Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde duma » 27 Aug 2013, 23:09

Salutare ! Mai bine spus buna seara ! Sa nu lungesc povestea si cu cine am vorbit si ce am citi , bla , bla ,bla .intrebarea mea este legata de lazi si este urmatoarea : am achizitionat o lada cu fund antivaroua , corp , magazie , podisor si capac , grosimea este de 2cm numai ca corpul si magazia sunt facute dintr-o singura bucata de lemn si nu sunt din fasi incleiate , ce se poate intampla in timp cu lemnul sa se deformeze sa crape ? Grosimea este prea mica ? Le-am dat 2 straturi de ulei de in si le las o saptamana dupa care sa-l inchei si sa-l vopsesc .
Multumesc anticipat !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde lucky5strike » 27 Aug 2013, 23:29

Daca peretele e dintr-o bucata, de joc n-ai sa scapi.

Trebuie prins coltul din doua parti. Gauresti si apoi bagi holtzsuruburi, 8-10 buc., aracet d3, dupa cum cere lemnul.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde duma » 27 Aug 2013, 23:51

lucky5strike scrie:Daca peretele e dintr-o bucata, de joc n-ai sa scapi.

Trebuie prins coltul din doua parti. Gauresti si apoi bagi holtzsuruburi, 8-10 buc., aracet d3, dupa cum cere lemnul.

Are date si gaurile pentru holsuruburi cate 4 pe fiecare parte adica 8 stanga-dreapta . Mentionez ca nu merg in pastoral .si ce spui de grosimea de 2 cm ?
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde irina » 29 Aug 2013, 16:04

Nu stiu dc e cel mai potrivit sa scriu aici.Siropul facut doar cu miere(hranire de completare)uzeaza albina?
irina

Mesajde TDI » 29 Aug 2013, 16:25

Atat timp cat albina nu mai creste noi generatii de albina pentru perioada de iarna, si tu fortezi albina aia sa ia o hrana din hranitor si sa o depoziteze o uzezi, dar, probabil ca comparand mierea cu zaharul.. uzura nu e comparabila. Uzura de acum, uzura de peste iarna si din primavara. So, daca poti - hraneste cu miere, mierea ta preferabil. Economic vorbind, solutia e zaharul sau siropurile, dar, apar riscuri - si pot sa-ti spun ca am experimentat, 30% miere 70% sirop invertit, 70% miere 30% sirop invertit - se merita investitia, daca nu faci pastoral. Si in perioada de primavara si in iulie dupa culesul la floare, daca nu mai sunt culesuri spontane, iarasi merge zaharul invertit pentru stimulare, rezerva de iarna e bine sa fie miere. La anul o sa las mierea de floarea soarelui in stupi si o sa o extrag in primavara, cel putin teoretic am de gand sa fac asa.
TDI

Mesajde rihmond » 26 Sep 2013, 21:05

ce distanta trebuie sa se lase in fata stupului pentru a putea zbura albinele in conditiile cit mai bune. :?: :?:
rihmond

Mesajde Dila Daniel » 26 Sep 2013, 21:10

de la 2 m in sus.
...asta nu inseamna ca sub 2 m nu ies la treaba...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde rihmond » 26 Sep 2013, 21:20

multumesc. :)
rihmond

Mesajde TDI » 26 Sep 2013, 21:55

La distante de sub 2-2.5 metri se depopuleaza familiile din spate, spate in functie de pozitionarea urdinisului dar mai ales in functie de locatia culesului(pomi fructiferi, salcam, tei, flora spontana, etc.).
TDI

Mesajde duma » 29 Sep 2013, 14:52

Salutare ! Am o intrebare referitoare la mortalitatea albinei in perioada aceasta ! Ieri seara am facut dupa 7 zile al doilea tratament si astazi in ciuda faptului ca ploua de numa am mers si am tras subarele sa vad ce gasesc pe ele , normal ca am gasit paduchi varoua . Intrebarea mea este daca este normal sa gasesc albine moarte la urdinis ? Am sa postez poze pe pagina mea despre ce vorbesc . Poate sa fie din cauza tratamentului ca am tinut mai mult de 20 de minute urdinisul inchis ?
duma

Mesajde lache » 29 Sep 2013, 18:14

Sub ce temperaturi nu este recomandat transportul stupilor , avind in vedere ca noaptea se anunta temperaturi sub 12 grade iar ziua maximele ajung la 15 grade ? Intreb ca tocmai imi propuisesem sa-mi retrag stupii in locatia de iernat in aceasta saptamina si vremea s-a schimbat radical. Credeti ca se marita sa-i misc sau sa mai astept sa se incalzeasca ?
lache

Mesajde FLORINELU » 29 Sep 2013, 18:33

daca este sub 12 grade sub nici o forma nu este permis sa-i muti,doar asa daca vrei sa ramai cu lazile goale. lasa ca o sa mai vina si vreme mai buna,toamna nu sa terminat,iar daca nu ,nu ii lasi acolo.
FLORINELU

Mesajde paul » 29 Sep 2013, 18:51

Hai sa ne intelegem ... la sub 8C albinele se aduna in ghem!
La tot ce-i peste aceasta temperatura se poate deplasa !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde visanc » 29 Sep 2013, 21:19

Bun, acum ca am stabilit cu temperatura de mutat vine alta intrebare, fara nici o legatura cu prima: Cum recunosti la ora actuala cand nu se mai pune problema de oua, daca o familie are matca sau nu? Fiind la sectiunea de incepatorul intreaba, nu este cazul sa ne dam seama dupa sunetul albinei si nici nu avem ochiul format sa o cautam vizual.
Acuma as veni si cu un raspuns si cei mai in masura sa imi confirme. Am auzit de la un apicultor mai experimentat ca ti-ai putea da seama dupa urmatorul aspect: in momentul deschiderii stupului, albinele stau cu partea din spate in sus si dau energic din aripi, la fel ca si atunci cand ventileaza. Adevarat sau nu? Sau ce alte aspecte sa urmaresc? :?:
visanc

Mesajde Florin Dobre » 29 Sep 2013, 21:25

Adevarat...au un tremur/comportament aparte. Imposibil de confundat.
Parerea mea. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde FLORINELU » 29 Sep 2013, 21:32

nu stiu ce ai stabilit cu temperatura pentru ca aici e o mica mare diferenta de patru grade si care conteaza foarte mult la mutarea unui stup.
referitor la intrebarea despre prezenta matcii in stup vin si eu daca imi este permis cu o intrebare: de ce te intereseaza la ora asta prezenta matcii in stup ca oricum nu prea ai ce sa mai repari daca sa zicem ai norocul sa nu ai matca.
cat despre faptul ca albinele stau cu curu-n sus cand nu au matca nu prea stiu ce sa spun. :!: :!: dar tremura ceva pe acolo.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR