Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Closcutz

Mesajde Mircea_63 » 23 Iul 2013, 13:56

Closcutz...unde gasira ai tai numele asta asa frumos si pur Ardelenesc?

Closcutz scrie:Necazul cel mai mare este ca n-am reusit sa produc miere de soc. :(

Bate si ti se va deschide! Nici ale mele nu se pun pe florile de Soc, dar mai stii?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde mirceas » 24 Iul 2013, 19:29

Mircea_63 scrie:Closcutz...unde gasira ai tai numele asta asa frumos si pur Ardelenesc?

Closcutz scrie:Necazul cel mai mare este ca n-am reusit sa produc miere de soc. :(

Bate si ti se va deschide! Nici ale mele nu se pun pe florile de Soc, dar mai stii?

Parinte cand ajungeti in Bucuresti sa va dau sa degustati o miere de soc adevarata, fara nici o preparatie, asa o sa va convingeti de gustul sau unic ???!!
Lui Toma necredinciosul trebuie sa ii arati, ca sa creada !!!

Sanatate si numai bine
..........................................
Crede si nu cerceta !!
Fişiere ataşate
431902_571236656232055_68885544_n.jpg
mirceas

Mesajde nae » 24 Iul 2013, 20:14

Intr-o publicatie am intalnit ,pomenit, socul ca melifer = deciexista si miere de soc .
N-am vazut albina pe soc nici la deal nici la munte ..., poate la Ciucurova !?
Eu sunt Toma .
nae

Mesajde Closcutz » 14 Sep 2013, 23:44

Sa va postez o poza de la precedenta etapa de vopsit...ca ma asteapta alta.
Fişiere ataşate
stupi colorati.jpg
Closcutz

Mesajde Closcutz » 15 Sep 2013, 00:02

Sa nu interpretati eronat...E vorba de alta sarja de vopsit :)
Closcutz

Mesajde Closcutz » 27 Sep 2013, 22:38

Ma bate gandul sa iau un furreto, dar discutia cu eficienta m-a pus un pic pe ganduri. Sa va zic care-s premisele de la care plec.
1.Nici cu fitile cu varachet si nici cu furreto nu mor toti varroa(anul trecut am folosit numai fitile, anul asta aveau niste amici furreto si mi-au afumat stupii d 2 ori; dupa tratament cu furreto am vazut paduchi in continuare, nu multi dar cat sa nu le piara rasa. 2 Cu fitile+tablite dureaza destul de mult pina faci tratamentul la 80 de bucati, dar poti verifica daca a ars fitilul, in caz contrar ii mai dai o data foc si te asiguri ca treaba e cat de cat ok. 3 De frica paduchilor anul asta am luat si mavrirol. 4 Nu ma uit la bani atunci cand vine vorba de siguranta harnicutelor, dar nu-mi place sa arunc banii pe fereastra. 5 Sunt curios cum procedati cei care aveti peste 100?
Closcutz

Mesajde Geaklone » 28 Sep 2013, 17:55

Furetto...dozaj...tactik..8 ml la 100 de ml de ulei de parafina...si stai fara grija...
Geaklone

Mesajde Closcutz » 28 Sep 2013, 19:49

Am trecut azi prin toate roiurile si am observat macelul de la Verdun...in randul varroa. Cred ca in principal este efectul fitilelor cu varachet, dar sper ca si mavrirolul sa nu stea degeaba. Prietenii foloseau ulei de parafina, am incercat sa ma interesez de asa ceva dar se pare ca ar fi d uz uman si de uz veterinar. Altii recomanda lichid de aprins carbuni, ceea ce se gaseste mai usor.
Closcutz

Mesajde lucky5strike » 28 Sep 2013, 23:23

Daca nu ai de tratat un volum oarecare de stupi, te descurci si cu varachetul, dozajul e oricum mai sigur.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristi_vidican » 28 Sep 2013, 23:53

Într-o oră fac lejer 40 de stupi prin metoda clasică. Și sunt sigur pe ce fac.
Un prieten are un aparat de tip fureto, dar nu e încântat deloc de el. Uneori pompița mai dă rateuri.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Closcutz » 07 Noi 2013, 20:08

Va salut pe toti. As vrea sa stiti ca nu am devenit membru al comunitatii Stuparitul ca sa ma laud cu realizarile mele apicole, ci sa ne cunoastem mai bine, sa ne impartasim din experiente, din cunostinte, sa aflu mai multe despre tehnici si dotarile folosite in stupinile moderne. Cu parere de rau va spun ca am niste ,,prieteni" care sunt foarte ingalbeniti de faptul ca eu sunt si preot pe linga pasiunea pe care o am pentru albine si stupina pe care o detin( care sunt mobilul apartenentei mele la aceasta comunitate). Ii rog frumos sa nu posteze atunci cand nu au habar de subiectele respective, cand n-au experienta cu pastoralul, nici macar 10 stupi in batatura...Le urez sa fie sanatosi si sa puna mina pe citit poate se intalnesc si cu proverbul: c alul moare de drum lung...
Closcutz

Mesajde valigorj » 08 Noi 2013, 03:36

prin 1975-1977 am stat cu familia,copil fiind la LIPNITA in colonie.prindeam peste la BUGEAC,CALNIA[cu tata],IORMAC si OLTINA[canalele de la crescatorie].vara era raiul de pe pamint,dar iarna cam naspa[mai ales cind batea vintul].as fi curios ce mai e pe la fostul IAS OSTROV,daca mai sint superbele vii de masa din care plecau pe vremuri TIR dupa TIR.0743644047 si 0768141391
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde Closcutz » 08 Noi 2013, 06:50

IAS Ostrov s-a transformat in Ostrovit, a intinerit viile si modernizat exploatatia, spalieri metalici, tractorase moderne, multe operatiuni mecanizate, dar sunt si locuri de munca si asta se vede pentru cei din Ostrov. Dintre lacuri doar la Bugeac se poate pescui fara batai de cap sportiv si se si prinde (depinde de perioada si norocul fiecaruia). Ostrovitul daca nu ma insel a facut si vinul pentru cea mai galonata echipa romaneasca (exista o incuscrire intre patroni). Este in zona si manastirea Dervent unde juri ca-i un colt de rai.
Closcutz

Mesajde valigorj » 10 Noi 2013, 00:33

ma bucur ca nu sa ales praful ca prin alte parti.la Dervent,daca nu ma insel era o piatra despre care se spunea ca se mareste continu.
Solutia exista, trebuie doar sa o gasim!
valigorj

Mesajde Closcutz » 10 Noi 2013, 01:25

Intr-adevar crucea de piatra este considerata tamaduitoare. Numai ca acum e incadrata de pereti de sticla foarte grosi si poate fi doar atinsa deoarece niste cetateni de etnie s-au gandit sa o sparga cu ciocanul si s-o ,,subtilizeze"; astea-s vremurile sub care este bietul om, vorba cronicarului.
Closcutz

Mesajde Closcutz » 10 Noi 2013, 01:32

Crucea de piatra e acolo de aproape 2 milenii si se vede cum efectiv a devenit lucioasa prin atingerea atator oameni. N-au distrus-o nici intemperiile, nici razboaiele, nici ocupantii de alta credinta. Am trecut prin Scoarta, e prima lpcalitate dupa Targu Jiu, unde locuieste fratele mamei. ;)
Closcutz

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?