Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: BUNKA

Mesajde nae » 04 Oct 2013, 19:55

LA MULTI ANI .
Sanatate d-tale si familiei .
Cu respect , Nae .
nae

Mesajde activ » 04 Oct 2013, 20:13

LA MULŢI ANI ! şi MULTĂ SĂNĂTATE ! :)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde BUNKA » 04 Oct 2013, 21:27

cantemir scrie:La multi ani si la cat mai multi "bunkani"!
Sa ne traiesti si sa ne mai uimesti!

Multumesc, asta a fost tare cu " sa ne mai uimesti" , am ras oleaca :D :lol:
BUNKA

Mesajde BUNKA » 04 Oct 2013, 21:29

Multumesc Nae si Activ si Georgiane.
BUNKA

Mesajde gabi bee » 04 Oct 2013, 23:36

La multi ani , sanatate si cat mai multe reusite in experimente !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Badea Alin » 05 Oct 2013, 22:28

La Mulți Ani fericiți îți doresc și eu cu întârziere, bag seamă!
Oricum o urare, ca asta, este binevenită oricând!
Multă sănătate!
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde BUNKA » 06 Oct 2013, 01:18

Multumesc Aline, ce-ti mai fac ME-urile cu rame reduse??
Ai reusit sa imperechezi ceva in nucleele aceea?
La mine Delonii au mers excelent pe ramele reduse cu laterale de 32mm, am format unul foarte tarziu pe 2 august si acum e foarte ok, are albina, a bagat cateva sarje de puiet, are mancare e pe un corp dar cred ca trece iarna!
Salutari!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 06 Oct 2013, 01:20

gabi bee scrie:La multi ani , sanatate si cat mai multe reusite in experimente !

Multumesc de urare, baga o rugaciune pt mine sa mearga bine cu Delonii :)...e cel mai frumos experiment ca nu are legatura cu nici un STAS si e si promitzator!
Numai bine!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 06 Oct 2013, 01:24

BUNKA scrie:
cantemir scrie:La multi ani si la cat mai multi "bunkani"!
Sa ne traiesti si sa ne mai uimesti!

Multumesc, asta a fost tare cu " sa ne mai uimesti" , am ras oleaca :D :lol:

Am ras bine la faza cu "sa ne mai uimesti" si am uitat sa zic ca urarea ta mi-a mers la inima..."la cati mai multi asa-numiti "bunkani"...chiar imi doresc enorm lucrul asta , sa fie multi si sa arate tot ce pot !!
BUNKA

Mesajde kamy » 06 Oct 2013, 06:53

Hai sa traiesti bunkane la multi ani si fara reparatii, nu cred ca strica urarile nici de la cei care o ratat evenimentu!
Nu te-ai gandit sa faci lada ta 4 in 1 sa-l depasesti pe online,adica 4 lazi in una singura cu directie de zbor in cele 4 vanturi,ai castiga oleaca la stabilitate si ai scadea din caruta de scandura necesara la confectionatu lazilor,ar fi cam un ladoi de aprox 70/70 cu gratie haneman,da atunci musai sa lucrezi cu macara sa nu afectezi generatiile viitoare(de bunkani)
kamy

Mesajde Badea Alin » 06 Oct 2013, 07:13

BUNKA scrie:Multumesc Aline, ce-ti mai fac ME-urile cu rame reduse??
La mine Delonii au mers excelent pe ramele reduse cu laterale de 32mm, am format unul foarte tarziu pe 2 august si acum e foarte ok, are albina, a bagat cateva sarje de puiet, are mancare e pe un corp dar cred ca trece iarna!
Salutari!

Salut Adi,
totul a mers f. bine, în nuclei am împerecheat mai multe serii de matci, iar ME-urile au mers neașteptat de bine, deși în ei am mutat 2 familii mai slabe și i-am cam și neglijat. Anul acesta unuia i-am schimbat matca, altul și-a schimbat-o singur. Anul viitor (anul acesta apicol) vreau să-i văd la treabă și să mai mut câțiva, apoi i-au o hotărâre în ce direcție merg.
Badea Alin

Mesajde BUNKA » 06 Oct 2013, 12:44

Badea Alin scrie:
Salutari!

Salut Adi,
totul a mers f. bine, în nuclei am împerecheat mai multe serii de matci, iar ME-urile au mers neașteptat de bine, deși în ei am mutat 2 familii mai slabe și i-am cam și neglijat. Anul acesta unuia i-am schimbat matca, altul și-a schimbat-o singur. Anul viitor (anul acesta apicol) vreau să-i văd la treabă și să mai mut câțiva, apoi i-au o hotărâre în ce direcție merg.

Imi pare bine ca totul merge bine si ca nucleii de imperechere au putut fi folositi.
Fagurii sunt frumosi banuiesc..ai naturali!
Succes in continuare cu ei!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 06 Oct 2013, 12:46

kamy scrie:Hai sa traiesti bunkane la multi ani si fara reparatii, nu cred ca strica urarile nici de la cei care o ratat evenimentu!
Nu te-ai gandit sa faci lada ta 4 in 1 sa-l depasesti pe online,adica 4 lazi in una singura cu directie de zbor in cele 4 vanturi,ai castiga oleaca la stabilitate si ai scadea din caruta de scandura necesara la confectionatu lazilor,ar fi cam un ladoi de aprox 70/70 cu gratie haneman,da atunci musai sa lucrezi cu macara sa nu afectezi generatiile viitoare(de bunkani)

Nu, e ok asa..merge paletizat sau container si varianta de ladoi care nu poate fi urnit fara mecanizare ma sperie ...trag eu de fiare dar nici chiar asa :mrgreen:
Multumesc de urare, sa fii sanatos !
BUNKA

Mesajde Badea Alin » 07 Oct 2013, 22:45

BUNKA scrie:
Badea Alin scrie:
Salutari!

Salut Adi,

Imi pare bine ca totul merge bine si ca nucleii de imperechere au putut fi folositi.
Fagurii sunt frumosi banuiesc..ai naturali!
Succes in continuare cu ei!

sunt doar faguri naturali. Nu am introdus foițe. Eu nu mai introduc decât foarte rar foițe cam de 2-3 ani nici măcar în stupii DB. problema ar apărea în timpul culesurilor intense. În aceste condiții am observat că familiile construiesc haotic.
Badea Alin

Mesajde BUNKA » 08 Oct 2013, 01:00

Da si Dee Lusby zice asta, eu inca sunt la inceput cu asta...voi vedea cu timpul!
BUNKA

Mesajde Livius » 08 Oct 2013, 08:36

BUNKA scrie:La mine Delonii au mers excelent pe ramele reduse cu laterale de 32mm, am format unul foarte tarziu pe 2 august si acum e foarte ok, are albina, a bagat cateva sarje de puiet, are mancare e pe un corp dar cred ca trece iarna!
Salutari!

Aproape sigur va trece iarna fara prea mari probleme. Eu am iernat pe cate un corp de Warre de 210 mm, si din prudenta, in decembrie le-am pus deasupra cate o bucata de apifonda. Au ajuns sus abia in aprilie si au inceput sa consume apifonda. Insa corpurile tale de 310 mm cred ca sunt suficiente sa ierneze fara turte pana la sfarsitul lui aprilie. Doar ca ai tai avand fund de sita e posibil sa consume un pic mai mult. Oricum, asteptam sa ne spui cum a fost. Cred ca vor fi vesti bune.
Simplu, practic, eficient!
Livius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?