Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Luare de pozitie fata de reclama "profului on-line"

Mesajde B.K » 06 Iun 2013, 10:26

Am inteles ca o "lada de zestre" costa undeva la 500-600 de lei ???

PS : Imi place ca de multe ori si el se incurca in diafragme , in gratare , in urdinisuri , in roinite , in rame oarbe, uita unde e matca :)). Curios de ce nu ne arata si noua o extragere , indiferent la ce..............macar la un sirop
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Tankard » 21 Sep 2013, 21:21

buna ziua,sunt nou pe acest forum si incepator in apicultura.In afara de faptul ca profu online incearca sa-si vanda stupii nefiind sincer in unele privinte,in afara de faptul ca cei de aici il considera un fatarnic(asta am inteles eu din postarile din acest topic),as vrea sa va intreb si sa raspundeti concret,ce este in neregula cu acesti stupi? acea grila?lemnul nu e bun? podisorul?mai exact ce au stupii astia?
Eu am inceput anul acesta cu 6 stupi orizontali pe 18 rame,la care le-am atasat si o grila model ursu,din 6 stupi am avut o productie de 200kg miere,fara sa ma duc cu ei la rapita si salcam,(nu avea rost cu 6 stupi),am fost la tei la Babadag,pentru ca acolo am o casa chiar langa padure si am prins si putina floarea soarelui.Eu cred ca 200kg de miere la 6 stupi e bine,avnd in vedere ca nu am lasat nici un stup sa ajunga pe 18 rame,am inmultit,acum am 16 stupi.Deci ,va rog,concret,ce este in neregula la modelu asta de stup?fiind incepator nu vreau sa continui sa construiesc stupi model profu online,daca nu sunt buni si au probleme.
Respect,
Tankard

Mesajde CATALIN » 21 Sep 2013, 22:18

ba frate pai daca u esti multumit de modelu asta de stupi daca din 6 ai scos 200kg de miere si 10 roiuri ce te mai intereseaza frate ce e bun si ce nu e mai dal in ursatori si pe profu asta ca sunt sigur ca ,cu japca na fortat pe nimeni sa il asculte sau sai cumpere inventiile

parerea mea e ca noi dam valoare astuia luandul in seama si la el......caini latra ursu trece

eu zic ca e smecher....... 8-)
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde Tankard » 21 Sep 2013, 23:06

pai ,ma intereseaza,ca acum urmeaza cel mai greu examen pentru mine...iernatul:),de asta am intrebat..
Nu am cumparat nici un stup de la profu online,i-am construit singur,normal,am facut cateva mici greseli,dar asta a fost spre binele meu,de aia am si inceput asa cu apicultura...primul pas ,am citit vreo 6 carti si am construit un stup...ideea e alta,stupii au functionat bine,rama capcana la fel,dar...urmeaza iarna si asta e cea mai grea incercare pentru un incepator,de asta intreb si eu...ma gandesc poate sunt periculosi pentru albine cand vine iarna.M-a cam pus pe ganduri ce am citit in acest topic,abia azi l-am vazut si citit...respecte,
Tankard

Mesajde Mircea_63 » 21 Sep 2013, 23:11

Tankard, nu pot fi mai periculosi decat o scorbura sau alte adposturi. Daca au hrana destula, dispusa cum trebuie si cuibul strans la nivelul populatiei, nu vei avea probleme. Oricum, nu vei avea probleme din cauza lazii.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde bodoss_10 » 21 Sep 2013, 23:24

Parerea mea? Vede ti va fratilor de treaba voastra si nu mai carcotiti atata ca niste tate care au iesit duminica la banca in fata portii. Nu am nimic cu nimeni si nu tin partea nimanui, dar daca nu ti convine de ceva sau de cineva pur si simplu il ignori. respect!!!
bodoss_10

Mesajde Florin Dobre » 21 Sep 2013, 23:43

O lada, oricat de minunata ar fi, nu va putea suplini niciodata bagajul de cunostinte strict necesar. Lada conteaza doar daca e populata biniditat. :)
Parerea mea!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Tankard » 21 Sep 2013, 23:49

Am senzatia ca problema profului online e alta,eu cred ca omul sufera de vedetism,d-aia a umplut netu' cu filmulete,acum ca e si inventator cu acte in regula ,se crede si un individ care a intrat in istoria apiculturii,dar asta e problema lui,nu cred ca ar fi o conspiratie gen introducerea unei noi taxe in apicultura,noul impozit per stup a fost introdus de actualul guvern din foame de bani(ganditi-va ca psd n-au mai fost la putere de 10 ani si cand in sfarsit au ajuns inapoi la conducere,de doi ani nu au ce fura...:) si cum in apicultura se obtin fonduri si subventii....asta e,hai cu impozitu' sa le luam banii inapoi.Profesoru de albine abereaza despre nush ce productii enorme per stup dintr-un motiv simplu,vrea sa-si vanda inventia ,ca doar d-asta a inventat grila(care se pare ca nu este ideea lui) si cum grila n-a fost de ajuns a inceput sa dezvolte tot felul de strategii de lucru cu noul lui stup.Prerea mea...respecte,
Tankard

Mesajde Florin Dobre » 22 Sep 2013, 00:04

Nu doar el incearca sa-si vanda lada. Exista o piata pentru lazi minune. Ai luat lada si productia e asigurata...mirajul asta e foarte imbietor.
Asta nu inseamna ca promotorii diverselor tipuri de lazi sunt cu vaca la albine. Speculeaza piata. Banii trebuie sa circule. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cantemir » 22 Sep 2013, 00:27

bodoss_10 scrie:... Vede ti va fratilor de treaba voastra si nu mai carcotiti atata ca niste tate care au iesit duminica la banca in fata portii

Tu ai toata tabla pe casa?
Stii cui te adresezi aici?
Tatele astea carcotase, adica floarea apiculturii romanesti contemporane, sunt oameni ce se straduiesc de ani de zile, sa destupe creierii unor prosti ca mine si ca tine!
Dar ca tine, mai rar!
cantemir

Mesajde Adi Hodis » 22 Sep 2013, 01:56

Oameni buni, noi astia care am scris pe topicul asta, am atras atentia ce nu e in regula la tipul ala de stup si la metodele de lucru care le tot lauda profu' numai sa se vinda si sa scoata bani.
Ca vrea sa vinda, nu imi pasa dar cind auzim ce prostii spune uneori ... apai, pe noi nu ne poate pacali.
Am spus si repet, rama oarba amplasata in exteriorul cuibului, NU are efectul scontat la perioada necesara. De ce ? ... pt. ca rama aceea oarba va fi construita abia dupa ce colonia de albine s-a dezvoltata atit de mult incat sa treaca matca dincolo de acea diafragma. Abia atunci va avea efect dar pina atunci, Varroa din cuib se dezvolta ...
Stupul are spatiu pt. 14 rame in cuib ... cind ajunge o colonie sa depaseasca 14 rame si sa cladeasca albinele rama oarba din exteriorul cuibului, a ?.

In alta ordine de idei ... zice ca e un stup BIO ... si pe youtube, avea un video in care se vedea pe shubarul fundului de stup, 3 urme de la arderea benzilor de Varachet.
Pai la BIO si mai ales ca tot lauda gratia aia + rama oarba in afara cuibului, a tratat cu Varachet ?. :shock:
Si noi sa stam sa ... acceptam asemenea minciuni ?.

De celelalte "invenitii" nu mai zic, sint suficiente astea doua si destul de grave.

Noi am atras atentia dar deciziile sint la ... fiecare.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde B.K » 22 Sep 2013, 02:24

Nu prea a avut mare succes stupul minune al profesorului, cu toata reclama lui insistenta. Le-a bagat la cativa pe gat , in rest liniste si pace .
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde Ioan Guist » 22 Sep 2013, 10:44

bodoss_10 scrie:Parerea mea? Vede ti va fratilor de treaba voastra si nu mai carcotiti atata ca niste tate care au iesit duminica la banca in fata portii. Nu am nimic cu nimeni si nu tin partea nimanui, dar daca nu ti convine de ceva sau de cineva pur si simplu il ignori. respect!!!

Colegule Bodoss,
Uite, ai doo mesaje pe forum.
In primul esti dispus sa primesti sfaturi de la oricine.Adevarul e ca oricine de pe forum poate sa-ti dea un sfat la problema dumnitale ,aceea cu lipsa de puiet in 20 sept.
In mesajul doi,descoperim ca 'mneatale esti de fapt extrem de bine pus la punct cu informatia si tehnica apicola.Atat de bine pus la punct incat nu mai avem ce comenta.Putem doar sa va sugeram sa achizitionati intreaga colectie a Domnului Ursu.Acolo , o sa gasiti tot ce va trebuie in pregatirea apicola.
Dupa insusirea in intregime a informatiei o sa depasiti cu succes orice estimari "puerile" ce se gasesc in cartile "depasite" apicole.
De asemenea o sa reusiti sa indepliniti cincinalul in trei sau chiar , atentie !, doi ani si o iarna.

tzatza de serviciu. ( ase citii tzatza ca si mamelon si nu tzatza ca si personaj )
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ionutzdrobis » 13 Oct 2013, 12:00

Eu sunt amator si ma amuz cateodata vizionand lectiile "profului online"..mi se pare patetic...dar exista,uneori lucruri de invatat si de acolo...nu putem pune in practica balivernele lui ..omul incearca sa vanda ce are....ce il duce capul,iar un profesionist cred ca ar putea cel mult sa se amuze....sa iei atitudine mi se pare cam multa energie risipita pt nimic.
ionutzdrobis

Mesajde cristi x » 13 Oct 2013, 12:40

ionutzdrobis scrie:Eu sunt amator si ma amuz cateodata vizionand lectiile "profului online"..mi se pare patetic...dar exista,uneori lucruri de invatat si de acolo...nu putem pune in practica balivernele lui ..omul incearca sa vanda ce are....ce il duce capul,iar un profesionist cred ca ar putea cel mult sa se amuze....sa iei atitudine mi se pare cam multa energie risipita pt nimic.

nu este deloc risipa de energie. un panglicar ca asta mergand pe la toate televiziunile si vazandu-l niste birocrati de la ministerul finantelor ca vorbeste de stupul producator a 1000 euro/an, ne trezim maine cu impozit de 100 euro pe familie. asa ca?????????
cristi x

Mesajde Florin Dobre » 13 Oct 2013, 13:19

Toata tarasenia va dura exact pana la primele esecuri ale celor care au mers pe sistem. Ca, deh, oamenii au investit ceva banuti si se asteapta la rezultatele promise. Profu' ar putea deveni cautat pentru recompensa. :)

Sau poate sistemul se va dovedi a fi cu adevarat unul revolutionar. Vor urma statui, conferinte internationale, interviuri bine platite, etc. :shock:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE