Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ioana Cotolan - ingrijitor (viitor vrajitor) de albine

Mesajde TiTina » 16 Iul 2013, 12:04

Ziua buna vecine,
Tare ma bucur sa constat ca am pe cineva mai priceput decat mine asa de aproape.
Arhitectul is eu, ce visez noaptea, ziua pun in practica. D'aia nu mai terminam santierele in veci. Imi asum merite si greseli deopotriva ;)
Iarba si buruienile cresc in draci dar le indepartam regulat. Am facut in zona stupilor un pat de nisip ca sa se smulga usor si sa putem nivela la loc. N-am dat cu chimicale, daca la asta se referea intrebarea, desi m-ar manca o leaca-n dos sa dau cu solutie salina 8-10% sa mai parjolesc din ele ca inca ma mai dor salele dupa sesiunea de jumulit din weekend.
"Eu nu sufar de nebunie, ma bucur de ea in fiecare clipa."
TiTina

Mesajde Mircea_63 » 16 Iul 2013, 12:22

TiTina, in livada in care am stupii, dau cu motocoasa cu fir, bineinteles, echipat sa nu iau intepaturi. Cand totusi sunt prea insistente, ma rotesc si se face fum de la esapament in jurul meu. Fug albinele de fumul ala de n-ai vazut. Mai ca mi-a trecut prin cap sa pun un picut de ulei de motor 2T si in afumator. :lol:

In fata urdinisuli nu e tocmai bine sa fie pamant gol. La prima ploaie e noroi si albinele care aterizeaza acolo se ridica greu sau deloc. In schimb poti pune niste dale din beton. Arata bine si e destul de practic.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde TiTina » 16 Iul 2013, 12:48

Mircea, noi dam cu motocoasa numai in zonele aflate suficient de departe de stupi ca sa nu le necajim, prin preajma lor batrana coasa face treaba in liniste. Pe jos nu se face noroi pt. ca am pus nisip si se scurge apa, fiind incepatori am luat de bune sfaturile abatelui Warre care zice ca nu-i bine sa lasi vegetatie pe "oglinda" stupului tocmai pentru ca daca pica albinuta la umbra plantelor ii va fi foarte greu sa se mai ridice.
Beton/ ciment/ calupi - exclus (urasc felul in care retin caldura de peste zi si o degaja noaptea), cel mai probabil vor primi "cadou" un strat de pietris sortat la fel ca si de-acum defuncta alee de beton de la intrarea in curte, mostenita de la fostul proprietar in 1999, si pe care, fiindu-ne lene s-o spargem, am lasat-o sa se macine de la sine... nah las' ca i-a venit de hac Mama Natura...
TiTina

Mesajde TiTina » 22 Sep 2013, 17:23

ziua buna dragi colegi,
desi am lasat-o mai moale cu forumul sa stiti ca n-am stat degeaba.
pe la sfarsitul lui iulie am intrat in panica pt. ca toti apicultorii pe care-i cunosc mi-au spus ca o sa ajung sa le dau zahar deoarece albinutele mele n-au apucat niciun cules zdravan asa ca am cautat o solutie.
solutia a fost sa iau in arenda un teren langa curtea mea pe care l-am arat si am semanat facelia. a meritat toti banii mutra omului cu tractorul pe care l-am chemat la arat cand toti vecinii il chemau la cules.
evident ca, din nou, toata lumea a zis ca m-am trezit io sa pun coada la pruna si ca facelia mea o sa infloreasca in iarna... ei bine, n-a fost asa. am facelia inflorita de 2 saptamani, mai un frig, mai o ploaie, culegeau dar incepusem sa ma indoiesc de succesul actiunii... asa tare m-am indoit ca am facut si 3 hranitoare... si azi ce sa vezi... o frenezie ca la salcam (o fi fost si-n alte zile dar in ultima vreme ajung acasa de la munca pe intuneric asa ca n-am mai vazut felete de vreo 10zile).
mi se pare mie ca facelia ne-a scapat si de foame si de zahar :-)
o sa pun maine si cateva poze.
seara faina s-aveti
TiTina

Mesajde FLORINELU » 25 Sep 2013, 16:42

iti spun si eu un bun venit,chiar daca mai tarziu,dar mai bine decat niciodata. auzi domnule,ce nume ti-ai tras?TiTina. sa stii ca imi place.....numele.
eu abia acuma am citit topicul tau ,asa ca imi permit sa-ti dau un sfat: cand mergi la albine incearca ai la tine aparatul foto,iar cand mai alearga cineva pe acolo asa de dragul albinelor,tragei un clip si apoi il pui aici pe forum,nu de alta dar sa ne mai descretim si noi fruntile :lol: :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde TiTina » 25 Sep 2013, 21:50

multumesc pt primirea calduroasa Florinelu :-)
numele e porecla mea si vine de la o alta mare dragoste, masinul meu, un TT pe care-l cheama TiTel.
si luati un sfat de la un om de service: botezati-va intotdeauna masinile cu nume de baietei, masinutzii se strica mai rar decat masinutzele, ele-s mai sclifosite :-p

p.s. nici dac-aveam aparatul nu prindeam faza ca ma indoisem de ras.
TiTina

Mesajde TiTina » 27 Sep 2013, 14:07

poze-am zis, poze sa fie... cu intarziere :-)
Fişiere ataşate
Image00003.jpg
Image00002.jpg
Image00001.jpg
TiTina

Mesajde TiTina » 27 Sep 2013, 14:08

si inca doua :-)
Fişiere ataşate
Image00006.jpg
Image00004.jpg
TiTina

Mesajde paul » 27 Sep 2013, 14:16

TiTina scrie:si luati un sfat de la un om de service: botezati-va intotdeauna masinile cu nume de baietei, masinutzii se strica mai rar decat masinutzele, ele-s mai sclifosite :-p

Acum m-am prins de ce se duce nevasta-mea asa des in service cu ..."lady" a ei ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?