Buna seara stimati colegi.
Intre timp am avut parte de diferite evenimente avand ca subiect apicultura...unele cu final fericit altele ba.
Mi-am indeplinit si dorinta de a proba centrifuga si desi n.am avut parte de salcam anul acesta tot am scos 30-35 kg miere de la 4 familii.
Pe langa asta am facut si doi roi....ce-i drept nu prea se pot numi roi(5 rame cu puiet si 2 cu miere )...unul am avut parte de el ...altul nu.
Cand faceti roi sa nu faceti prostia pe care am facut-o eu de a inchide urdinisul(macar de ii puneam o gratie sau plasa ceva...dar oricum fapta e consumata)
Cum spuneam...unul il am si in prezent celalalt ba....si inca o chestie
sa nu faceti roiurile asa de puternice. De ce spun asta?
Pentru ca in cazul meu din acel roi am mai obtinut 2

....si in total am facut 3 roi:
unul pe 10 rame acum cu matca imperecheata
unul pe 6 rame cu matca imperecheata
si unul pe 5 rame care in prima faza a pierdut matca la imperechere si i-am mai adaugat o rama cu puiet din care si-a tras botci pentru ca acum (16 iunie) sa vad ca are matca, ce.i drept inca neimperecheata.
Si uite asa am ajuns la la colonii....insa printre ele am o colonie primita cadou anul trecut de la un PRIETEN...super colonie. Am verificat acum pe 16 iunie si dupa ce i-am luat in prealabil toata mierea din cat, acum e full de albina si catul(8 rame) + corpul(8 rame) sunt 80-90 % cu puiet...si culmea nici urma de botci

...i-am adaugat si catul cu nr.2
Asa ca Sebi te astept pe la mine sa faci ce am doscutat (cand ai timp).
Sper sa faca ceva rezerve si acum la tei(pe 16 iunie inca neinflorit in zona mea).
Astept sa infloreasca si facelia....si ma bate gadul tare sa pun cateva zeci de salcami pitici pentru la anul pe marginea rauletului sin spatele casei.
Legat de paulownia mai am de asteptat pana sa faca flori....acum ceva zile am mai plantat vreo 20 de puieti si astept sa creasca mari pentru ca am vazut cu ochii proprii ca albinele prezinta interes fata de florile de paulownia( parfumate de zici ca ar fi trandafiri nu altceva)...o splendoare ce sa mai...
Am si vreo 40-50 de puieti de Catalpa Bignonioides de vreo 20-30 cm momentan plantati in gradina.
Vreau sa fac rost si de cateva rasaduri de lavanda pe care sa le plntez in jurul trandafirilor (cica e o metoda eficienta de inlaturare a paduchilor).
Am si vreo 500 de rasaduri de Paulownia Tomentosa( 5-6 cm).
Momentan sunt in sesiune si nu prea stiu ce sa fac mai repede insa fac si eu ce pot.( momentan am doar o restanta si mai am 3 examene , ultimul fiind cu siguranta inca o restanta

)
Astept sa vad teiul inflorit ca de vreo 2 zile a inflorit si in Mioveni...o placere sa simti parfumul florilor de tei si totodata o modalitate de a obtine o durere de cap...cazul meu.
Toate cele bune si sa auzim de bine!