Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde FLORINELU » 29 Sep 2013, 18:04

ei lasa ca nu e asa o problema cateva albine moarte. lor le-a sunat ceasul,mor ele mai multe,doar ca nu le vezi tu pe toate. astea nu au mai apucat sa le dea jos de pe scandurica,din cine stie ce motive.
FLORINELU

Mesajde proapis13 » 29 Sep 2013, 18:07

Pustache scrie:
Pustache scrie:.... vine o paturica prin care bioxidul de carbon trece usor si nu se formeaza curenti.

Vezi ca afirmatia de mai sus este falsa,mai citeste :!: sau rectifica....
salve :D[/quote]

DA rectific dioxid[/quote]
Rectific eu si tu continui;bioxidul/dioxidul de carbon este mai greu decit aerul :!:
Acum spune-mi si mie cum suie el spre podisor si iese prin paturica ta??
salve ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde duma » 29 Sep 2013, 18:13

Florin Dobre scrie:Parerea mea e ca ar fi doua variante:
1. Cateva albine moarte in urma tratamentului e ceva normal cand au contact cu fitilul aprins incercand sa-l stinga.
2. Scot albinele moarte(din cauze naturale) la urdinis dar nu le mai duc in zbor inafara stupului. Pe timp ploios si deja rece nu mai ies afara.
:?

Salutare ! ai dreptate cu amandoua variante , eu exclud cea cu fitilul ca folosesc varojetul ,sper sa fie duar batranetea ! la ora asta daca am puet de 2 zile si in stadii mai avansate de crestere este bai ? am si catva capacit dar nu prea mult , cam o palma maxim pe 1 maxin 2 rame .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 29 Sep 2013, 18:17

FLORINELU scrie:ei lasa ca nu e asa o problema cateva albine moarte. lor le-a sunat ceasul,mor ele mai multe,doar ca nu le vezi tu pe toate. astea nu au mai apucat sa le dea jos de pe scandurica,din cine stie ce motive.

Salutare ! tare imi doresc satamana ce vine sa filmez ce am in stupi si sa va dati cu parerea si voi ce am facut bine s-au ce mai pot face :roll: daca mai pot face dar cred ca este cam tarziu , vremea usor usor se duce in jos !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde FLORINELU » 29 Sep 2013, 18:29

vezi ca la vremea asta nu e prea indicat sa tii stupul deschis mult ca sa-ti arati talentele la filmat,asta trebuia sa faci in vara,nu le ajuti cu nimic daca le filmezi acuma in lada si ni le arati noua,doar rau . cum le-ai pregatit pana acuma asa le ai. acuma daca intervii la ele doar rapid si numai daca e neaparat necesar,dar nu le faci vedete de cinema :lol: :lol:
FLORINELU

Mesajde duma » 29 Sep 2013, 18:37

FLORINELU scrie:vezi ca la vremea asta nu e prea indicat sa tii stupul deschis mult ca sa-ti arati talentele la filmat,asta trebuia sa faci in vara,nu le ajuti cu nimic daca le filmezi acuma in lada si ni le arati noua,doar rau . cum le-ai pregatit pana acuma asa le ai. acuma daca intervii la ele doar rapid si numai daca e neaparat necesar,dar nu le faci vedete de cinema :lol: :lol:

:!: :?: mmmda ai dreptate .... cu deschisul lazi pe vremea asta cat despre filmat lucruile stau cu totul altfel , eu nu am nici un batran in apicultura langa mine si tot ce fac , fac dupa discuti si citi ! tehnologie detin sa filmez ca si cei de la POTV nu este problema ma stiu ! :lol:
Ori si cum multam de sfat sa nu desfac daca nu este nevoie !
duma

Mesajde Florin Dobre » 29 Sep 2013, 18:53

Eu cred ca ai sa tot desfaci stupii la inceput. E o etapa inevitabila. :D
N-am avut nici eu pe cineva aproape. Am mestecat in ei pana m-am lamurit. Le stiam ordinea ramelor cu ochii inchisi. Ca am ramas destul de repede fara ei...e alta poveste. :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 29 Sep 2013, 22:51

Florin Dobre scrie:Eu cred ca ai sa tot desfaci stupii la inceput. E o etapa inevitabila. :D
N-am avut nici eu pe cineva aproape. Am mestecat in ei pana m-am lamurit. Le stiam ordinea ramelor cu ochii inchisi. Ca am ramas destul de repede fara ei...e alta poveste. :?

Vreau sa invat lucruri nu doar din propia stupina ca ma doare de fiecare data ! ;)
duma

Mesajde liviutzbogos » 30 Sep 2013, 11:19

duma scrie:Vreau sa invat lucruri nu doar din propia stupina ca ma doare de fiecare data ! ;)

Hai la mine ca te invat eu :lol: Daca nu te invat...macar bem ceva :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde duma » 30 Sep 2013, 11:40

liviutzbogos scrie:
duma scrie:Vreau sa invat lucruri nu doar din propia stupina ca ma doare de fiecare data ! ;)

Hai la mine ca te invat eu :lol: Daca nu te invat...macar bem ceva :D

Ce spui daca bem la urma ! :lol: s-au cel putin eu cred ca pot bea de necaz ca nu este asa cum ar trebuii sa fie la ora asta o familie pregatita de iernat , dar la anul din primavara ma pregatesc de iernare ! :lol:
duma

Mesajde duma » 30 Sep 2013, 11:45

si ultima lada din ciclul orange :lol: ! viitoarele pe galben , verde si albastu deschis.
Fişiere ataşate
rsz_img-20130929-01359.jpg
magazia si capacul mai au de trecut prin mana mea
duma

Mesajde duma » 07 Oct 2013, 13:27

Salutare ! Am intampinat o probleme la una din lazile de calitate si garantat lemn uscat si dat cu ulei de in si ... blb , bla , bla . Atasez poze cu crapatura aparuta in 2 zile . Ce sa fac cum ? sa remediez problema ? o prima decizie este sa nu mai caut furnizorul ! :evil: Pot trece iarna cu ea ( sper sa fie singura care a cedat ) si sa schim abia la primavara in lada noua ?
Fişiere ataşate
rsz_img-20131006-01451.jpg
rsz_img-20131006-01449.jpg
duma

Mesajde duma » 07 Oct 2013, 13:37

Si mai postez cu ce material vreau sa folosesc la izolarea in podisoare .
Fişiere ataşate
rsz_img-20131006-01455.jpg
ce credeti sunt suficiente puse mai multe straturi 2-3-4 cat permite locul !
rsz_img-20131006-01454.jpg
duma

Mesajde Dila Daniel » 07 Oct 2013, 13:48

duma scrie:Salutare ! Am intampinat o probleme la una din lazile de calitate si garantat lemn uscat si dat cu ulei de in si ... blb , bla , bla . Atasez poze cu crapatura aparuta in 2 zile . Ce sa fac cum ? sa remediez problema ? o prima decizie este sa nu mai caut furnizorul ! :evil: Pot trece iarna cu ea ( sper sa fie singura care a cedat ) si sa schim abia la primavara in lada noua ?

...bag de seama ca tie iti place sa faci conversatie("sa dai duma" :) ) ...sau citesti si nu retii nimic,sau nu sti ce vrei...sau trebuie sa ti se raspunda de minim 10 colegi sa crezi...sau...
pe 5 oct (ac)ai deschis aici viewtopic.php?f=11&t=120&start=688 aceasta discutie,unde ai primit si raspunsuri .
Hai sa concluzionam
-schimb-o daca ai bani de aruncat
-reconditioneaz-o tu daca esti capabil sau cere ajutor specializat

-poti sa o folosesti incontinuare asa cum este,fara nici un risc
-poti sa o revopsesti dupa astuparea fisurii(crapaturii) daca te deranjaza la ochi, ploaie si/sau zapada

ORICUM AI FACE ,este OK!!!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde duma » 07 Oct 2013, 14:06

Salutare ! Sarind peste amanuntele si remarcile dumneavostra din mesaj si sa nu fac prea multe conversatii inutile .... uarecum am raspuns primului " coleg " la mesajul lui .... adica sa vin cu poza despre ce este vorba poate primesc raspun s-au raspunsuri mai concrete !
duma

Mesajde Dila Daniel » 07 Oct 2013, 16:19

"raspunsuri mai concrete"...
chiar sunt curios ce si cum anume vezi tu raspunsurile acelea.
In alta ordine de idei,cand mi-ai raspuns pe topicul celalalt ai inceput cu "salut",eu deducand ca mi te adresezi cu "tu",accepand adresarea asa cum am inceput-o eu,ca este ok si pot continua asa.
Era ok,dar vad ca acum mi te adresezi cu "dumneavoastra"...si asta nu mai este ok :)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?