BeeeK scrie:ignatov andrei scrie:Ce-i aia... "din pacate"?!? Iti cumperi un cosor, unde vezi papura tai un snop, o pui la uscat in stupina si faci perne!
Andrei , este foarte usor de lucrat cu polisterien extrudat si e foarte util .Dupa parerea mea este cel mai bun ca si diafragma si in plus nu il rod albinele, eu folosesc de 2 ptr ca e putin piperat dar merita banii. Intr-un box de 2 sunt 20 de placi 100/50 cm si costa 130-150 lei , deci iti ies ceva diafragme.
Badea Alin scrie:.
ghitacusman scrie:de ceva vreme am renuntat la diafragme ,podisoare ,perinute ....Mai simplu si mai usor .Iernez numai in caturi , folie etansa pe cat iar peste folie ziar si binenteles capacul , indiferent ca are FAV sau nu .
ignatov andrei scrie:Dezinfectarea prin flambare nu e singura metoda! Mai este si metoda cu formol sau - cea mai utilizata - pulverizarea cu solutie de cloramina!
Badea Alin scrie:BeeeK scrie:ignatov andrei scrie:Ce-i aia... "din pacate"?!? Iti cumperi un cosor, unde vezi papura tai un snop, o pui la uscat in stupina si faci perne!
Andrei , este foarte usor de lucrat cu polisterien extrudat si e foarte util .Dupa parerea mea este cel mai bun ca si diafragma si in plus nu il rod albinele, eu folosesc de 2 ptr ca e putin piperat dar merita banii. Intr-un box de 2 sunt 20 de placi 100/50 cm si costa 130-150 lei , deci iti ies ceva diafragme.
placa are dimensiunea 120/60. Se fac 5 diafragme dintr-o placă, deci sunt ieftine și bune.
stupar scrie:ignatov andrei scrie:Dezinfectarea prin flambare nu e singura metoda! Mai este si metoda cu formol sau - cea mai utilizata - pulverizarea cu solutie de cloramina!
Eu de 30 ani desinfectez prin flambare,n-am folosit formol,H2 SO4,niciodata.Lampa de gaz este la indemana ori cand.
Eficient flambarea nu am avut bol semnificatve.Inchipui--am si lazi orizontale de 20 rame unde iernez 2 familii.Sa intimplat,ca o familie era in lada si celalalt compartiment inainte de populare am flanbat fara sa le scot familia vecina.Nu trebuie sa clatest,sa usuci.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 74 vizitatori