CristianBee scrie:Legat de dimensiunea corpurilor , tinand cont ca o rama ME stas este de 435x230(LxH) care ar fi dimensiunile unui corp de 10 rame 3/4 de 37 mm ? Si încă una , pe înălțime , eu cred ca fata superioară a spetezei de sus de la rama sa vina la nivel cu marginea de sus a scandurii , si jos corpul sa fie mai lung cu 7 mm decât cat se duce rama in jos .
Problema este daca in partea superioară al oricărui cat pui sa zicem o gratie hanneman inseamna ca spațiul acela de 7 mm se face mai mic , o soluție ? .
Salut, eu am rezolvat problema asta altfel..am facut faltul de sprijin pt rame de 15mm si raman 5mm peste nivelul spetezelor, si jos am undeva la 3mm corpul mai inalt decat rama, deci in total 8 mm, in felul asta daca pui gratia nu sunt probleme.
Spuneai ca daca pui gratia se face spatiul mai mic...nu e asa pt ca gratia vine intre corpuri si nu intra in interiorul corpului, deci distanta de 7 mm se mentine. Nu mai sta corp peste corp ci corp peste gratie peste corp.
Dimensiunile interioare ale unui corp ME ar fi 238mm inaltime pt distantare de 8 mm intre rame, sau 240mm inaltme pt distantare de 10 mm...stasul acela de 245mm inaltime pt corp tinand cont de inaltimea ramei este o mare prostie.
Pe latimea lazii la interior eu nu as lasa toleranta mai mare de 1 cm..deci 38 cm iar pe lungime trebuie 450 mm, ca sa iasa 7 mm intre laterala ramei si lada.