Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde Mircea_63 » 13 Sep 2013, 20:43

Da, daca e mai cald le e mai usor sa "matureze". Mirosul acela sa dea D-zeu sa nu fie de la altceva. Verifica cateva celule de puiet. Citeste despre Loca Europeana.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde iulyan_milo » 16 Sep 2013, 21:28

Am descoperit ce era cu mirosul de miere acra. Vine de la alimentatoarele din tei, sa imbibat siropul in ele. La cele de brad nu am probleme.
iulyan_milo

Mesajde rallu » 20 Sep 2013, 12:15

Salut,
Eu sunt noua si pe forum si in meserie asa ca rog sa scuzati daca pun intrebari.."ciudate" :)
Referitor la zaharul candi...cam ce cantitate obtin din 10 kg zahar? Nu e mai simplu sa hranesc albinele pe timp de iarna cu apifonda de ex.? sau cu miere? Daca fac turte de zahar ies mai ieftin? Cum e cel mai bine pentru albinutze? :D
Multumesc de raspuns! O zi faina!
Nimic nu este mai scump decat ceea ce primim gratis!
rallu

Mesajde paul » 20 Sep 2013, 12:27

rallu scrie:Salut,
Eu sunt noua si pe forum si in meserie asa ca rog sa scuzati daca pun intrebari.."ciudate" :)
Referitor la zaharul candi...cam ce cantitate obtin din 10 kg zahar? Nu e mai simplu sa hranesc albinele pe timp de iarna cu apifonda de ex.? sau cu miere? Daca fac turte de zahar ies mai ieftin? Cum e cel mai bine pentru albinutze? :D

Salut,
Eu sunt mai vechi pe forum si pun intrebari si mai ciudate ...
Da' nu-i mai bine decat sa ai dileme existentiale albinaresti, sa le completezi rezervele de iernare ACUM ??? Cu sirop de zahar2/1, cu apipixuri, cu miere ... sau de ce nu, un mix din toate acestea !!!
LE ... niciodata ce-i bine pentru albine, nu-i bine pentru apicultor!!! Adica, mierea-i buna pentru albine dar costa mult pe apicultor. Zaharu'-i ieftin pentru apicultor da' nu-i asa bun pentru albine ... Cum iesi din dilema asta ??? :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ignatov andrei » 20 Sep 2013, 12:28

Cum e cel mai bine pentru albinutze? :D

Sa le puneti ACUM mierea necesara! Din celelalte metode, alegeti raul cel mai mic, dar sa stiti ca tot nu puteti intra pe iarna fara mancare! Ceva... ceva tot trebuie sa aveti in coronite. Nu puteti sa-i tineti hranindu-i continuu pe timpul sezonului rece. Ce faceti daca vine o ninsoare ca-n povesti?!?
ignatov andrei

Mesajde alt stupar » 21 Sep 2013, 10:09

Chiar asa, colegule Dogvet, adica cum vine asta...adica cum nu se pune faza cu,,eu nu ajung in asa ceva '' ?
Ce-o fi asa de greu sa se administreze ( acolo unde se impune ) completarile corect si la timp asa incat daca cumva vine si "o ninsoare ca-n povesti" sa ti se rupa ???
Ce :evil: , oare chiar acolo am ajuns, sa credem ca nu se mai poate face stuparit far`de turte puse obligatoriu cand e gerul mai mare ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde alt stupar » 21 Sep 2013, 10:47

aha,
la modul teoretic discutia e binevenita. Sa speram ca toti colegii vor discerne si nu vor lasa (premeditat) ultima parte a iernarii pe baza turtitzei...
Sanatate maxima !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ignatov andrei » 21 Sep 2013, 10:48

Stimate dogvet, teoretic vorbind...
Se exclude situatia unei stupine mari, acolo se cheama CATASTROFA!
In cazul unei familii (sau cateva), se pregateste un sirop caldut, se stropesc albinele (e posibil sa nu mai aiba miere sub stinghie, dar ghemul sa fie jos intre rame) si se plaseaza o turta pe rame. Se verifica dupa putin timp (o ora sau doua), stropind din nou cu sirop caldut. E posibil ca albinele sa para moarte. Nu se renunta la stropit cu sirop caldut (ca la resuscitare), pana ce nu suntem FERM convinsi de moartea familei.
Putem fi placut surprinsi ca am salvat matca si o mana de albine!
Revin:
- recomandarea era sa nu se ajunga aici!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 21 Sep 2013, 11:55

Nu, stimate domn! Caldut inseamna 40-45 grade celsius. Orice femeie, care a crescut copii, stie ce inseamna 45 de grade!
Pe partea interioara a antebratului, femeile au cel mai exact termometru!
ignatov andrei

Mesajde lucky5strike » 22 Sep 2013, 00:34

Trebuie sa asiguri familiei 6-8 faguri buni cu miere, predominant capacita.

Apifonda nu e buna.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde jenica67 » 22 Sep 2013, 22:36

Caldut inseamna temperatura corpului adica 37 de grade, nu 45, ca oparesti copilul cu 45 de grade !!
jenica67

Re: INVERTIREA ZAHARULUI

Mesajde marian ivan » 24 Sep 2013, 13:34

am inceput si eu administrarea siropului de stimulare conform retetei lui nea gica, sau cel putin in mare parte...
am facut in loc de apa ceai in proportia respectiva, pe care l-am dat jos de pe foc si am adaugat zaharul pe ca l-am amestecat până la topire. apoi am pus restul de ingrediente la care am adăugat 150 ml zeamă de lămâie, sirop de ceapă si 17 ml protofil-litru de sirop (adică 170 ml protofil).
au golit alimentatoarele in 4 zile, dar pe fundul acestora au rămas cam 3mm reziduri...
Am greşit undeva?
le dăunează albinelor?
sunt la a 4a şarjă pe care o să o administrez miercuri sau joi seara
marian ivan

Mesajde Florin Dobre » 24 Sep 2013, 14:16

Ce ai facut nu are nici o legatura cu reteta lui nea Gica.
E cam tarziu pentru stimulare acum. Ce stimulezi?
Reziduurile alea...banuiesc ca e zahar.
Le dauneaza albinelor ca vor incerca sa inverteasca zaharul ala si consuma din resursele proprii necesare pentru iarna.

Parerea mea.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Mircea_63 » 24 Sep 2013, 14:17

La ora asta stimulezi ce?
Stimularea se referea la stimularea pontei matcii. Acum e vorba de constituirea rezervelor de iernare si hranirea de intretinere.
Reziduurile...ai strecurat zeama de lamaie?
Mircea_63

Mesajde marian ivan » 24 Sep 2013, 15:53

[quote="Mircea_63"]La ora asta stimulezi ce?
nu am strecurat-o
am stimulat in functie de parerile de pe forum deoarece am tinut cont de temperatura de afara, 22-27 grade cu 9-12 noaptea
si am fost determinat sa incerc aceasta stimulare deoarece la stupii la care am dat catul jos, in cuib nu am gasit nici larve nici puiet desi erau pe 10 rame.
am scos 2-3 rame, am pus diafragma si dupa ea alimentatorul su siropul mentionat
dupa modul de prepare al siropului, care nu este tocmai ca la carte, credeti ca dauneaza cumva la albinute?

o sa va comunic maine daca a avut ceva reyultate, pana atunci astept daca se poate SFATURI DE LA DUMNEAVOASTRA.

MULTUMESC
marian ivan

Mesajde Mircea_63 » 24 Sep 2013, 16:08

Cat ai pus in hranitor? 300ml, 1L, 2L ?
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA