Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adi Hodis

Mesajde pedro » 19 Sep 2011, 22:56

"Referitor la stupii noi, nu sint ai mei " acum m-am luminat" :!: mi-a mai venit inima la loc :)
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!
pedro

Mesajde jonny_it » 20 Sep 2011, 12:58

Salutare Adi,

Ai asa ceva: http://adihodis.sunphoto.ro/Utilaje_si_stupi/43938578 ??
De unde ai cumparat, cu cat, si cum pot cumpara si eu? :)

Multumesc.
jonny_it

Mesajde Adi Hodis » 20 Sep 2011, 21:42

Salut Jonny ... si bine ai revenit.
Ramele acelea le-am pozat dar am si cumparat una de model, din targul apicol din Szekesfehervar, Ungaria, pretul era in jur de 5 ron la promotie pe atunci dar, nu cred ca mai este actual.
Nu aveau de vanzare cantitati mari, numai asa de expozitie si contractare comenzi ... dar pentru ca era pe final targul, ne-a vandut.
Totusi, ai ocazia sa cumperi la urmatorul targ care de regula este in ultima sambata a lunii februarie, anual.
Pana atunci, vor mai surveni informatii de la colegii care merg.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 10 Oct 2011, 20:41

Cine a mai intalnit urmatoarea situatie ?... am schimbat matci batrane cu altele tinere numai ca la o fam. ME, albinele au ros fagurelul, au intrat la matca aprox 8 - 10 albine si au inchis intrarea, precis cele din exterior ca cele din interior au luat matca la intrebari :P
Au reparat fagurelul gaurit in prealabil cu un cui de 2 mm grosime ... nu mai avea gauri cand am verificat acceptarea matcii. :)
Fişiere ataşate
09102011210 (Medium).jpg
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 10 Oct 2011, 20:45

Alte familii au puiet inca ... unele numai capacit, puiet larvar nu ... altele au si puiet larvar.
Fişiere ataşate
06102011205 (Small).jpg
06102011206 (Small).jpg
Adi Hodis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 10 Oct 2011, 20:48

frumoase rame !!! mancare destula , poate veni iarna !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jimm » 10 Oct 2011, 20:54

Salut Adi
Poti baga poze si din corpul 1
Cum pregatesti o familiile pentru iernat efectiv? pe MER
Ultima oară modificat de jimm pe 10 Oct 2011, 21:28, modificat 1 dată în total.
jimm

Mesajde Adi Hodis » 10 Oct 2011, 20:55

Astea nu stau la fel de bine ca altele cu hrana ... am unele care au hrana de dat la roi.
Una a depozitat rezerve si in catul II ... aproape ca poate ierna numai pe catul acela ... catul III este full.
Adi Hodis

Mesajde Adi Hodis » 10 Oct 2011, 21:31

jimm scrie:Salut Adi
Cum pregatesti o familiile pentru iernat efectiv?

Unele familii le-am luat la mana ca sa iau din rame pt. ca am nevoie de faguri goi sub cuiburile roilor.
Unele familii le organizez ca sa scot din rame pentru ca am nevoie de rame sub cuibul roilor.
Alte familii nu le iau din rame, doar pun catul III sub cuib, intre cuib si fund.
De ex. familia din poze ... matca 2010.
Fişiere ataşate
06102011201 (Large).jpg
catul I
06102011202 (Large).jpg
tot catul I
06102011204 (Large).jpg
catul II
06102011199 (Large).jpg
tot catul II
06102011198 (Large).jpg
catul III dupa ce au plecat albinele in cuib.
Catul acesta este acum sub cuib ... e cat I defapt.
Adi Hodis

Mesajde Bambucha » 10 Oct 2011, 21:45

Am avut si eu o situatie de genul asta cu matca cladita, insa acum o luna, albinele mai prinsesera 2 larve pentru botci.
Eu la ora asta nu mai am decat foarte putin puiet capacit, in majoritatea nu mai exista puiet. M-a prins aproape iarna si inca mai am de lucrat la 2-3 unificari, ca sa pot rasufla si eu usurat.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Adi Hodis » 10 Oct 2011, 22:04

Shefuleee !!! ... nu te tot modifica ca ... ma dai gata ! :lol:
Adi Hodis

Mesajde jimm » 10 Oct 2011, 22:09

Adi Hodis scrie:

Shefuleee !!! ... nu te tot modifica ca ... ma dai gata ! :lol:

:lol: :roll:
jimm

Mesajde jonny_it » 11 Oct 2011, 09:28

Adi Hodis scrie:Cine a mai intalnit urmatoarea situatie ?... am schimbat matci batrane cu altele tinere numai ca la o fam. ME, albinele au ros fagurelul, au intrat la matca aprox 8 - 10 albine si au inchis intrarea, precis cele din exterior ca cele din interior au luat matca la intrebari :P
Au reparat fagurelul gaurit in prealabil cu un cui de 2 mm grosime ... nu mai avea gauri cand am verificat acceptarea matcii. :)

Am vazut si eu asta de 2 sau 3 ori la mine(cred ca am si poze). Vara albinele au tendinta sa rupa fagurele si sa elibereze matca. Toamna ele acopera orice gol si se mai intampla uneori sa acopere si ce nu trebuie :)
jonny_it

Mesajde Radomires » 11 Oct 2011, 21:38

salut profesore
si eu am patit sa-mi inchida gaurica facuta de mine dar am redeschiso si au primito....
sunt grabite cu surate neingrijite
"Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus daca vrei sa vezi foarte departe"
Radomires

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Oct 2011, 21:43

va salut pe amandoi !!! s-ar putea sa gresesc dar din cate imi aduc aminte cand l-am " cunoscut" pe Adi pe forum mi-a spus ca discutam , imi spune dar profesor nu vrea sa-mi fie !!!
poate gresesc !!! poate imi aduc aminte de vreun cosmar !!!
oricum ai dreptate Radomires , vecine !!! Adi este un om JOS PALARIA !!! dar tu stii mai bine decat mine asta !!!
fi-ti sanatosi voi si familiile voastre !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Adi Hodis » 11 Oct 2011, 23:46

Oameni buni, nu-mi acordati titulaturi ... sint doar Adi si atit ... nu profesor, nu pedagog, nu inventator de una si alta.
Am venit printre voi pentru ca sint apicultor, unul obishnuit, ma simt mai bine aici decat altundeva ... din ceea ce stiu spun si altuia, am invatzat si eu de la colegi asa ca dau si eu ... dar nu-mi place " periatul ".

In alta ordine de idei, nu am adus noutati pe forum, erau deja ... deci nu pretind merite.

Va salut drag.
Care a ascuns p´ala mic care saluta cu manutza ??? ... emoticonul ala :)
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?