Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde paul » 19 Sep 2013, 10:21

italianu scrie:cataline ,cum opresti roitul?

Raspund eu ...
Cel mai eficient mijloc este sa-i dai cules din abundenta !!! :P
In speta data este invers. Sa-i punem cat mai multe intrebari lui Andrei(abundenta maxima) si n-o sa-l lase inima s-o " roiasca" pana nu ne va fi lamurit pe fiecare in parte !!! :lol: Adica sa-l punem la munca ca la galere ! :lol:
Hai ... cine incepe ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde pin » 19 Sep 2013, 13:40

Ieri am vorbit cu Andrei si mi-a explicat ca celulele de lucratoare in care a fost crescut puiet nu sunt deformate niciodata pentru a fi transformate in celule de trantor ci doar in botci daca e nevoie. Probabil ca e si greu avand in vedere ca pe pereti sunt camasile generatiilor de puiet crescute acolo. Eu il cred. Pana acum nu am urmarit sa vad daca celulele de trantor au fost modificate din celule in care nu a fost crescut niciodata puiet. Promit ca de acum inainte o sa urmaresc si o sa urmez sfatul tau Andrei pentru a obtine rame doar cu celule de lucratoare.

Voi cei care aruncati cu pietre sunteti siguri ca celulele modificate provin din celule in care a fost crescut puiet de lucratoare?
pin

Mesajde paul » 19 Sep 2013, 13:50

pin scrie:
Voi cei care aruncati cu pietre sunteti siguri ca celulele modificate provin din celule in care a fost crescut puiet de lucratoare?

N-o lua asa ! Nimeni nu a aruncat cu pietre ci doar s-a ... indoit ! Sau ... nu-i voie ??? :o
Explica tu atunci: rama construita perfect cu celule de lucratoare si dupa o perioada apar pe mijloc, in partea de sus si de ce nu si in partea de jos celule de trantor. Oare nu-i mai la indemana sa crezi ca au largit celulele ??? :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde pin » 19 Sep 2013, 13:58

Paul,

Si eu am celule de trantor in mijlocul ramei sau in partea de sus. Ceea ce am spus este ca nu pot garanta ca nu au fost cladite direct celule de trantor sau au fost deformate celulele in care doar a fost depozitata miere.

Tu poti?
pin

Mesajde paul » 19 Sep 2013, 14:13

pin scrie:Paul,

Si eu am celule de trantor in mijlocul ramei sau in partea de sus. Ceea ce am spus este ca nu pot garanta ca nu au fost cladite direct celule de trantor sau au fost deformate celulele in care doar a fost depozitata miere.

Tu poti?

DA !!!
Eu lipesc foitele de leatul inferior al ramelor. Partea goala ramane sus. Ele construiesc partea de sus cu celule de trantori lipind-o de leatul superior. La un minim cules umplu acele celule de trantor din partea superioara cu miere. Astfel avem coronita cu miere si celule de lucratoare in care se cresc cateva generatii cu puiet. La un moment dat (periaoada premergatoare roirii) apar celule de trantor pe mijlocul , pe laterale sau in josul ramei !!! :shock: Inseamna ca albinele au daramat totul si au reconstruit cu celule de trantor ??? :shock: Nu-i mai simplu de crezut ca au largit celulele deja existente ??? :shock: Aaah, ca poate au ros ceva celule de lucratoare pana la foita si apoi le-au reconstruit in formula celule de trantor ... asta-i altceva!!! Initial s-a inteles si de aici reticenta colegilor, ca albinele darama tot si reconfigureaza arhitectura !
paul

Mesajde ignatov andrei » 19 Sep 2013, 14:46

paul scrie:

Tu poti?

DA !!!
Eu lipesc foitele de leatul inferior al ramelor. Partea goala ramane sus. Ele construiesc partea de sus cu celule de trantori lipind-o de leatul superior. La un minim cules umplu acele celule de trantor din partea superioara cu miere. Astfel avem coronita cu miere si celule de lucratoare in care se cresc cateva generatii cu puiet. La un moment dat (periaoada premergatoare roirii) apar celule de trantor pe mijlocul , pe laterale sau in josul ramei !!! :shock: Inseamna ca albinele au daramat totul si au reconstruit cu celule de trantor ??? :shock: Nu-i mai simplu de crezut ca au largit celulele deja existente ??? :shock: Aaah, ca poate au ros ceva celule de lucratoare pana la foita si apoi le-au reconstruit in formula celule de trantor ... asta-i altceva!!! Initial s-a inteles si de aici reticenta colegilor, ca albinele darama tot si reconfigureaza arhitectura !

Nu Paule, apar acolo unde v-ati bagat dalta sau 'JEJETELE", ca sa rupeti oaresce floricele (inceputuri de botci), sau ati scrijelit dupa gaselnita! N-o mai cotiti, ca nu ati observat clar ce se intampla, ci doar ce ati constatat, banuind ca ar fi cum spuneti voi, punandu-mi in fata "experienta" unor scriitori, nu apicultori!
ignatov andrei

Mesajde italianu » 19 Sep 2013, 21:00

paul scrie:

Raspund eu ...
Cel mai eficient mijloc este sa-i dai cules din abundenta !!! :P
In speta data este invers. Sa-i punem cat mai multe intrebari lui Andrei(abundenta maxima) si n-o sa-l lase inima s-o " roiasca" pana nu ne va fi lamurit pe fiecare in parte !!! :lol: Adica sa-l punem la munca ca la galere ! :lol:
Hai ... cine incepe ???

si daca n-ai cules,mincare ai destula,si 10-14 zile pina la salcim?
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde ignatov andrei » 20 Sep 2013, 07:33

CATALIN scrie:alooooo ce e aci pai voi o luarati cu cearta aci va gasirati sa va atacati
noi vrem sa raspundem sa invatam fiecare e cu parerea lui
andrei si tu unde vrei nene sa pleci???

Ce inseamna sa nu citesti toate postarile! Ieri a mars si netul ca dracu'! "Plec" a fost la figurativ, pentru ca la propriu, chiar plec la stupina, iar acolo voi sta din ce in ce mai mult (s-a marit volumul de munca) si cum am mai spus-o de atatea ori, nu am net deloc si nici semnal la telefon cum ar trebui! Impresionat de faptul ca ma "iubiti" asa de mult, imi permit sa apelez la voi sa va rugati, poate ajung si eu ca GHITA CIOBANUL!
Pentru mine este cea mai placuta senzatie sa-i "stau cuiva in gat". Fiind un bun crestin si iubitor de oameni, stiu ca "oftica este mama sanatatii"!
Toate cele bune!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 20 Sep 2013, 07:41

Din cauza "plecatului" meu, nici lui italianu nu i-ati raspuns!
ignatov andrei

Mesajde italianu » 20 Sep 2013, 07:52

pai dupa raspunsul lui Paul ,am fii in stare ,,toti'' sa tinem sute sau chiar mii de familii,cu un cistig impresionant :lol:
,,Eeh, asta e,la toti ni greu ,da' nu la fel”!vorba lui Roaba!
Si iaca-sa s-o mai dus o ocazie.
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde paul » 20 Sep 2013, 09:20

italianu scrie:pai dupa raspunsul lui Paul ,am fii in stare ,,toti'' sa tinem sute sau chiar mii de familii,cu un cistig impresionant :lol:
,,Eeh, asta e,la toti ni greu ,da' nu la fel”!vorba lui Roaba!
Si iaca-sa s-o mai dus o ocazie.

Fii te rog mai putin ... entimematic ! :P
Ce raspuns am dat eu asa incat ai ajuns la concluzia de mai sus??? :shock:
Daca te referi la stoparea roitului, e o varianta de lucru si ca sa-ti raspund si la a doua intrebare cea cu perioada de dinainte de salcam, dam sirop la greu pana la inflorirea salcamului, le punem foite la crescut si rame oarbe ... Bineinteles ca ramele cu sirop vor fi scoase in preziua infloririi salcamului ! :idea:
paul

Mesajde ignatov andrei » 20 Sep 2013, 10:24

Raspunsuri:

paul scrie:
Oare nu-i mai la indemana sa crezi ca au largit celulele ??? :oops:

paul scrie:

Tu poti?

DA !!!
:shock: Nu-i mai simplu de crezut ca au largit celulele deja existente ??? :shock:

Ori stim, ori "credem"! Macar daca raspundeai ca Proapis, care-si pregateste raspunsurile si intrebarile cu cartea in mana!
ignatov andrei

Mesajde paul » 20 Sep 2013, 10:34

ignatov andrei scrie:
Ori stim, ori "credem"! Macar daca raspundeai ca Proapis, care-si pregateste raspunsurile si intrebarile cu cartea in mana!

Eu ... NU STIU !!! :oops:
Eu ... CRED !!! :oops:
BRAVO LUI PROAPIS CA CITESTE !!! :roll: Macar de-ar face-o cat mai multi ...
paul

Mesajde CATALIN » 20 Sep 2013, 13:54

problema roitului....la mine nu a aparut insa daca as avea o familie mare gata sa roiasca i-as da cu etaje in capatana pana ar turba daca ar roi ca asa vrea matca de plictiseala si ar avea si de lucru si loc destul eu unu as mier4lio si as lasa sa iasa botcile si sa-si faca alta matca
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde CATALIN » 20 Sep 2013, 13:55

Andrei.......eu chiar te areciez si din postarile tale INVAT

si acum GLUMA

daca pleci vreau sa vin cu tine daca pleci iama si pe mine.......
CATALIN

Mesajde CATALIN » 20 Sep 2013, 14:00

acu de ce raspund mai greu......mucesc mult fratilor mi-a dat nuntile in cap asnu asta si acum ca am mai scapat ma pregatesc pt AMBALATU stupilor
CATALIN

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR