov andrei scrie:Mai nea "gica mosu", daca tot vrei sa verifici "experienta usoara" a "greilor" (multumesc pentru apreciere, Florin Dobre), ia "una mica" de la mine:
- Avem o famile intr-o lada de capacitate 10 rame, pe 10 rame (faguri). Toti fagurii sunt crescuti perfect numai cu celule de albina, nu exista spatii intre stinghii si fagure, nu exista spatiu pentru construirea altor faguri, nici macar "limbi de fagure" pe peretii lazii. Totusi... albinele vor creste trantori, in celule normale de trantori! Unde apar acele celule? Sa nu vii cu "celule modificate", ca te faci de ras!

Multumesc-Andrei pt "dedicatie"...eu cred ca si nepotu de 12 ani stie...intre spatiile libere ditre rame si podisor inclusiv in partea de jos a ramelor unind-o uneori cu fundul stupului,si in cazul st cu caturi in intervalul dintre cuib si cat :oops:
gica.mosu

Mesajde ignatov andrei » 17 Sep 2013, 22:26

Nea Gica, am spus ca nu exista spatiu pentru cladit!
ignatov andrei

Mesajde gigibecalul » 18 Sep 2013, 00:18

Răspund și eu înaintea lui Gică.Moșu....între rame, adică unind fagurele unei rame de cel al ramei alăturate...n-am dat cu parul, vorba unui coleg de pe aici.
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR