Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Surprize la tratamentul cu Varachet Forte

Mesajde alexx » 29 Sep 2013, 13:18

A avut cineva probleme cu matcile dupa tratamentul cu varachet?
alexx

Mesajde proapis13 » 29 Sep 2013, 13:28

alexx scrie:A avut cineva probleme cu matcile dupa tratamentul cu varachet?

Daca nu dozezi corespunzator picaturile poti avea o....,, schimbare linistita'' ;)
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde un OM » 29 Sep 2013, 13:29

De vreo cativa ani incoace, de alti vreo 10 inainte, nu am patit sau auzit de la tatal meu de asemenea intamplare.
Numai sa respecti doza.
un OM

Mesajde alexx » 29 Sep 2013, 16:21

Am intrebat asta pentru ca azi am efectuat tratamente la stupi si am vreo 7 mai dezafectati si am zis la un stup pe 10 rame sa pun 4 picaturi in loc de 3 ca se mai pierde fum fiind stupii mai vechi
alexx

Mesajde proapis13 » 29 Sep 2013, 16:29

un OM scrie:De vreo cativa ani incoace, de alti vreo 10 inainte, nu am patit sau auzit de la tatal meu de asemenea intamplare.
Numai sa respecti doza.

Daca nu ai sesizat ghilimelele sa stii ca ,,schimbarea linistita'' se refera la decesul reginei in urma unei supradoze de VF :shock:
Cei ce au suplimentat doza pot confirma cele scrise de mine mai sus si asta e cauza disparitiei subite a reginelor toamna
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alexx » 29 Sep 2013, 18:10

proapis13 scrie:
un OM scrie:De vreo cativa ani incoace, de alti vreo 10 inainte, nu am patit sau auzit de la tatal meu de asemenea intamplare.
Numai sa respecti doza.

Daca nu ai sesizat ghilimelele sa stii ca ,,schimbarea linistita'' se refera la decesul reginei in urma unei supradoze de VF :shock:
Cei ce au suplimentat doza pot confirma cele scrise de mine mai sus si asta e cauza disparitiei subite a reginelor toamna

sper sa nu fi cauzat o ,schimbare linistita, :?
alexx

Mesajde nicu » 30 Sep 2013, 18:39

se poate face tratamentul cu furetto? in loc de taktic sa folosesc varachet? intreb si eu.....
vremea vine...vremea trece...sa nu uitam ca suntem muritori.
cumpar intelepciune...
nicu

Mesajde jenica67 » 30 Sep 2013, 21:14

Se poate dar, concetratia pentru varachet este de 5%, fata de 7.5% la taktic.
jenica67

Mesajde gica.mosu » 30 Sep 2013, 21:34

glaliona scrie:Buna ,doresc un sfat .Acum cateva zile am fost sa tratez stupii cu varachet , dar ploaia nu mi-a permis sa-i tratez pe toti si mi-au ramas 20 de fitiluri (cu cate 5 picaturi) ne folosite .Le mai pot folosi asa cum sunt (solutia s-a uscat ) daca le picur iar nu intoxic albinele ?

Mai fratilor...imi vine cite-o data sa-mi dau palmeeee,cind vad ce scrieti si cum faceti!!!!CUUUUUUM???? pui picaturi pe fitile si le dai...cind??? dupa ce se evapora substanta activa,apoi te miri de ce ai -varooa! ASA a facut o cunostinta a mea la 15 familii...si in mai a cumparat de la mine citeva roiuri...a facu exact ca -Galiona,
asa ca cine are ochi sa citeasca....din pataniile altora!!!

P.S- se pun 1-n picaturi pe fitil in functie de volum stup 4-20 rame,se da foc(eventual la ambele capete) si se introduceeee imediat pe urdinis...IN rest ..cititi cu fff mare atentie instructiunile ....SPOR!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde tiby visan » 02 Oct 2013, 12:09

Am si eu un roi pe 4 rame pus intr-o roinita de 6 rame si pina acum am pus 3 picaturi de varachet forte nu am avut nici o problema iar la cum a scris proapis si nea gica sa inteleg ca as putea sa am probleme.Acum cind o sa factratamentul am sa pun numai 1 sau 2 picaturi ca sa ma feresc de probleme tocmai acum cind iarna bate la usa.
desteptaciunea are limite,prostia n-are margini.
tiby visan

Mesajde cristi_vidican » 02 Oct 2013, 13:02

La roinița pe 6 rame poți pune lejer 2 picături de VF
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Re: Stup distrus de viespii

Mesajde Sorin Florentin » 09 Oct 2013, 08:27

Modalitate de efectuare tratament varachet.

Am gasit pe net o modalitate de efectuare a tratamentului cu varachet via hranitor. O mica plasa de sarme introdusa in hranitor si apoi arasa hartia pe aceasta plasa. Proful online explica intr-un video pe net.
Ce parere aveti? Am facut deja un tratament via urdinis.
Sorin Florentin

Mesajde Mircea_63 » 09 Oct 2013, 09:07

Daca hartia nu este protejata, cu riscul vietii albinele navalesc pe ea incercand sa o stinga. Nu vor reusi, dar daca o rastoarna de acolo te mai pomenesti si cu un incendiu.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Sorin Florentin » 09 Oct 2013, 09:47

Referitor la tratamentul cu varachet via hranitor va trimit si un link la video de pe youtube

http://www.youtube.com/watch?v=1yrlrPVaWig

Ce parere aveti va rog?
Sorin Florentin

Mesajde Florin Dobre » 09 Oct 2013, 10:06

Sorin Florentin scrie:Referitor la tratamentul cu varachet via hranitor va trimit si un link la video de pe youtube

Ce parere aveti va rog?

Numai asocierea intre hranitor si otrava imi pare deja dubioasa.

Cum fac eu cand am rabdare....
Infasor pe un creion mai gros sarmulita de insarmat rame...rezulta ca un bigudiu spiralat de lungimea fitilului. Un capat il las mai lung.
Bag fitilul in "bigudiul" de sarma, picaturile de varachet pe el, ii dau foc si-l introduc pe urdinis. Astup urdinisul cu hartie igienica. Capatul de sarma mai lung ramane inafara. Dupa cele 15-20 minute se scoate spirala de sarma si vezi daca a ars fitilul sau nu. Daca nu a ars, repeti figura. In general arde foarte bine.
La 60 de cutii, operatiunea dureaza maxim 20 de minute. Bigudiurile le am, indoirea fitilelor si impregnarea cu varachet le fac inainte cu 20 de minute. Le tin intr-un vas cu capac.
Cand am incheiat tratamentul(cca.20minute) scot dopul de hartie la primii 15 stupi. Dupa 5 minute mai scot la 15...
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde proapis13 » 09 Oct 2013, 10:23

Sorin Florentin scrie:Referitor la tratamentul cu varachet via hranitor va trimit si un link la video de pe youtube

Ce parere aveti va rog?

Cit de bine ,,intentionat'' poti fi sa faci una ca asta??..sau cit te poate duce mintea sa experimentezi pe bietele albine??
Profesorul off-line o comite din nou
Petele de mucegai de pe hranitor fac dovada ca acel lemn e inca umed
Arzind fitilul substanta activa si fumul cald intra in lemnul ce la primavara v-a lua contact cu siropul....
De aici rezulta o intoxicare a albinei fara o cauza aparenta

M-a dat gata cu ezplicatia savanta prin care explica ce fac albinele cu fumul';
....fumul acuma este preluat de albine si tras printre rame pina ajunge pe partea opusa jos.....va dati seama cum preiau bietele albine fumul si cu ce???? :lol:
.....eficienta tratamentului e de 100%....poate se refera la arderea fitilului... :shock:
Nu sunt de acord cu asa ceva...azi cind in apicultura sunt metode de tratament mult mai eficace te intorci in timp cu 30 de ani
proapis13

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE