[quote="mirel"]@mihaibursuc
Mirel! Ce bine ca te mai vd pe forum! Nu am combinat nicicum cu blonda aia a ata, din primavara...

Vine iar iarna. Din anumite motive eu sunt inca pe pastoral cu vreo 80 de bucati. Sambata sper sa-i duc acasa.
Fund plin. Au si caturile (inca!!)...Doamne!!! Au si miere, (miere nu alte chestii, ca sa dormi linistit in fata sobei, pe fotoliu si cu telecomanda in mana...) si in cat, unii, altii nu prea.
In mare vreau asa: cuib maxim 7rame (dupa pop si puietul actual) din care 3 full (din alea de iti cad din mana-spatiu putin concentrata multa hrana). Restul de 4 coronita cat mai larga, tabacita de puiet si miere necapacita sau polen sub era. Urdinis fara bloc, deci ca in toiul salcamului (asta dupa ce termin cu tot descapacitul si e destul de frig) plus gratie. Sus podisor perforat lateran cca 10-15 cm2. peste o pasla, din aceea DE IZOLATIE LA PARCHET, ECOLOGICA, din hartie si rumegus. Capac. lateral nimik, cuibul pe mijlocul lazii, dfeci spatiu gol stanga/dreapta. Poate cate o rama alba goala, pt curent, tampon. Daca ai paie e perfect, eu nu am facut inca perinutele. Nu am diafragme. Deasupra... Poate si zapada peste, vant mai putin si ger. Tratamente, si multa liniste. Si iarna scurta...

cat ar fi de friguroasa, dar scurta!!
Stupii se impacheteaza in primavara, nu in iarna!!! Nu folii sau alti draci pe sus, daca nu ai fundul gol!! Faci sauna si bagi boala in ei.
Asta ideal, dar nu poti asigura la toti. In orice caz, nu ating capacul de stiu ca-mi rod toate unghiile pana permite vremea, in februarie. Mai mult rau decat bine fac. Atunci cand au zburat, la curatire, din lateral iau o rama de miere full si o bag...direct central, ca poate se intoarce frigul. Cu toate ca de fapt, ma rog de vreme buna...De aici e alta poveste. Cea mai frumoasa poveste, pt ca vine iar primavara.
Va pup.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!