Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Rame cu miere tratate cu sulf inapoi in stup?

Mesajde michelle_hmg » 25 Sep 2013, 22:52

Buna, dupa ultimul extras am pastrat cativa stupi (16) in garaj, cu rame cu miere pe care sa le pun ca si rezerva hrana ptr iarna. In stupi le.am depozitat(stupi goi, curati).

Am mai dat cu sulf, erau ok acum 2sapt, dar probabil fiind mai cald, si capacele puse la stupi, surpriza: a intrat gaselnita in toti. Azi am inceput sa scot ramele din stupi si le-am asezat pe caturi, si am dat foc la batoane cu sulf.
De murit, vor muri, dar ramele acestea cu miere si roase si tatate cu sulf mai merg puse la albine in stup, dupa diafragma, ca rezerva ptr iarna?...

Multumesc,
Mihaela S.
michelle_hmg

Re: Rame cu miere tratate cu sulf inapoi in stup?

Mesajde vio-trutza » 26 Sep 2013, 21:56

Am avut si eu doua rame afectate de gaselnita anul acesta, una era neagra si irecuparabila asa ca am topito iar cealalta care avea miere pe ea am descopacito si am bagato dupa diafragma si s-au ocupat albinele de ea, dar nu era afectata foarte rau, decat in partea superioara. Trebuie sa fac si eu tartament cu sulf.
vio-trutza

Mesajde apivasmob » 27 Sep 2013, 06:28

Trebuiesc aerisite fff bine inainte de a le da albinelor.
Atentie nu lasati rame dupa diafragma peste iarna ca poate ca matca sa treaca si acolo se va forma ghemul si ati puso.
Nimeni nu este perfect
apivasmob

Mesajde michelle_hmg » 27 Sep 2013, 09:37

M-am gandit eu ca albinele vor "accepta" si o astfel de rama, imi era teama de infectarea ramelor cu sulf.
dar acum, ce sa fac, merg mai departe asa.

multumesc de raspuns!

vio-trutza scrie:Am avut si eu doua rame afectate de gaselnita anul acesta, una era neagra si irecuparabila asa ca am topito iar cealalta care avea miere pe ea am descopacito si am bagato dupa diafragma si s-au ocupat albinele de ea, dar nu era afectata foarte rau, decat in partea superioara. Trebuie sa fac si eu tartament cu sulf.
Mihaela S.
michelle_hmg

Mesajde michelle_hmg » 27 Sep 2013, 09:39

asa o sa fac! adevarul este ca anul trecut am lasat dupa diafragma rame cu miere si intr-adevar, se mutase cuibul acolo... ramele de dupa diafragma le-au golit... stupul plin...familie pierduta.

multumesc de atentionare!

apivasmob scrie:Trebuiesc aerisite fff bine inainte de a le da albinelor.
Atentie nu lasati rame dupa diafragma peste iarna ca poate ca matca sa treaca si acolo se va forma ghemul si ati puso.
Mihaela S.
michelle_hmg

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE