Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Hranirea artificiala in pavilion

Mesajde ignatov andrei » 05 Oct 2013, 02:38

Si nu mai doreai tu... asa de... mici smecherii de-a moca, sa te mai si invatam cum sa faci vre-o 10 tone de miere si tu sa te trezesti din vis?!?! Pai tu ai impresia ca asa se face apicultura????? Sau crezi ca (ma refer la mine) exista"postatori" cu moaca de fraieri?!?!
ignatov andrei

Mesajde vlad » 05 Oct 2013, 06:18

gabidok scrie:domnilor, poate nu am fost eu destul de clar in exprimare. Am achizitionat un pavilion, cu stelaj pentru stupi de 10 rame, cu magazie 1/1 sau doua de 1/2.Am ceva experienta cu albinele, am citit multe despre hranirea artificiala, dar asteptam sfaturi utile de la cei ce lucreaza cu pavilionul, mici smecherii,sau modul com rezolvati voi aceasta problema, cu argumentul ce sustine metoda dumneavoastra. pentru ca una e teoria si alta e practica.Cu respect

e o discutie oarecum asemanatoare cu aceea cu ,, lada ideala " . ceea ce pt mine e bun si ma multumeste pt tine poate fi complicat si costisitor. asa cumai vazut aici sau in alte parti ( incluzand si campurile - asta daca ai habar ce inseamna patoralul )exista modalitati de a hrani in stup, langa stup, prin vase comunicante , prin presiune, prin picurare , prin.... buzunare ; ,, smecheriile " nu le inveti decat din practica , deci ....experimenteaza.
vlad

Mesajde gabidok » 06 Oct 2013, 07:03

ma gandeam ca suntem pe un forum de informare, dar sa ai totusi dreptate si sa nu fie moca, ofer 100 de ron pe fiecare cuvat al sfatului tau, sau...mai bine nu dau bani la cei cu moaca de fraier.
gabidok

Mesajde kamy » 06 Oct 2013, 07:27

E totuso o problema hranirea in pavilion,daca nu e gandita sa lucrezi usor e chiar de cosmar,trebuie s-a faci proiectu ca sa faci hranirea fara sa tragi lada,idealu e cu instalatia cu presiune cu duze,pana iei pauza de o tigare instalatia iti da mancare la toti stupii!
kamy

Mesajde kamy » 06 Oct 2013, 07:34

Gabidok prietene in ultima ta postare pare sa ai mai multi colti decat meseje postate,daca tu crezi ca e bine mana nainte,da sa nu te plangi!
kamy

Mesajde gabidok » 06 Oct 2013, 09:03

kamy, multumesc pentru mesaj, eu nu am colti, respect lumea, dar cerand pareri pentru a face o investitie(lazile pt pavilion) am fost luat pe sus de domnul respectiv, de parca i-as fi cerut averea. Nu vrei sa ajuti, nu este nici o suparare dar sa ataci pentru ca cineva cere parerea celor cu experienta in domeniu inainte de a se apuca de treaba, mi se pare rautacios. Cu respect pentru toata lumea.
gabidok

Mesajde vlad » 06 Oct 2013, 19:35

gabidok scrie:ma gandeam ca suntem pe un forum de informare, dar sa ai totusi dreptate si sa nu fie moca, ofer 100 de ron pe fiecare cuvat al sfatului tau, sau...mai bine nu dau bani la cei cu moaca de fraier.

stii tu ce ,,moaca " am eu ? s-ar putea sa-ti iau banii , cat despre sfaturi ..... in felul asta ..... s-ar putea sa nu primesti . si ca sa lamuresc un lucru ; cand am scris cuvantul ,, buzunare" nu m-am referit la faptul ca trebuie sa platesti ca sa primesti un sfat ( aici nu se face asa ) ci la aspectul ca ....indiferent ce modalitate vei alege se va rezuma la un cost si dupa un timp s-ar putea , ca acea modalitate de hranire aleasa , sa nu te mai multumeasca . si iarasi experimentezi si iarasi astepti sfaturi ..... de la fraieri.
vlad

Mesajde gabidok » 06 Oct 2013, 20:23

multumesc pentru sfat, si nu trebuie sa iei in nume propriu, pentru ca in acest topic cineva si-a asumat moaca de fraier si nu dumneata ai fost acela, cu respect.
gabidok

Mesajde un OM » 07 Oct 2013, 07:43

Orice tip de hranitor de podisor te ajuta la viteza de umplere. Cat de mari, asta depinde de cam cata hrana vrei pentru iernare. Personal mai mult de hranire de stimulare de 300-400 ml. la 2-3 zile nu am dat niciodata. Dezavantajul acestui tip de podisor este ca la temperaturi mici albina nu cara. Toamna cand pregatesti familia de iernare, nu ai treaba cu temperaturile mici, doar primavara daca ramai fara hrana, dar asta arata ca nu ti-ai facut temele toamna. Scaparea in cazul asta se cheama turta :D .
un OM

Mesajde kamy » 07 Oct 2013, 08:48

apoi hai sa le asezam in ordinea utilitatii
locul 1 hranitorul de cuib cara oricand si-n orice vreme chiar si-n decemvrie
2 hranitorul podisor cara doar cand e cald cand e frig mai faci cate o saramura de albine
3 hranitorul in spatele lazii (acopera sezonul activ cand efectiv e cald si cam zboara musca) sau daca sant obisnuite cu el in sezon s-ar putea sa mearga si in primavara urmatoare!si daca tot faci sistem de hranire trebuie sa fie bun si pentru stimulare si pentru completare,daca faci sistem de hranire automat e suficient de 500 ml,poti sa le umpli si de 10 ori intr-o zi cu conditia sa-l poarte-n rame!parerea me!
kamy

Mesajde alt stupar » 07 Oct 2013, 09:00

gabidok scrie: eu nu am colti, respect lumea, dar cerand pareri pentru a face o investitie(lazile pt pavilion) am fost luat pe sus de domnul respectiv, de parca i-as fi cerut averea. Nu vrei sa ajuti, nu este nici o suparare dar sa ataci pentru ca cineva cere parerea celor cu experienta in domeniu inainte de a se apuca de treaba, mi se pare rautacios.
Am ceva experienta cu albinele

Prietene... in alte topicuri sunt altii cu ceva mai putina experienta decat dumneata. Ai raspuns macar la una dintre intrebarile lor ?
Ai ajutat macar cu un sfat, atat cat puteai si cat te pricepeai, pe un alt coleg inainte de a improsca cu noroi in altii pe motiv ca nu sar sa te ajute la prima "strigare" a matale ?
Pai... vezi ???
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 07 Oct 2013, 09:20

TDI scrie:.... cand vrei sa faci economie de volumul si greutatea lazilor suplimentare, cu optiunea ca - la incheierea culesurilor din stupii mastodonti 24 rame 1/1 formati inainte de plecarea in pastoral cu matcile cele mai bune si puiet de la 2, 3 stupi sa faci roi,
Altceva?
Dominus vobiscum! uber alles

Poti dezvolta te rog??eu unul nu am vazut asa ceva,ai in posesie,da un link...
Cel putin la pavilion nu o sa vezi asa ceva....povesti apicultoricesti :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde TDI » 07 Oct 2013, 09:29

Apăi am fost de faţă. 60 de kg de familie fără salcâm. Pe culoarul vagonului albina era in strat gros, stupii de 12 + 12 Dadant. Poze şi alte poveşti, nein.
TDI

Mesajde kamy » 07 Oct 2013, 09:41

veri simplu cum zace anglezu inainte de cules burdusesti o lada numa cu puiet capacit,in timpu culesului nu au gand de roiala si vezi ce n-ai vazut,am avut o asemenea lada de la care am scos in 2003 la tei si floarea soarelui 150 kile cu martori(la o medie de 50 kile/fam) fara rame cu puiet DATE DIN ALTE FAMILII, da in schimb avea substanta de matca puternica si atragea lucratoarea,dezavantaju la mastodonti isi cam omoara matcile!
kamy

Mesajde kamy » 07 Oct 2013, 09:46

daca va faceti haranire (cum zicea bunica-miu) automata mai puteti face o ghidusie ca va ramane timp berechet! faceti o socoata si hraniti familiile incat la inceputul culesurilor importante sa aveti ful de puiet capacit,astfel surplusu de doica se transforma peste noapte in lucratoare care calca mai greu la cantaritu productiei!
kamy

Mesajde gabidok » 07 Oct 2013, 18:53

alt stupar scrie:
gabidok scrie: eu nu am colti, respect lumea, dar cerand pareri pentru a face o investitie(lazile pt pavilion) am fost luat pe sus de domnul respectiv, de parca i-as fi cerut averea. Nu vrei sa ajuti, nu este nici o suparare dar sa ataci pentru ca cineva cere parerea celor cu experienta in domeniu inainte de a se apuca de treaba, mi se pare rautacios.
Am ceva experienta cu albinele

Prietene... in alte topicuri sunt altii cu ceva mai putina experienta decat dumneata. Ai raspuns macar la una dintre intrebarile lor ?
Ai ajutat macar cu un sfat, atat cat puteai si cat te pricepeai, pe un alt coleg inainte de a improsca cu noroi in altii pe motiv ca nu sar sa te ajute la prima "strigare" a matale ?
Pai... vezi ???

Buna, cred c v-a scapat un amanunt, eu "nu am improscat cu noroi" in nimeni! pentru ca nu a vrut sa ma ajute, dar sa fiu atacat in acest fel pentru ca am cerut ajutor, nu mi se pare in regula. Daca nu crei sa dai bani unui cersetor , nu-i dai, dar sa-l bati pentru ca cerseste... Deviem de la subiect, poate domnul respectiv a fost suparat pe altceva si.... euI-am picat cu tronc, nu-i port pica si mie m-i se intampla din pacate. multumesc tuturor ce au raspuns si as dori un dialog constructiv. cu respect tuturor
gabidok

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA